Открийте ни и в

Tехнологии

Ново: Viber Secret Chats!

Avatar

публикувано

на

Ново: Viber Secret Chats! 151

В следващите няколко дни Viber ще активира нова фукнционалност Secret Chats, която ще даде допълнителна сигурност и спокойствие на потребителите.

Mиналата пролет Viber представи криптирането от край до край за гласови и видео обаждания, но в някои ситуации, е нужна малко повече дискретност. Точно заради това, Viber създаде Secret Chats (Тайни чатове) –  разговори с елементи на допълнителна сигурност, върху които потребителите имат пълен контрол.

Ново: Viber Secret Chats! 152  

 С тази функционалност, всеки може да заложи време, за което дадено съобщение се появява в рамките на разговора, след което изчезва. Съобщенията в тайните чатове не могат да бъдат препращани или запазвани като снимка на екран в телефона и не се появяват като нотификация в чата. Едновременно с това цялата комуникация остава криптирана от край до край в рамките на Viber.

Всеки потребител може да води два паралелни разговора с даден човек или група по едно и също време – един обикновен чат и един таен чат. Тайният чат е индикиран с катинарче до името на разговора. Започването на таен чат в рамките на обикновен такъв няма да изтрие или замести обикновения чат, а ще се оформи като нов.

Ново: Viber Secret Chats! 153

 Тайните чатове са друг начин, който потребителите на Viber могат да изберат за свободна и сигурна връзка. Целта на Viber е да разработва функционалности, които да предоставят на потребителите комуникация без ограничения и колебания.

Реклама