Connect with us

Танц

Огромен интерес към националното турне „Търси се Фигаро – Последната грешка на Нешка“

Avatar

Публикувано

на

Tursi se Figaro Poslednata greshka na Neshka

Поради огромния интерес и разпродадените вече билети още на старта на националното турне на трупата на Нешка Робева съвместно с Русенската опера, организаторите обявиха по още едно представление в София и Стара Загора. Публиката в столицата ще може да гледа „Търси се Фигаро – Последната грешка на Нешка“ на 12 декември в Зала 1 на НДК, от 18.00 и от 20.00 часа. На 15-ти декември в Стара Загора спектаклите също ще са два – от 17.30 часа, а второто представление ще започне 30 минути по-късно от обявеното – в 19.30 часа в Държавна опера Стара Загора.

Стартът на националното турне „Търси се Фигаро – Последната грешка на Нешка“ е на 23-ти ноември в Добрич. Следват Варна на 24 ноември, Бургас – 26 ноември, Панагюрище – 27 ноември, Русе – 7 декември, Габрово – 8 декември, Шумен – 9 декември, В. Търново – 10 декември, Плевен – 11 декември, София – 12 декември, Пловдив – 14 декември и Стара Загора – 15 декември.

Сюжетът на спектакъла е комичен – в последните години, за да се издържа „Нешанъл арт“, освен че прави танцови спектакли, се занимава с организацията на различни други мероприятия, като фирмени партита, сватби, кръщенета… Без погребения. Поради изключителните си ангажираност г-жа Робева е допуснала грешка, като насрочила две сватби наведнъж /последната грешка на Нешка/. Не може да бъде отменена нито една от двете сватби, нито да се променят подготвените програми, защото едните младоженци са любители на фолклора, другите на операта. За да излезе от затрудненото положение, Робева наема известния DJ Фигаро, който така да води празненствата, че всички вкусове да бъдат задоволени.

И отново грешка! Объркването на сцената създава не само суматоха, но и поредица комични ситуации, които ще повдигнат настроението в залата до точката на кипене.

Името на спектакъла носи и скрито послание. „Последната грешка на Нешка“ е начин знаменитата ни треньорка, в нейния позитивен стил да съобщи, че сменя попрището.

Advertisement

_mg_2971

Партньорството с Държавната опера Русе прави шоуто изключително мащабно и интригуващо. Не случайно името на главния герой е взаимствано от операта на Моцарт „Сватбата на Фигаро“. Музика на живо – прекрасни оперни и фолклорни гласове и инструменти се преплитат на сцената по един неповторим и запомнящ се начин. За декорите и костюмите отговарят художниците и майсторите на операта, като прибавим и пъстрите автентични народни носии, шоуто ще бъде наистина наситено с цветове и изненади.

Идвайки на спектакъла, зрителите и любителите на двете изкуства ще имат възможността да участват в една раздяла без сълзи – с много смях и веселба. И двамата ръководители – Нешка и Найден обещават неповторимо преживяване!

Continue Reading
Advertisement