Открийте ни и в

Телевизия

Нови емоционални сеанси с „Медиумът от Лонг Айлънд“ по TLC

MIKA

публикувано

на

Нови емоционални сеанси с „Медиумът от Лонг Айлънд“ по TLC 26

Тереза Капуто е като всяка друга майка от Лонг Айлънд с изключение на едно нещо – тя разговаря с мъртвите. Истинският медиум и нейното колоритно семейство се завръщат с нови мистични моменти от света на духовете. Станете част от разтърсващите и емоционални сеанси на „Медиумът от Лонг Айлънд“ от 1-ви март, в 22:00 часа по TLC.

 

 

Клиенти чакат по две години, за да се срещнат с Тереза, която кара много скептици да повярват в съществуването на духове, като им дава възможност да общуват с душите на починалите им близки.

В новия сезон на поредицата Тереза прави емоционален сеанс за някои много шокирани знаменитости, сред които е телевизионната икона Келси Грамър, която се свързва с няколко починали членове на семейството си. Тереза помага на млад мъж, чийто брат е починал при автомобилна катастрофа, да продължи живота си. По-късно тя празнува 50-ия си рожден ден, като участва в състезание по вдигане на тежести!

Тази уникална поредица проследява как Тереза и нейното семейство намират точния баланс между семейството, работата и задгробния живот. Проследете вълнуващото ежедневие на „Медиумът от Лонг Айлънд“ от 1-ви март, в 22:00 часа по TLC.

Нови емоционални сеанси с „Медиумът от Лонг Айлънд“ по TLC 27

Theresa poses with Barbara Corcoran.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Общество

Viasat Explore: Как се строи новата суперканализация на Лондон за 5 милиарда паунда

MIKA

публикувано

на

от

Viasat Explore: Как се строи новата суперканализация на Лондон за 5 милиарда паунда 28

снимка: Viasat Explore

Викторианската канализационна мрежа в Лондон е на път да поддаде! Тунелите са подложени на големи предизвикателства – еквивалентът на 300 олимпийски плувни басейна, пълни с отпадъчни води на обща стойност 39 млн тона годишно, се изливат в Темза всяка седмица.

Затова в момента се работи по огромен проект за разширяване на капацитета на столицата да се справя със собствените си отпадъци. Новата суперканализация е най-голямото подобрение от над 150 години, но предвид това, че се строи на 90 м под Лондон, е и най-голямото инженерно предизвикателство за това поколение.

Документалният мини-сериал в три части „Суперканал за 5 милиарда паунда“ – по Viasat Explore с премиера от 22:45 на 14 април и повторение в събота от 19:15 и неделя в 13:35 – разказва за това.

Суперканал, който може да побере двуетажен автобус

В момента има 4 000 работници, които се трудят по най-големия отходен канал в историята на Великобритания – толкова голям, че може да побере емблематичния двуетажен автобус на английската столица. Проектът е на стойност близо 5 милиарда лири и е част от 13-годишно начинание. Простира се по протежението на река Темза и трябва да замени каналиационната система, постороена през Викторианската епоха.

Първоначално канализацията е построена с капацитет да обслужва 2 млн лондончани. Днес обаче градът наброява над 9 млн жители. Новата канализационна система трябва да отвежда невъобразимото количество отпадъчни води към най-голямата преработвателна станция в Европа, изградена в източния край на столицата.

Съоръжението от две части е не само най-голямата, но и най-дълбоката отходна система в историята на Лондон. Първият сегмент от тунела, който свързва канализацията с преработвателната станция, отнема 5 години да бъде изкопан и е облицован с бетонна стана, дебела почти метър. За да се изгради ямата, която свързва двете части на канализационната система, са били докарани 700 камиона бетон.

Работата по дългия близо 25 метра главен тунел под Темза започва през  2016 г. 

Едно от основните предизвикателства на първата фаза на проекта е да се направи връзка със съществуващата канализационна система, която е само на 3-4 метра под улиците на града. За да се осъществи това, се налага да построят 15 конектора на бреговете на Темза – дори в Уестминистър, където разрешение за каквото и да е строителство е отказвано в продължение на повече от 100 години.

