Connect with us

Кино

Нов програмен блок цели да подпомогне развитието на децата

Avatar

Публикувано

на

Cartoonito е насочен към деца в предучилищна възраст

Cartoonito е нов програмен блок за деца в предучилищна възраст, техните родители и настойници, чиято цел е да подпомогне развитието и уникалния потенциал на всяко дете.  Освен това има за цел да помогне на малките откриватели да станат грижовни членове на обществото. Програмният блок прави своя дебют по Boomerang днес, на 1 септември. Малчуганите и техните родители ще могат да се насладят на познати герои и истории, както и на чисто нови поредици и много смях. Излъчването на новия програмен блок ще бъде всеки ден от 9.00 ч. до 15.00 ч. по Boomerang.

Cartoonito е място за деца от 2 до 5 години, както и пространство, където те могат да бъдат каквито пожелаят. Каналът вярва в уникалността на всяко дете – с неговите очарователни странности и характер. Cartoonito предоставя на децата възможност да се смеят и да надхвърлят рамките, определени от другите, където уважението, емпатията и приобщаването са ежедневие. В програмния блок ще се излъчват поредици, чийто сюжет и персонажи представят основните ценности на Cartoonito – креативност, загриженост, смелост и любопитство.

Философията на новия блок е разработена от много специалисти. Така е създадена оригиналната програма за човекоцентрично обучение. Това е образователна система, вдъхновена от позитивната психология и съвременната наука. Човекоцентричността на Cartoonito означава фокусиране върху нуждите, уменията и развитието на малките деца.

Родителите ще могат лесно да разпознават елементите на човекоцентричното обучение, благодарение на специални символи и кратки слогани, които ще се появяват на екрана по време на продукциите в групата на Cartoonito.  Те символизират  качества като – издръжливост, работа в екип, способност за справяне с различни ситуации, доброта, грижовност, изграждане на човешки отношения, способност за изслушване и насърчаване на творчеството.

Advertisement

През септември Cartoonito започва с премиерни епизоди на предаванията:

  • „Томас и приятели“ за локомотив номер едно от остров Содор;
  • „Лампът“ за приключенията на променящо формата си същество и група учени;
  • „Малките шантави рисунки“ за емблематични герои като Бъгс Бъни и Туити, когато са били малки.

Много страхотни премиери очакват зрителите и през следващите месеци. Благодарение на тях децата в предучилищна възраст, техните родители и настойници ще се срещнат с напълно нови герои:

  • Batwheels е поредица, която се развива във вселената на DC. Главните герои са супер превозни средства и спасяват света точно като истински герои. Някои от тях са: Батмобил, мотоциклет Батгърл и превозното средство на Робин. Машините са деца, които тепърва се учат да бъдат супергерои и го правят с присъщия детски ентусиазъм.
  • „Паячето Лукас“ разказва историята на очарователния паяк Лукас. 4-годишният герой обича да пее песни и да открива света. Той има талант, който му позволява да влезе във всеки ъгъл на къщата – може да скача много високо и да плете паяжини. Той живее във стара викторианска къща, заедно със своите весели другари.

Премиерата на програмния блок Cartoonito е днес, 1 септември 2022.

Като ще продължи да се излъчва всеки ден от 9.00 ч. до 15.00 ч по Boomerang.

Boomerang е обичан от всички денонощен телевизионен канал, предлагащ най-добрите класически и съвременни анимационни предавания. Аудиторията на Boomerang  са основно момичета и момчета на възраст между 4 и 7 години и техните семейства. Каналът предлага вълнуваща смесица от приятни и забавни семейни анимационни поредици като „Скуби-Ду“, „Шоуто на Том и Джери“, „Гарфилд“, „Инспектор Гаджет“ и „Шантави рисунки“. Boomerang е разпространен в Европа, Близкия Изток, Африка, Тихоокеанска Азия и Латинска Америка, където се предлага на 25 езика в повече от 100 държави и се гледа в повече от 126 милиона домакинства. Брандът Boomerang е собственост на Warner Bros. Discovery.

Continue Reading
Advertisement