Connect with us

Събития

Образователните хакатони, подкрепени от Kaufland, с първа награда на ESG Awards

Avatar

Публикувано

на

Kaufland ESG Awards jpg

снимка: ПР

Програмата „Panda Labs” на WWF с отличие в категория „Образователна програма“

Хакатоните Panda Labs, подкрепени от Kaufland, са безапелационният победител в категория „Образователна програма“ в конкурса „ESG Awards“ на PwC България. Най-големият ритейлър съдейства за реализирането на програмата за втора поредна година, като в първата участие взеха повече от 240 младежи, избрани от над 800 кандидатури.

Отличието „ESG Awards“ се присъжда за първа година на организации, които прилагат ефективни устойчиви политики, предлагат цялостни стратегии, имплементират иновативни продукти и услуги с положително въздействие върху околната среда и провеждат успешни информационни и промоционални кампании в областта на устойчивото развитие.

Kaufland България стана официален партньор на WWF през 2021 година, като припозна темите на Panda Labs с целите на своята политика за устойчиво развитие. През настоящата година Kaufland България подкрепя и второто издание на програмата, което стартира през месец ноември и ще продължи до средата на 2023 година. Panda Labs II включва два семестъра – „Бъдещето на градовете и селата“ и „Бъдещето на храната. По време на първия хакатон през първия семестър Иво Василев, енергиен мениджър на Kaufland България, представи пред участниците как „зеленият“ ритейлър допринася за намаляване на въглеродните емисии в градовете чрез своята политика за енергийна ефективност. Kaufland ще вземе участие със свой лектор и във втория хакатон на програмата „Бъдещето на селата“, който ще се проведе този уикенд.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement