Connect with us

Lifestyle

Нов български университет търси жени с идеи за собствен бизнес.

Avatar

Публикувано

на

Academy poster

НБУ е избран за домакин на Американската бизнес академия за жени предприемачи в България.

Инициативата AWE (Academy for women Entrepreneurs / Академия за жени предприемачи) към Държавния департамент на САЩ е ръководена от Белия дом и се реализира в партньорство с Посолството на САЩ в България.

Целта й е отключване, подкрепа и развитие на икономическия потенциал на жените от различни точки на света, посредством разработване на собствен бизнес със стойност за обществото.  Инициатор за създаването на Академията за жени предприемачи е съветникът на Президента на САЩ Иванка Тръмп.

Чрез тази програма жените ще получат възможността да участват в безплатно обучение за стартъпи – как да създадат успешно свои бизнес планове, как да набират капитал и да ценообразуват продуктите и услугите си, как да създават потребности за предлаганото от тях и да комуникират с пазара, как да се свързват с мрежи на успешни собственици на бизнес, т.н.

Участничките в Академията ще се обучават онлайн в месеците ноември 2020 г. – март 2021 г.

Advertisement

С бъдещите бизнес дами ще работят водещи преподаватели и ментори от Нов български университет и доказани професионалисти от сферата на бизнеса.

Две от преминалите обучението в Академията дами ще получат начален капитал за реализиране на бизнес идеята си.

Срокът за кандидатстване в „Академията за жени предприемачи в НБУ“ е до 10 ноември 2020 г.

Повече информация за регламента и критериите за участие, може да видите тук: https://bit.ly/2J8g7M5

AWE е разработена от програмата за глобално развитие и просперитет на жените на Бюрото за образование и култура към Държавния департамент на САЩ, ръководена от Белия дом, която има за цел да даде възможност на жените по света да изпълнят своя икономически потенциал, създавайки условия за повишена стабилност, сигурност и просперитет. Инициативата е да достигне 50 млн. жени до 2025 г. чрез насърчаване на благоприятна среда за участието на жените в икономиката и бизнеса.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement