Connect with us

Класическа

Нов роял ще озвучава залата на Музикалната академия в София

Avatar

Публикувано

на

Fluegel D Black

снимка: PR

В концертната зала на  Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София от няколко седмици има нов концертен роял от най – висок клас. В понеделник вечерта  студенти и докторанти от Консерваторията ще изнесат празничен концерт, по повод новата придобивка. Ще прозвучи клавирна музика от Йохан Себастиан Бах, Ференц Лист, Фредерик Шопен, Сергей Рахманинов, Любомир Пипков, Юлия Ценова, Любомир Денев и други.

„Инструментът е придобивка не само за Националната музикална академия, а и за цялото българско музикантство! От 33 години роял от такова качество не е купуван в България!“ – с радост коментира заместник-ректорът по международна и художественотворческа дейност проф. д-р Борислава Танева.

 „Срещата на един пианист с нов инструмент и то от такава класа, е специален и вълнуващ момент. Със сигурност разширява значително възможностите за изразяване на музикалните намерения, а от там се осъществява и по-добър контакт с публиката“ – думи на докторанта, специалност пиано Гергана Несторова.

Придобиването на новия роял е осъществено с целева финансова субсидия от  МОН и личната подкрепа на бившия министър на образованието и науката.

Стара сграда НМА „Проф.Панчо Владигеров“
Вход свободен

Advertisement

Continue Reading
Advertisement