Connect with us

Литература

Нова книга за приключенията на Малкият Николà

Avatar

Публикувано

на

Cover Senzatsiyata

Cover-SenzatsiyataНа 13 октомври излизат две нови книжки за малкия Николà от поредицата „За най-малките – Аз се уча да чета“! Преводът е на Румяна Маркова.

В „Сензацията“ (32 стр., цена: 5.99 лв.) умникът Николà решава да издава вестник. За целта му трябват приятели, но и някоя сензация! И започва да шпионира баща си с помощта на Луизет. Изглежда, децата са готови на всичко, за да разобличат родителите си.

В „Готов за бой“ (32 стр., цена: 5.99 лв.) има не един, а двама малчугани, готови за бой – Николà и Жофроа. След една нищо и никаква свада децата решават да се бият в междучасието. Техните съученици се готвят за зрелището, но накрая се оказва, че диалогът е бил по-умното решение.

Поредицата „Николà за най-малките“ е подходяща за дечица в предучилищна възраст или в детската градина. Обхваща четиринайсет заглавия и е изключително увлекателна, лека и забавна. Освен че са идеални за сричане, книжките са богати на илюстрации и са пригодени за крехката психика на малчуганите. Авторите са адаптирали разказите на Госини, насищайки повествованието с пряка реч. Приключенията на малкия Николà и чудното му обкръжение се развиват в реалния свят и несъмнено ще се харесат на всички будни и усмихнати дечица!

Cover-Gotov-za-boi

Continue Reading
Advertisement