Connect with us

Култура

„Новогодишен оперетен бал при принц Орловски“ в Музикален театър

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

На бал! Всички на бал!

„Новогодишен оперетен бал при принц Орловски“ – най-доброто от световната оперетна класика в концерт – спектакъл на звездите от трупата на Музикалния театър – поднесен на сцената на зала 1 на НДК, на 28 декември (сряда) от 19:00 часа. 

В навечерието на Новата 2023 година не пропускайте възможността да станете свидетели на любовни признания, непреходен хумор и красиви костюми, които съществуват в тази компилация само и единствено в света на оперетната магия.

Вече над 100 години от началото на оперетата в България, този жанр носи веселието, щастието и хармонията!

Advertisement

Тазгодишният “Новогодишен оперетен бал”, превърнал се в традиция за единствения Музикален театър в страната ни, ще бъде още по-завладяващ и бляскав.

Събитието обещава да бъде най-празничното за годината в духа на класическите виенски балове – с музиката на великите композитори Калман, Лехар, Щраус, Гуно, Росини, Шостакович. 

Този празничен концерт ще ви посрещне с най-красивите арии, дуети и ансамбли, най-шеметните танци, най-блестящите костюми и декори, ще ви плени с невероятен чар и виталност, които може да носи само оперетата!

Диригент на концерта – спектакъл е Юли Дамянов, режисьор – Александър Мутафчийски, хореографи – Йоанна Стоянова и Татяна Янева, хормайстор – Людмил Горчев. Сценичен дизайн и координатор на проекта – Пеньо Пирозов, костюмите са дело на Цветанка Петкова – Стойнова и Яна Дворецка, концертмайстор е Мария Кирова. 

Заповядайте на този грандиозен спектакъл създаден с много любов и вдъхновение от звездните артисти, оркестър, хор и балет на Националния музикален театър!

Advertisement

Билетите са в продажба на касите на Националния дворец на културата, онлайн в сайта на НДК, както и в мрежата на Еventim.