Открийте ни и в

Tехнологии

НОСИТЕЛЯТ НА ОСКАРИ ФРАНСИС ФОРД КОПОЛА ОБЯВИ LG OLED ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ТЕХНОЛОГИЯ, „С КОЯТО НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА“

Avatar

публикувано

на

НОСИТЕЛЯТ НА ОСКАРИ ФРАНСИС ФОРД КОПОЛА ОБЯВИ LG OLED ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ТЕХНОЛОГИЯ, „С КОЯТО НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА“ 141

В невиждано досега видео, холивудският режисьор Франсис Форд Копола аплодира LG OLED TV като следващия стъпка в домашното кино.

Създавайки перфектното черно за невероятно реалистичен цвят, факт, който е изтъкван и от експертите в индустрията като „най-доброто качество на картината до момента”, LG OLED TV проправя пътя за режисьорите да разрушат границите и да създадат съдържание по начин, който никога преди не сме могли да си представим. Похвалата на Копола за OLED TV е поредното подобно одобрение от режисьор, носител на Оскар. Други също посрещнаха с акламации перфектното качество на картината на  LG OLED TV като триумф в днешната телевизионна технология.

„Когато за първи път гледах „Апокалипсис сега” на LG OLED, бях изпълнен с емоция. Не само защото бе толкова реалистично, че се почувствах сякаш бях отново на режисьорския стол преди близо 40 години, но също така защото най-после успях да видя филма така, както исках той да изглежда”, отбеляза Копола. „Всяка сцена бе толкова ярка и зашеметяваща. Всеки детайл бе толкова перфектно чист и потапящ. Много от тези детайли, които първоначално бяха изгубени, когато излязоха на екрана, сега се бяха върнали в предишния си блясък”.

Телевизорите LG OLED, които бяха пуснати за първи път през 2014 г., поставиха началото на една съвсем нова категория в телевизията в САЩ, която и експертите, и потребителите считат за най-добро качество на картината на пазара днес. Използването емисионно вещество, всеки пиксел на OLED дисплея може да се включва или изключва напълно, създавайки перфектни нюанси на черното и невероятен контраст на изображенията, които са по-ярки и по-реалистични. С OLED технологията, потребителите могат да се насладят на величествена картина с перфектно черно и невероятни цветове, дори от широк зрителен ъгъл, за разлика от който и да е LCD/LED телевизор. Черните цветове на OLED телевизорите на LG са до 200 пъти по-дълбоки, отколкото тези на LCD панела, създавайки едно безкрайно съотношение на контраста и привеждайки цветове към живот, както никога досега не е било възможно.

Копола обясни, че докато се е снимал „Апокалипсис сега”, той е бил „в джунглата за почти година и половина. Дори само като гледам картината сега, отново се връщат ужасяващите моменти, които преживяхме, докато се опитвахме да заснемем перфектната картина и видео, всяко на филм, но с редица трудности”.

„Представете си да минавате през всичко това и да имате публика, която да ви гледа по телевизията, без да има модерната технология, която показва картината по начина, по-който е предназначена да изглежда. Телевизорът LG OLED е технология, с която никой друг телевизор не може да се сравнява. Тя носи в дома или изобщо където сте късметлии да имате OLED екран, картина толкова жива, толкова ярка, с такова качество, че почти не прилича на телевизор”.

Цялата линия LG OLED TV за 2016 г. осигурява върховно изживяване при гледане с висок динамичен диапазон (HDR). В действителност, линията OLED TV на LG за 2016 г. е сред първите, които доставят пълно HDR преживяване, защото поддържа всички стандартни за индустрията HDR формати, създадени от водещите телевизионни оператори по света, филмови студия и производители на потребителска електроника, включително HDR10 и DolbyVision™ HDR технологията. Също така е сертифицирана като „Ultra HD Premium“ от UHD Alliance – сертификация запазена за продукти, които отговарят на стандартите за изпълнение на организацията за резолюция на картината, висок динамичен диапазон (HDR), пикова яркост, нива на черното и широка цветова гама, сред други важни показатели.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]LG SIGNATURE OLED TV_main[/media-credit]

Уникалната възможност на OLED телевизорите да постигат перфектни нюанси на черното, за да разкрие дори по-добри детайли на картината, комбинирана с HDR, доставя на потребителите картини, които по-скоро бихме могли да видим в реалния живот – позволявайки на всички детайли, които първоначално са били изгубени, когато са били преведени на екран, да се върнат отново – правейки телевизорите OLED идеалната среда за HDR съдържание.

„Телевизорите OLED доставят това, което експертите в индустрията и потребителите аплодират като най-доброто качество на картината някога право в дневните на потребителите”, заяви Дейвид ВандерУол, вицепрезидент на маркетинг, LG Electronics САЩ. „Иновацията на телевизорите OLED, заедно с подобренията като 4K Ultra HD и HDR,  революционизира изживяването на домашното забавление и дава възможност на зрителите да преживеят филми по начин, по който режисьорите като Франсис Форд Копола, са ги предназначили.”

За да създадат допълнително неповторимо изживяване при гледане вкъщи през 2016 г., LG и Technicolor работят съвместно за доставянето на нови изживявания на съдържанието в дома, които отговарят на новото съдържание и дисплей спецификации на UHD Alliance, за да изместят границите на видео-изображенията. Телевизорите  OLED на LG ще предложат избор от динамично съдържание чрез своята webOS Smart TV платформа със стрийминг партньори, Netflix, Amazon, VUDU и други.

През 2016 г. LG прави телевизорите OLED достъпни за повече потребители, отколкото когато и да било, с 8 нови модела в плоски и изпъкнали конфигурации и различни размери – водени от своите флагмани 77- и 65-инчови модели от клас G6 и 65- и 55-инчови модели от клас Е6 – всички те съчетават превъзходното изпълнение на революционната дисплейна технология на OLED с 4K Ultra HD резолюция и възможност за HDR.

За повече информация относно LG Home Entertainment и за Experience OLED, моля, посетете http://www.lg.com/us/experience-tvs/oled-tv.

Реклама