Открийте ни и в

Lifestyle

Новогодишните обещания – какво ще ни помогне да ги спазим

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Новогодишните обещания са част от празничния сезон като коледното дръвче и пуйката, картичките и подаръците. MMD, водеща технологична компания и лицензен партньор на Philips Monitors, предлага на хората ценни помощници, които да им помогнат да спазят обещанията си, след като магията на празника си отиде: иновативни дисплеи, които поддържат зрението свежо, работните места – спретнати и подредени, а работните часове – по-продуктивни.

Останете съсредоточени

Постоянното разсейване – не само от разхвърляното бюро – често е цитирано като основна пречка за свършване на работните задачи. Фоновият шум от гласовете, телефоните и хора, които се отбиват, често пречат на концентрацията. Какъв по-добър начин да останете фокусирани от един голям монитор или екран, който нежно се извива около зрителното поле и създава повече персонално пространство? Пример за екран от висок клас, който настъпва към офисите и всекидневните, е Philips Brilliance Curved UltraWide. Извитата форма означава, че хората няма нужда да въртят глава, за да виждат съдържанието по краищата на екрана, а това създава много по-поглъщащи работни сесии с минимално разсейване. Извитият екран е и по-забавен – той прави игрите и филмите много по-неустоими.

Бъдете здрави

Когато говорим за поддържане на здравето, е лесно да забравим за очите. Потребителите прекарват повече време от всякога, взаимодействайки с дигитални устройства като таблети, телефони и десктоп дисплеи, а часовете пред екрана допълнително натоварват очите. Трептящият екран влошава концентрацията и дори причинява главоболие. Още по-сериозно е продължителното излагане на синя светлина от дисплея, което увеличава риска от свързана с възрастта макуларна дегенерация (ARMD) – най-честата причина за загуба на зрение в индустриализираните страни във възрастовата група 50+.

Това са точно предизвикателствата, свързани със здравето и кондицията, които хората могат да решат с правилен избор на дисплей. Технологията Philips Flicker-free, която се използва във всички последни модели монитори Philips, регулира подсветката на екрана, за да създаде ултра стабилна картина, която поддържа очите свежи дори след часове гледане. Новата технология Philips SoftBlue измества сините дължини на вълните към по-безопасен спектър. Дисплеите, използващи специалната LED технология, намаляват светлината с вредни дължини на вълните с над 90% като запазват пълната чистота на цветовете и яркостта. Така потребителите могат да защитят своите очи, без да правят работата си по-трудна заради изкривяване на цветовете.

Подобрете кондицията на работното място

Притежаването на дисплей, който може да бъде настроен за различни зрителни нива, също има огромно влияние върху кондицията. Със стойката Philips SmartErgoBase потребителите могат да накланят и завъртат дисплея в точната предпочитана позиция, която помага за намаляване на физическото напрежение през дългия работен ден. Като желан страничен ефект стойката намалява плетеницата от кабели на бюрото за по-прибрано работно пространство с повече фокус и по-малко разсейване.

Станете организирани

Ако съдържанието на екрана е претрупано и дезорганизирано, решението може да се крие в преминаването към следващото ниво екранни резолюции. Най-новите дисплеи предлагат супер фина резолюция с 4K UHD яснота. При 3,840 x 2,160 пиксела Ultra High Definition (4K) резолюцията предлага четири пъти повече пиксели на инч в сравнение с Full HD (1,920 x 1,080) и постига четири пъти по-голяма яснота, което дава на потребителите възможност да поддържат спретнат и свеж десктоп с множество работни области или „зони“ на техния дисплей. През тази година бяха представени дисплеи с по-големи размери  – 32- и 40-инчови. Зрителното преживяване е просто поразително – с естествено пресъздаване на цветовете без видими градации. Потребителите могат да получат тези супер резки изображения, без да се налага да избират екран, който да заеме по-голямата част от тяхното бюро. Новите дисплеи Philips отговарят на нарастващото търсене за супер фини резолюции при по-скромни размери от порядъка на 23.8 инча.

Разбира се, смяната на дисплея на бюрото няма да спази всяко новогодишно обещание. Повечето от тях зависят от конкретния човек. Едно нещо обаче е сигурно: инструментите за работа, които естествено помагат на хората да се фокусират по-добре, да поддържат бюрата си подредени и да се грижат за кондицията си, оставят повече енергия за изпълнение на други важни задачи. Или просто помагат в по-голяма степен да се наслаждаваме на живота.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Култура

Добре дошли в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс

MIKA

публикувано

на

от

Заповядайте в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс! Една книга за връзката на храненето с естествения оздравителен процес, от която са продадени над 6 милиона екземпляра само в САЩ. От 9 април в българските книжарници!

Защо хроничното възпаление води до наднормено тегло, болести и по-бързо стареене? Kак състоянието, наречено зона, може да оптимизира оздравителната реакция? Защо оздравителната реакция може радикално да промени медицината? Отговори дава „Оздравителната Зона“ (превод: Надя Баева, изд. Колибри), която разгръща изпитан подход към механизма на развитие на хроничните заболявания и съществуващата зависимост между тях и храненето, същевременно разсейва много заблуди в тази област. Авторът използва термина „зона“, за да опише физиологичното състояние, при което може трайно да се контролира интензитетът на предизвиканото от начина на хранене възпаление и така по-успешно да се въздейства на всеки тип хронично заболяване. По същество възпалението се явява пусков механизъм, който може да се потисне и изключи. Хормоните (ейкозаноиди), генерирани от една група мазнини, известни като омега-6 мастни киселини, отключват възпалението, докато друга група хормони (резолвини), извлечени от омега-3 мастни киселини, потискат възпалението.

Бари Сиърс е водещ авторитет в областта на въздействието на режима на хранене върху възпалителния процес. Интересът на д-р Сиърс към диетичния контрол на хормоналните и генетични реакции датира от публикацията на знаковата му книга „Зоната“, която се превръща в бестселър № 1 на „Ню Йорк Таймс“. От книгите му за технологията на Зоната са продадени повече от 6 милиона екземпляра само на територията на САЩ. Преведени са на 23 различни езика. „Оздравителната Зона“ описва в детайли кое съставлява оздравителната реакция и как предизвиканото от хранителните навици възпаление се е превърнало в движеща сила за много от здравословните проблеми, които изпитваме на различни етапи от живота.

Продължете понататък

Lifestyle

Значението на аминокиселините за нашето физическо и психическо здраве

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Кои са най-добрите хранителни източници, с които да си осигурим допълнителен прием на аминокиселини?

Стресът, забързаното ежедневие и прекаленото психическо и физическо натоварване обикновено засягат цялото ни тяло, ставаме напрегнати и нервни, започваме да имаме проблеми с концентрацията, а в дългосрочен план енергийните и минералните ни запаси се изчерпват по-рано. Въпреки това, с балансирана диета, допълнителен прием на аминокиселини, необходими за изграждане на мускулите, и с достатъчно почивка, можем бързо да попълним запасите си. 

Когато става дума за физическо и психическо здраве, аминокиселините се споменават рядко, въпреки че тези органични съединения са градивните елементи на нашето тяло. Знаете ли, че цели 20% от тялото ни е изградено от протеини? 

Аминокиселините са в основата на изграждането на протеините и са най-разпространените компоненти на човешките мускули и други тъкани след водата. Има аминокиселини, които тялото ни може да създаде само при определени условия.

Такава аминокиселина е L-аргинин, чиято основна функция е да увеличи произвеждането на азотен оксид. Тъй като азотният оксид има съдоразширяващ ефект, L-аргининът подобрява кръвообращението, както и достигането на кислород, хранителни вещества, течности и хормони до клетките, освен че ускорява зарастването на рани в случай на наранявания.

Друго такова хранително вещество, производно на аминокиселина, е ацетил L-карнитин, който помага на клетките да се метаболизират. Множество проучвания показват неговите многобройни ползи за физическото и психическото ни здраве. Той има положителен ефект върху функциите на мозъка, стимулира паметта, подпомага активното мислене и намалява чувството на умора. Благодарение на неговата роля в процеса на разграждане на мазнините, той е смятан за изключително полезен помощник в борбата с излишните мазнини и се предлага и като хранителна добавка.

Въпреки че L-аргининът и ацетил L-карнитинът се произвеждат в нашата „вътрешна кухня“, тоест от нашето тяло, е важно да знаем, че физическият и психически стрес, динамичният начин на живот и интензивните тренировки могат да намалят тяхното произвеждане и дори да доведат до дефицит. Затова е важно да си подсигурим и допълнителен прием.

Знаете ли с кои напитки и храни можете да си набавяте допълнително аминокиселини в ежедневието си? 

Доказано е, че когато се приема от храна или напитка, се усвоява по-добре от организма, отколкото като хранителна добавка. Ацетил L-карнитинът се съдържа главно в червените меса и рибата, както и в яйца и някои млечни продукти, докато естественият източник на L-аргинин са орехите, слънчогледът, кафявият ориз и овесът, но и двете аминокиселини се намират също и в някои качествени енергийни напитки например. Приемът от външни източници е особено важен за активните спортисти, но също се препоръчва и при дейности, било то работа или хоби, които изискват дългосрочна, относително ниско интензивна физическа активност, и постоянна концентрация, като работа в офиса или компютърни игри.

Продължете понататък

Горещо