Connect with us

Култура

Нова “Скеч банда” разсмива с престъпления, но без звезди

Avatar

Публикувано

на

Sketch banda poster jpg

Два часа смях, петима актьори, 13 скеча, 60 костюма – това е комедийното шоу  “Престъплението”, което ще разбие представите за театър с иновативен формат и изживяване за публиката на 19 декември в Сити Марк Арт Център – бившето кино Левски.

Дело е на новата актьорска “Скеч банда” – група от петима актьори (Мария Димитрова, Мая Гелева, Иваил Симеонов, Горан Иванов и Христо Симеонов), продуцент – Веселин Стоянов – Лино и шайка мистериозни сценаристи.

И въпреки че на сцената няма звезди, самата публика е потопена във впечатляващо изживяване – атмосферата в залата на Сити Марк Център напомня на кабаре, всеки от зрителите е настанен удобно и има възможност да се наслади на първокласни напитки и хапки, докато прави идеалната фитнес програма – „два часа интензивен, кардио смях за стягане на корема и отпускане на психиката“.

“Престъплението” е “зрелище, като шоу с кеч, но без боя и малко по-истинско“, разказват самите актьори за спектакъла. Амбицията им е да разсмиват и забавляват зрителите в продължение на 2 часа с кратки скечове по всякакви злободневни теми – житейски, социални и още много и различни познати от реалността теми. Много от комедийните скечове са лични преживявания на екипа, други са плод на въображението на сценаристите им, а трети са заимствани /цитати/ препратки от техни любим и комедийни формати.

Новата театрална формация се ражда по време на пандемията, когато се налага актьорите да мислят, вместо да играят. Така Христо, Мария, Мая, Иваил Горан и Лино съживяват своя стара идея – комедийно шоу, базирано на скечове. Самата дума “скеч” произлиза от английското „sketch“ и в буквален превод означава „скица“ или поредица от кратки комични сцени. Специалната подправка идва от продуцента Веселин Стоянов – Лино, който вече има опит в създаването на иновативни културни формати, каквито публиката търси, но не открива. Така “Престъплението” вече се играе над 10 пъти на напълно разпродадена зала, публиката е във ако можем с по-малдежка дума да заменим, а след последното шоу за годината (на 19 декември в Сити Марк Център) гостува през януари в  в Пловдив, Варна и Бургас Ст. Загора.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement