Открийте ни и в

Красота

Ново вдъхновение за двойките с парфюм Alpha за Нея и аромат за Него

MIKA

публикувано

на

Ново вдъхновение за двойките с парфюм Alpha за Нея и аромат за Него 26

Една връзка е пълноценна, когато и двамата партньори са ѝ се посветили и са равнопоставени в нея. Когато всеки един от тях усеща, че до себе си има човек, с когото да сподели и радостта и трудностите. Сега Avon дава на двойките ухание – парфюм за Нея и аромат за Него, обединени от обща концепция, която да ги вдъхнови да посрещат ежедневните предизвикателства, изпълнени с енергия и сила. Новият Alpha, е базиран на мотото, колко важно във връзката е споделянето и подкрепата, както и вярата, че заедно покорявате света. Ароматът дава онова вдъхновение за деня, от което двамата партньори да се почустват окрилени и способни да преодоляват трудностите, и да постигат целите си по-лесно.

Парфюмът Alpha за Нея пленява с нотките на малина, водна лилия и чувствен мускус. В основата на аромата стоят дървесните нотки, сърцето на парфюма е флорално, но обвито в плодови нотки. Плодовите щрихи дават свежест на парфюма и го балансират. Цветното сърце носи на уханието сила и обем, а на повърхността се долавя и секси аромат.

Alpha for Him

Това, с което пък изкушава ароматът Alpha за Него са уханията на бергамот, лавандула и кедър. Дързък и мощен, Alpha за Него е уникален и изискан аромат, който излъчва увереност и сила – точно като мъжа, който го носи.  Комбинацията от бергамот и прясна мента, съчетани с пикантен черен пипер правят смело въведение, което пленява сетивата, за да направи аромата открояващ се. В основата му са богатите дървесни и ванилови нотки, които допринасят за ориенталско ухание, оставящо една дълго действаща следа. Съблазнителен чар добавя свежото сърце, което се запазва в целия аромат.

Стъклените шишенца на двата парфюма хармонизират идеално едно с друго, така, както се допълват двамата партньори в една връзка, за да направят завършено цяло.

Alpha за Нея и за Него можете да поръчате на Представител от 18.08.2016 в брошура 12 или онлайн на www.avon.bg.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

FOREO с еко кампания за намаляване на рекордните е-отпадъци

MIKA

публикувано

на

от

FOREO с еко кампания за намаляване на рекордните е-отпадъци 27

снимка: ПР

Едва 17,4% от електронните отпадъци за 2019 г. са били рециклирани. Това показва глобалният мониторинг доклад от 2020 г. на ООН за електронните отпадъци. В световен мащаб през същата година са били произведени рекордните 53,6 млн. тона електронни отпадъци, което е ръст с 21% само за 5 години, отчита още докладът. Тревожните новини за климатичните промени, изчезващите видове, вредата върху океаните от прекомерен риболов, замърсяването на планетата и много други негативни влияния върху биосферата ежедневно ни заливат от малките екрани. Призовавайки за повече отговорност по отношение на устойчивостта, FOREO, шведската марка за красота, стартира екологична кампания по повод Деня на Земята (22 април), наречена „Правете продукти, които дълго да служат, не да се чупят“ („Make It Last, Not Break Fast“), като се изправя срещу една от често срещаните негативни практики на пазара за потребителска електроника – планираното остаряване на продуктите.

„FOREO е компания, ориентирана към клиентите, и ние се стремим да правим трайни висококачествени продукти. Нашите клиенти виждат това и много от тях се доверяват на марката ни от самото начало. Всъщност се свързахме към стотици от нашите най-първи клиенти, за да получим техните отзиви и да се уверим, че те все още използват нашите устройства. Беше наистина емоционален момент за всички нас тук във FOREO да чуем лични истории за това как нашата LUNA е станала неразделна част от живота им. Това, което го направи момента наистина специален, беше, че всички те споделиха, че техните продукти FOREO все още работят безупречно дори след 8 години употреба и все още изглеждат красиви и чисти като нови. Това означава, че успяхме не само да отговорим на нуждите на нашите клиенти, но и да опазим нашата планета от излишни електронни отпадъци“, казва Борис Трупчевич, изпълнителен директор на FOREO. Той продължава: „Начинът, по който компаниите трябва да проявят отговорност, е много прост – чрез това продуктите, които създават, да издържат възможно най-дълго. Така ще дадат приоритет на околната среда и потребителския интерес пред печалбите и честно казано, този подход е много по-ефективен от даренията и сертификатите за тях, зад които да се крият. Може да има негативи в краткосрочен план, но в дългосрочен няма друг начин. Информираността за практиките за умишлено създаване на продукти, които бързо да се чупят, нараства, особено след като правителствата започнаха да задължават водещите производители да спрат умишленото понижаване на производителността на батерията или устройството, което е само един от примерите.“ 

Отзиви на клиенти можете да видите тук.

Според Глобалния мониторинг доклад от 2020 г. на ООН за електронните отпадъци количеството им ще достигне 74,7 млн. тона до 2030 г. – почти удвоен тонаж само за 16 години. Данните показват, че това ще е следствие от по-високите нива на потребление на електрическо и електронно оборудване, краткия жизнен цикъл на продуктите и много ограничените възможности за ремонт. Също толкова тревожен е фактът, че само 17,4% от електронните отпадъци за 2019 г. са събрани и рециклирани, а съдбата на 44,3 млн. тона електронни отпадъци е несигурна.

Освен електрониката един от най-трудните за рециклиране материали е пластмасата. Например, на пластмасовите четки за зъби са необходими над 400 години, за да се разложат на сметищата, което означава, че всяка пластмасова четка за зъби, създавана някога от изобретяването им през 30-те години до днес, все още съществува. Смята се, че всяка година по света се използват 3,6 милиарда пластмасови четки за зъби, докато средно всеки човек употребява около 300 броя през живота си. Като отговор на тези тревожни цифри нов тип производство набира все по-голяма популярност, водено от пионери като FOREO, чиято aктуална гама от високотехнологични устройства като електрическата четка за зъби ISSA са проектирани с висока издръжливост и трайност – те са хигиенични, дълготрайни решения за многократна употреба, които могат да намалят консумацията на еднократни продукти за лична грижа като пластмасови четки за зъби и мокри кърпички, което прави марката по-екологична алтернатива.

Тревожно големи количества пластмаса и други опасни материали днес заливат океаните и това, което някога са били безкрайни зелени поляни, като към момента има над 500 пъти повече микропластмаси в океаните, отколкото звезди в нашата галактика. Но откъде всъщност идват всички тези отпадъци? Отговорът се крие в потребителската култура, достигаща нови и нови рекорди. Може да си мислим, че контролираме нашите навици за покупки, но тук има нещо много по-голямо.

„Не мисля, че повечето хора дори подозират за т.нар. планирано остаряване. Разбира се, всички сме забелязали, че продуктите, които купуваме, не са това, което бяха, и са склонни да се развалят по-бързо, но фактът, че много марки, на които потребителите имат доверие, всъщност целенасочено ограничават живота на продуктите си, за да може да се върнете и да купите още, е скандален. Време е да променим това“казва Трупчевич и добавя: „Във FOREO нашата мисия е да доставяме продукти с най-високо качество, които ще служат на нашите клиенти за години напред. Всеки продукт на FOREO се предлага с 2-годишна гаранция и 10-годишна гаранция за качество. Нашата идея е да произвеждаме по-малко продукти, които работят безпроблемно за по-дълго, като по този начин не поставяме допълнителен стрес върху околната среда и въпреки това наблюдаваме значителен ръст в нашия бизнес. Много от нашите лоялни клиенти започнаха с LUNA и след като се увериха в качеството и ефективността на нашия продукт, сега притежават също UFO, BEAR, ISSA и често – цялото семейство продукти на FOREO, които знаят, че ще им служат години наред!“

Във високотехнологичната индустрия ограничената продължителност на живота на цифровите устройства обикновено се дължи на иновации и не е в резултат от неизправност, но много производители печелят позиции, използвайки други методи, като планирано остаряване. Тази практика датира от 1924 г., когато срещата на основните производители на електрически крушки в Женева ражда картела Phoebus. Те са се нуждаели от нови клиенти и тъй като крушките им работели прекалено дълго, всички те се съгласили да реконструират крушките си, така че да изгарят след не повече от 1000 часа, за разлика от 1500 или 2000 часа, които са били стандартът дотогава. Картелът започнал да глобява онези, които произвеждат продукти с по-дълъг живот и изведнъж бизнесът отново процъфтявал. Скоро след това и други бизнеси въвеждат тази доходоносна тактика, която все още е в сила и популярна.

Прекомерното потребление директно води до свръхпроизводство и безмилостно превръща океаните и поляните ни в планини от токсични отпадъци. Подхранвано от потребителската култура, планираното остаряване на продуктите не само причинява необратими щети на нашата планета, но в крайна сметка не отговаря на реалните човешки нужди и води до повишено недоволство, което е доказано, че причинява епидемия от депресия и социални конфликти.