Как изкарваш отходни води от повече от 75 м под земята на повърхността?

След като събере отходните води под Лондон, каналът тръгва надолу, минава под Темза и докато стигне до пречиствателнат астанция в Бектън – вече на дълбочина 75 м. Тези води трябва да се изкарат на повърхността и за целта са необходими шест гигантски помпи. Всяка от тях тежи над 50 тона и може да изпомпа над 30 кубични метра в секунда.

Разбира се, че Борис Джонсън присъства лично на откриването на съоръжението, което е уникално за Европа. 

През 2016, при старта на строежа на основния канал в сърцето на Лондон, разкопките не само засягат камъни и минерали, намиращи се там от 52 млн години, но и изваждат над 16 млн кубични метра пръст и отломки насред града, които трябва да се транспортират другаде. За тези разкопки използват ескаватори, всеки от които струва £15 000 000!

Дългогодишният проект е безспорно най-амбициозното инженерно начинание в историята на Великобритания, но резултатите говорят сами за себе си.

Темза, която някога прелива от отпадните води на метрополиса, сега е изчистена и така този суперканал решава един от най-големите проблеми на града. Но този проект-мечта (а често и кошмар) изисква свръхчовешки подвизи.

Вижте какви в документалния филм в три части „Суперканал за 5 милиарда паунда“ по Viasat Explore от 14 април, четвъртък, в 22:45 часа с повторение в събота от 19:15 часа.

Viasat Explore е създаден от нещо повече. Ние сме смели, любопитни и решителни приключенци – да изследваме новото и необикновеното ни движи напред. От актуални научни открития до ежедневния живот на интересни хора, които правят всичко по малко по-различен начин. За пълната програма на ТВ канала следете www.viasatexplore.bg. Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatExploreBG

Продължете понататък

Lifestyle

Канал Da Vinci отбелязва Световния ден на творчеството и новаторството на 21 април!

MIKA

публикувано

на

от

Канал Da Vinci отбелязва Световния ден на творчеството и новаторството на 21 април! 29

Канал Da Vinci  отбелязва Световния ден на творчеството и новаторството на 21 април от 17.35 до 21.00 ч. със специално подбрани предавания, които съживяват любовта към творчеството и радостта от създаването на неща и вдъхновяват децата да стимулират творческата си същност и да разберат как се променя нашият свят.

Импровизирайте с материалите, които имате вкъщи, и създайте творения с пластилин или глина и с прости предмети от бита в „Прекрасни творения“! Ще бъдете запленени от тези страхотни идеи за правене на неща – всеки епизод показва как да сътворите нещо ново. Направете телевизор от картон, за да гледате свои собствени филми от хартия. От картон можете да направите и клюн, който кълве. Ще ви покажем и как да превърнете гъбата в лодка, която наистина да плава, или пък да си направите свое собствено въображаемо насекомо от кутия за яйца… Всички тези нови неща оживяват в шоуто “Прекрасни творения”! Не е важно нещата да са направени перфектно, а да се прояви креативност и желание!

В „Пълен боклук“ проектирайте пинята-паяк, сглобена от вещи за изхвърляне, или пък си направете щура дегизировка! Можете да видите и как се свири с кутии от консерва, да си направите химикалка от морков или пък щури дрехи от стари найлонови торбички.

Създайте най-яките играчки на света, вдъхновени от страхотна научна концепция в „Изследователи: Направи си сам наука“! Стив Спанглър показва как с помощта на науката можете да си направите сами невероятни играчки – например мистериозна кутийка, която се движи сама, или пък няколко чудновати балона. Ще видите и как да направите изстрелвач на топки за понг-понг или да превърнете бутилки със сода в ракети и какво ли още не. Водещият смесва образованието и хумора в това забавно научно шоу. Използвайки ежедневни предмети, той представя експерименти, които могат да се повторят от зрителите у дома, като обяснява как тези експерименти са свързани с иновациите от реалния свят.

Изобретенията на бъдещето можете да откриете с предаванията „Знаете ли, че…“  и „Знаеш ли как?“! Ще използвате микроскопска камера, за да разберете как работят спирачките на автомобила, и ще посетите фабрика, за да видите как роботите работят заедно с хората, за да сглобяват автомобили. Ще видите как нови разработки при дроновете, домакински роботи и 3Д принтери ще променят живота ни коренно. Новите технологии променят бързо всички дейности в нашия свят – от спорта до строителството и домакинската работа…

Гледайте Da Vinci на 21 април от 17.35 ч. за чудесни идеи как да се приобщите към Световния ден  на  творчеството и новаторството!

17:35    „Прекрасни творения“ – „Картонен телевизор“

17:40     „Прекрасни творения“ – „Клюн, който кълве“

17:45     „Прекрасни творения“ – „Лодка от гъба“

17:50     „Прекрасни творения“ – „Буболече от кутия за яйца“

17:55     „Прекрасни творения“ – „Щура конична глава“

18:00     „Пълен боклук“ – „Морковена химикалка и Марсел Дюшан“

18:30     „Пълен боклук“ – „Щура дегизировка и Крис Офили“

19:00     „Изследователи: Направи си сам наука“ – „Направи си сам играчки“

19:30     „Знаете ли, че…“ – „Автомобилни спирачки и Фабрика за автомобили“

19:45     „Знаете ли, че…“  –  „Течен сапун и Прахосмукачка“

20:00     „Знаеш ли как?“ – „Уреди променят ежедневието“

20:30     „Знаеш ли как?“ –  „Революционни иновации за ежедневието“

Продължете понататък
Една жена минава през ада, за да спаси децата си в „Когато Луната снизхожда“ от Надя Хашими 30
Културапреди 27 минути

Една жена минава през ада, за да спаси децата си в „Когато Луната снизхожда“ от Надя Хашими

Тревожни данни за организацията на болничния престой при майките, родили преждевременно 31
Обществопреди 34 минути

Тревожни данни за организацията на болничния престой при майките, родили преждевременно

СОНИК СТАРТ засади над 200 дръвчета в Седмицата на гората  32
Събитияпреди 43 минути

СОНИК СТАРТ засади над 200 дръвчета в Седмицата на гората 

TRIGAIDA представя новото мултижанрово съкровище на музикалния пазар – албумът ELATE 33
Музикапреди 2 часа

TRIGAIDA представя новото мултижанрово съкровище на музикалния пазар – албумът ELATE

„Архив на изгубените деца“ от мексиканската писателка Валерия Луисели 34
Културапреди 2 часа

„Архив на изгубените деца“ от мексиканската писателка Валерия Луисели

Viasat Explore: Как се строи новата суперканализация на Лондон за 5 милиарда паунда 35
Обществопреди 3 часа

Viasat Explore: Как се строи новата суперканализация на Лондон за 5 милиарда паунда

Завръщаме се в кината с нещо „За душата“ 36
Кинопреди 3 часа

Завръщаме се в кината с нещо „За душата“

Балет „Арабеск“ представя „Опера Diva“ с вечната музика на Белини, Верди, Пучини и специалното участие на Веса Тонова 37
Музикапреди 3 часа

Балет „Арабеск“ представя „Опера Diva“ с вечната музика на Белини, Верди, Пучини и специалното участие на Веса Тонова

Как дерматолозите лекуват белезите от акне? 38
Lifestyleпреди 3 часа

Как дерматолозите лекуват белезите от акне?

"Къмпинг Градина" отваря врати на 1 май 39
Lifestyleпреди 3 часа

“Къмпинг Градина” отваря врати на 1 май

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 40
Културапреди 1 седмица

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 41
Културапреди 1 седмица

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Скандал, който свали правителство 42
Кинопреди 1 седмица

Скандал, който свали правителство

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 43
Lifestyleпреди 1 седмица

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 44
Културапреди 1 седмица

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 45
Lifestyleпреди 1 седмица

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 46
Обществопреди 1 седмица

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama 47
Кинопреди 4 седмици

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama

CMTEN разкри "Music Box" 48
Премиерапреди 1 седмица

CMTEN разкри “Music Box”

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 49
Литературапреди 1 седмица

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Горещо