Connect with us

Tехнологии

Новият iPhone SE вече може да бъде закупен от А1 

Avatar

Публикувано

на

Устройството привлече вниманието с най-достъпната цена за нов модел на iPhone в последните години

Един от най-дългоочакваните смартфони за 2020 вече официално може да бъде закупен от А1. iPhone SE е устройство, което по никакъв начин не прави компромиси с качеството. Това все пак е iPhone и почитателите на марката имат сериозни изисквания към техническите характеристики на всяко такова устройство. Корпусът на смартфона напомня много на модела iPhone 8, който също постигна голям успех на пазара. Приликите между двата обаче са основно на повърхността.

Поглед отвътре показва, че iPhone SE е снабден с A13 Bionic, който се използва и в серията iPhone 11. Разполага и с 8-ядрен невронен модул, който може да извършва до 5 трилиона операции в секунда. С помощта на алгоритми, смартфонът се адаптира към навиците на притежателя и предлага по-бърз достъп до любими приложения. Благодарение на мощния процесор iPhone SE няма проблем да работи не просто с най-новото поколение операционна система iOS 13, но и да поддържа ъпдейти към следващи. Това обещава дълъг живот на устройството при правилна употреба.

От Аpple са обърнали сериозно внимание и на поверителността на информацията на потребителите си. За сигурността на iPhone SE отговаря функцията Touch ID, която позволява бързо отключване на устройството само с пръстов отпечатък. Данните за пръстовия отпечатък се съхраняват само в устройството, но не и в облачни сървъри.

iPhone SE поддържа безжично презареждане чрез стандарта Qi, а функцията за бързо зареждане позволява достигането на 50% капацитет на батерията за около 30 минути. Моделът има един слот за SIM карта, но реално клиентите на А1 могат да го използват с два номера, тъй като поддържа eSIM карта. Телекомът продължава да е единственият в България, който предлага тази услуга.

Advertisement

Причината за толкова изгодната цена на iPhone SE се корени във факта, че макар в него да са събрани много от най-съвременните технологии, нито една от тях не е разработвана специално за него. Пред Apple стоеше задачата как да извлече максимума от съществуващите си компоненти, а резултатът е повече от добър.

В следващите дни постепенно ще бъдат заредени и магазините на А1 в страната, но продажбите вече започнаха в онлайн магазина на А1.bg. Устройството е налично там в характерния за Apple елегантен бял цвят, а скоро се очакват и модели в черна и в червена разцветка. Цените на iPhone SE започват от 29,99 лева на месец с план А1 ONE Unlimited 5XL. Ако бъде закупен в брой, цената на устройството е на стойност 639,98, отново в комбинация със същия тарифен план.

Continue Reading
Advertisement