„Международното право, както и законодателството на ЕС, предприемат стъпки към засилванене на регулациите за устойчивост, и въпреки че държавните органи могат да осигурят рамката за прилагане на тези закони, всеки човек и бизнес трябва да вземат участие в споделената отговорност и да направят всичко по силите си да опазят нашата красива планета. В противен случай не планетата ще има сериозен проблем, а хората. Планетата е тук по-дълго от нас и ще се възстанови, след като си отидем. Във FOREO считаме борбата срещу планираното остаряване като първа стъпка към постигане на екологичните цели“, каза Трупчевич, призовавайки всички бизнеси по света да преразгледат своя бизнес модел и да направят промени още днес.

Въпреки че електронните отпадъци запълват само 2% от сметищата в САЩ през 2019 г., те са отговорни за над 70% от токсичността на отпадъците, което ги прави най-бързо развиващата се категория битови отпадъци в САЩ. Въпреки че понастоящем няма федерален закон на САЩ, който да изисква рециклиране на електронни отпадъци или да забранява изнасянето им в развиващите се страни, федералният закон за опазване и възстановяване на ресурсите (RCRA) обхваща някои токсични електронни отпадъци. В Европа правилата за третиране на електронни отпадъци са регламентирани от директивата относно отпадъци от електрическо и електронно оборудване (ОЕЕО) и директивата за ограничаване на опасните вещества в електрическото и електронното оборудване (RoHS). Като член на ЕС всяка държава плаща такса за ОЕЕО въз основа на броя на продадените електрически устройства и събраните средства след това се насочват към инициативи за стимулиране на рециклирането в следващите години. От 2014 г. насам броят на страните, които са приели национална политика, законодателство или регламент за електронните отпадъци, се е увеличил от 61 на 78. Въпреки че наблюдаваме положителна тенденция, това далеч не е 50% увеличение – цел, определена от Международния съюз по далекосъобщения.

Освен това планираното остаряване, основният катализатор на увеличаването на електронните отпадъци, е слабо засегнато в законодателството в световен мащаб. Понастоящем в САЩ няма федерални закони, които да засягат планираното остаряване, въпреки че Комисията за безопасност на потребителските продукти има правомощието да издава стандарти за трайност, ако реши. През 2017 г. Европейският парламент прие резолюция, предлагаща продуктите с вградени дефекти и ограничен живот да бъдат забранени и да се насърчава поправимостта, адаптивността, възможността за надграждане, трайността и възможността за рециклиране на продуктите и въпреки че този подход все още не е отразен в надлежно прието Европейското законодателство, редица страни са предприели активни стъпки за прилагането му.

С нови доказателства, които се появяват ежедневно, вече не можем да пренебрегваме реалността: нашата планета е в криза. Не всичко е негативно обаче, тъй като днес можем да решим и да направим крачка към промяната, да дадем пример. Създаването на дълготрайни висококачествени продукти, замяната на опасни и токсични компоненти с по-зелени и екологични алтернативи, както и съживяването на културата да ремонтираме продукти, а не да ги хвърляме, може да обърне нещата до голяма степен и да направи планетата отново зелена.

Продължете понататък

Lifestyle

Как дерматолозите лекуват белезите от акне?

MIKA

публикувано

на

от

Как дерматолозите лекуват белезите от акне? 28

д-р Бан Камуна, снимка: ПР

Според д-р Бан Камуна от Jewel Skin Clinic най-доброто лечение на акнето е да не допускаме появата му 

Акнето е болестно състояние на кожата, при което се запушват отворите на мастните жлези и се образуват черни точки и зачервени пъпки с гнойни върхове. То се проявява предимно по лицето, гърба и гърдите и може да остави белези по тези части на тялото. Белезите от акне се образуват, когато възпалението прониква дълбоко в кожата и уврежда дермата. 

Какви белези може да причини акнето?

Атрофични белези. Тези белези представляват малки вдлъбнатини по кожата и се срещат най-често по лицето. Атрофичните белези се наблюдават под околната кожа и могат да станат по-забележими с напредването на възрастта. По думите на д-р Бан Камуна от Jewel Skin Clinic това се дължи на отпускането на кожата, което на свой ред води до по-забележими хлътнатини.

Хипертрофични белези. Тези белези се появяват най-често при акне по гърдите и гърба. Те се наблюдават над повърхността на околната кожа.

Келоидни белези. Те са подобни на хипертрофичните белези, но обикновено са много по-дебели от характерното петно ​​от акне. По-тъмни са от околната кожа и могат да причинят симптоми като сърбеж или болка.

Тъмни петна. Обезцветяването, останало след изчистването на възпалението, не е белег. Лилавите, червените или кафявите следи избледняват сами след няколко месеца.

Безопасното и ефективно лечение на белезите от акне започва с консултация. Подходящите възможности за лечение могат леко да варират в зависимост от вида на причинените от акнето белези.

При атрофичните белези от акне най-добри резултати често идват с използването на две или повече лечения. Освен познатите процедури за възстановяване на повърхността на кожата като лазерна терапия, химичен пилинг и дермабразио, други начини за противодействие на акнето са:

Филъри. Филърите са безопасни и ефективно запълват атрофичните белези от акне.

Стягане на кожата с радиочестота. Докато кожата се стяга, депресивните белези от акне стават по-малко забележими.

Стимулация за образуване на колаген. Тя е известна също като „медицинско микроиглиране“ или “micro-needling” на английски. Това лечение стимулира кожата ви да произвежда повече колаген.

Мезоконци. Тази процедура представлява вкарване на много малки нишки в кожата. Те оформят мрежа под белезите от акне и стимулират кожата да произвежда повече колаген в увредените зони.

Минимални оперативни интервенци. Чрез тях могат да се премахнат силно личащи белези, като се намалят размерите на белега. С времето остатъчният белег избледнява. Дерматологът или пластичният хирург може също така да повдигне белега, като разхлаби влакната под него и го приближи до повърхността, така че да е по-малко забележим, разказва д-р Бан Камуна от Jewel Skin Clinic.

При хипертрофичните белези и келоиди добро решение са инжекциите, които вкарват лекарство като кортикостероид директно в белезите. Този метод може да омекоти и изглади повдигнатите дебели белези.

Какъв изход може да очаква човек с белези от акне?

Съществуват различни лечения на белезите от акне. Едни от тях могат да направят белезите да изглеждат по-малко забележими, а други могат да подобрят текстурата на кожата. Повечето белези са постоянни, но лекарят може да ви помогне да намерите правилното лечение, което да намали размера и видимостта им.

Въпреки това най-добрият начин за лечение на белег от акне е предотвратяването на появата му. По-малко вероятно е да развиете такива белези, ако започнете ранна терапия. Избягвайте да докосвате, пукате или изстисквате пъпките. Така ще да предотвратите дразненето на кожата и увреждането на подлежащата тъкан, което на свой ред може да доведе до белези, съветва д-р Бан Камуна от Jewel Skin Clinic.

Продължете понататък
"Голата истина за група Жигули" прегази "Годзила срещу Кинг Конг" 29
Кинопреди 12 часа

“Голата истина за група Жигули” прегази “Годзила срещу Кинг Конг”

Чатбот в сайта на БНТ отговаря на въпроси за COVID-19 30
Lifestyleпреди 13 часа

Чатбот в сайта на БНТ отговаря на въпроси за COVID-19

Гледаме филма на годината „Земя на номади” в кината от 23 април 31
Кинопреди 13 часа

Гледаме филма на годината „Земя на номади” в кината от 23 април

Излиза ново великолепно издание с твърди корици на приказките на Братя Грим 32
Културапреди 14 часа

Излиза ново великолепно издание с твърди корици на приказките на Братя Грим

Наши звезди първи опитват ново кафе за хора с лактозна непоносимост 33
Lifestyleпреди 14 часа

Наши звезди първи опитват ново кафе за хора с лактозна непоносимост

Moto g100 и moto g30 са най-новите модели предлагани от Vivacom 34
Tехнологиипреди един ден

Moto g100 и moto g30 са най-новите модели предлагани от Vivacom

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ през май 35
Обществопреди един ден

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ през май

Шеф Реджеп Бадев пренася духа на Италия в София 36
Обществопреди един ден

Шеф Реджеп Бадев пренася духа на Италия в София

БГ платформа за видео съобщения свързва артистите и техните фенове 37
Lifestyleпреди един ден

БГ платформа за видео съобщения свързва артистите и техните фенове

Петър Дундаков обединява класическа музика, джаз, народни мотиви и съвременна музика в едно 38
Културапреди един ден

Петър Дундаков обединява класическа музика, джаз, народни мотиви и съвременна музика в едно

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 39
Културапреди 2 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Скандал, който свали правителство 40
Кинопреди 2 седмици

Скандал, който свали правителство

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 41
Културапреди 2 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 42
Lifestyleпреди 2 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 43
Културапреди 2 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 2 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 45
Обществопреди 2 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 2 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 47
Телевизияпреди 2 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

CMTEN разкри "Music Box" 48
Премиерапреди 2 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо