Connect with us

Премиера

НИКА с етно проект от различни краища на света

Avatar

Публикувано

на

Nika

От няколко месеца Ника работи по етно проект, който ще събере в себе си песни от различни крайща на света. Първият сингъл е популярната народна песен на циганите на Балканите – Ederlezi. „Преди време се запознах със Светослав Димитров и решихме да пробваме да работим заедно. Споделих му идеите си и в един момент се оказа, че обсъждаме дори албум, а адаптацията ни на Ederlezi някак се получи от самосебе си” , споделя Ника.

Песента Ederlezi е  издавана многократно в различни версии от различни музиканти. Последователността на куплетите варира в различните версии. Вариантът на Горан Брегович влиза в саундтрака на филма на Емир Костурица „Циганско време“. С днешна дата Ника ни представя една друга версия, която започва бързо да набира популярност в социалните мрежи. 

„Искам да правя музика. Искам да има много етно мотиви в нея – фолклор от различни краища на света. Не искам да се ограничавам с региони, държави, стилове и континенти. Никога не съм го правила. Искам музиката ми да звучи модерно. Искам музиката ми да обединява хората и да ги прави не малко, а много щастливи. Искам да споделя всичката си положителна енергията и щастието си с вас.”, категорична е Ника.

До няколко дни се очаква да се появи и видео версията на Ederlezi.

Ederlezi

Advertisement

Аранжимент: Светослав Димитров – Sound City Records

Микс и мастеринг: Светослав Димитров – Sound City Records

Режисьор: Станислав Христов

Грим и коса: Слав

Стайлинг: Станимира Стефанова

Advertisement
Continue Reading
Advertisement