Connect with us

Култура

НОЩта те очаква

Avatar

Публикувано

на

NOSHT OPEN ARTS 1

Културният фестивал ще бъде открит този петък

Този петък, 23 септември, завесата на дванайсетото издание на НОЩ/Пловдив ще бъде вдигната, за да представи селекция от над 140 събития на над 70 различки локации в града. С 5 основни направления – „Музеи и галерии“, „Култура и клуб“, „Град и публични пространства“ , „Малката нощ“ и „Отворени изкуства“, фестивалът дава свобода на всеки посетител да избере и планира своята нощ според интересите си с помощта на специалното мобилно приложение night.bg.

От дългия списък със събития през двата фестивални дни, като акценти на НОЩ/Пловдив могат да се изведат следните локации, препоръчителни за всеки да посетител. Започваме с изложбата „НЕ/ПОЗНАТИ“ в Градската художествена галерия (Локация 1). Минаваме през Регионалния исторически музей, (това е етнографския музей ) който предлага разнообразни активности – от фолклорни апликации, карвинг, прожекция на филми, фотосесия в автентични облекла до работилница за деца и специалната програма на Музейко (Локация 6). Продължаваме с Регионален исторически музей и една изложба с образователна програма за родители и деца на тема „Пловдив по пътя към модерния свят“ (Локация 7). Отново за малките гости и техните родители, освен постоянната експозиция, в Музея на Авиацията ще бъде представена и специалната образователна игра на летец откривател, като част от програмата „Малката Нощ“ (Локация 10). Проектът „Огледалото“ Национални есенни изложби ще бъде на фокус в Балабановата къща (Локация 12). В галерия „Филипополис“ пък ще може да бъде разгледана изложбата „Дневниците на Балтазар“, както и да се гледат поредица от документални филми (Локация 19). За първи път пред българскта публика пък ще бъде представена самостоятелната изложба „Природа“ на Недко Солаков в галерия Sariev Contemporary (Локация 23). Няма да липсват и стилни камерни концерти със специално подбрани произведения с участието на солистите на Опера Пловдив (Локация 50). Голямата Базилика ще отвори своите врати за първи път за опознавателен тур и среща с археолози (Локация 60).

Специално внимание трябва да бъде обърнато и на новата програма „Отворени изкуства“, която ще ни срещне с водещи имена от областта на киното, литературата, театъра и визуалните изкуства.

Разбира се, голяма изненада в Нощта на 23 септември е партито на Absolut, което поставя началото на поредица от събития от глобалния проект на бранда – #AbsolutNights. Специален музикален гост е световноизвестният австрийски диджей Peter Kruder

Advertisement

 Повече информация и детайли за събитието може да прочете на night.bg.

Continue Reading
Advertisement