Connect with us

Музика

Новоизгряваща българска група свири с басиста на Кристина Агилера, Шакира и Елтън Джон

Avatar

Публикувано

на

Invitation

Outhentic – това е името на българската етно-джаз банда, която съвсем за кратко успя да достигне до звездите от световната сцена и да колаборира с тях. Номинираният за Grammy басист Juan Garcia – Herreros (The Snow Owl), който е работил с Кристина Агилера, Елтън Джон, Шакира и много други звезди от световната поп и джаз сцена, многократно е посещавал България и се е появявал на една сцена, заедно с българските изпълнители Поли Генова, Стоян Янкулов (Стунджи), както и с основателя на група Outhentic – Живко Василев. Outhentic е нова етно-джаз формация, първоначално позната с името Живко Василев Трио. Основава я фронтменът на бандата – Живко (кавал, пиано), с участието на Райна Василева (вокал) и Виктор Джоргов (китара).

Днес музикантите от Outhentic могат да се похвалят с участието на световната знамениетост в една от песните в техния дебютен албум „YesToday“ – „Огреяло ясно слънце“. До тази колаборация се стига след покана, която Живко получава от страна на колумбийския басист да свири в цели пет от парчетата в новия албум на Снежната Сова, “The Blue Road” (вече с награда от Global Music Awards). Участието си в този звезден албум Живко приема като признание за музикалните му умения и дългогодишен труд, и така той решава също да покани Хуан да бъде гост-изпълнител в дебютния албум на триото. “YesToday” е съчетание между актуалните днес стилове джаз, фънк, поп и автентични български фолклорни мелодии и елементи. Именно новаторството, изразено във всяка една от песните, поражда идеята за името на албума.

Стунджи е другият именит, този път български музикант, който също е сред гостите в албума на групата и участва в три от парчетата. Него можете да срещнете на много от концертите на триото, както и на предстоящата промоция на албума, която ще се състои на 03 ноември 2016, от 20:00 часа във виден столичен клуб за музика на живо. /Sofia Live Club/ Други гост-музиканти в албума: Димитър Сираков – контрабас/ел.бас, Симеон Леонидов – кахон, бек вокали, Християн Цвятков – ел.китара, Цветан Андреев – акустична китара, Габриела Партовска – хип-хоп вокали, Dominik Leto – хавайска китара, Mathias Vorauer – контрабас, Свилен Ангелов – електроника, Орлин Цветанов – цигулка, Екатерина Христова – виолончело. Изпълнителят Живко Василев прославя българския кавал, както на българска сцена, където свири заедно с Теди Кацарова, в проекта на Калин Вельов и Нина Николина – Pendara, с банда DelPadre и др., така и извън ганиците на страната. Благодарение на проектите му с Хуан Гарсия, той стъпва на огромни сцени, една от които тази на Jazz Fest Vienna, и свири заедно със световни величия, като перкусионистът и притежател на награда Grammy – Roberto Quintero.

Continue Reading
Advertisement