Открийте ни и в

Телевизия

Опра Уинфри представя забележителното телевизионно предаване „Вяра”

MIKA

публикувано

на

Опра Уинфри представя забележителното телевизионно предаване „Вяра”. Документалната поредица описва как хората с различни вярвания търсят по-дълбока връзка със света около тях. Чрез ярки, емоционални истории и кинематографични визуализации, „Вяра” представя най-светлите примери за силата на вярата и духовните практики от цял свят, които свързват всички нас. Премиерата на поредицата ще се състои на 4-и януари, от 21:00 ч., по TLC.

„За последните три години, аз и моят екип работихме, за да открием най-завладяващите и емоционални истории за вяра, любов и преданост от цял свят.”, споделя Опра Уинфри. „Наистина вложихме сърцето си в това начинание, за да можем да споделим истории като тези. Истории, които отразяват нашия свят и изучават продължителното ни търсене, в желанието ни да се свържем с нещо, по-велико от нас самите.”

Неизлъчвани кадри от „Вяра” могат да бъдат видени тук: www.oprah.com/seebelief

Всеки епизод ще се излъчва в понеделник от 21:00 ч. с начало 4-и януари

Mendel.

[/media-credit] Mendel.

„Вяра: Търсачите” – 4-и януари, 21:00 ч.

Епизодът представя истории на свидетели от цял свят, които са обединени от една от най- основните човешки нужди – желанието да намерят цел и смисъл на живота си. Разказът включва, 19-годишната студентка Ча Ча. Тя е благочестива евангелистка, която се надява да се свърже отново с  вярата си, след като скорошна травма я е разклатила. Следва историята на Решма Такар, млада америнка с индийски корени от Чикаго, последователка на хиндуизма. Тя пътува до брега на река Ганджийз в Индия за свещения празник Кумб Мела, към който се присъединяват милиони души за най-голямото духовно събиране в света. Междувременно в Будапеща, Унгария, 13-годишният Мендел Хурвиц се приготвя за неговия Бар Мицва, еврейския ритуал, който отбелязва прехода от юношеството към пълнолетието. Синагогата на Мендел в Будапеща е изправена пред затваряне и малката група евреи, част от която е той, се борят да запазят културата си жива. В последната история Тери Гандадила, възрастен абориген от Австралия, който е на прага на смъртта, предава мъдростта и знанието на неговото племе на внука си. Заедно те извървяват „пътя на песента”- древна пътна карта, която племето вярва, че разкрива как е създаден света и как да живеят живот в хармония с техните духовни предшественици.

 

„Вяра: Любовни истории” – 11-и януари, 21:00 ч.

Вторият епизод обикаля различни точки на света, за да опише силата на любовта. Историята пренася зрителите в Западна Пенсилвания, за да ги запознае с Иън и Мариса Мърфи – двама евангелистки християни, които се влюбват в колежа. Десет месеца след началото на връзката им, Иън претърпява травма на мозъка, която драстично променя връзката им, като същевременно им показва какво означава да обичаш безусловно. Епизодът ни среща и с Рена Грийнбърг и Йерми Удкоф от Бруклин, Ню Йорк, които се подготвят да се оженят в традицията на хасидската вяра. Тя проповядва, че всеки човек се ражда с една половина от душата си и само чрез брака може две души да се свържат една с друга. От другата страна на света, бившият професионален скейтбордист Джордан Рихтер от Северна Калифорния, който се включва в Хадж, един от петте стълба на религията, която избира да изповядва – исляма. С присъединяването си към милионите поклонници в Мека, Саудитска Арабия, Джордан се надява да се примири с миналото си и да започне обещаващо бъдеще. Епизодът завършва с историята на двама лидери от Нигерия, които са били врагове преди 20 години, но избират да заживеят в мир. Християнският пастор Джеймс Уий и мюсюлманинът-имам Мохамед Ашафа, се помиряват, за да почетат едно от най-сакралните вярвания, заложено във вярата и на двамата – любовта към врага.

 

„Вяра: Изпитания на вярата” – 18-и януари, 21:00 ч.

Нашите вярвания могат да бъдат мощна направляваща сила, която ни помага да издържим и да преодолеем някои от най-трудните ситуации. В този епизод на „Вяра“ всички участници са изправени пред предизвикателството, което трябва да преодолеят и да намерят източника на своята сила. В Топека, Канзас, Джуди Бергуист посещава убиеца на сина си в затвора, с надеждата, че актът на прошка ще помогне и на двамата да продължат напред. Епизодът включва и разказа на Енедина Куеляр Пачеко-Рамирез от Мексико, която се надява чудо да излекува сина й, който има тежки увреждания в следствие на автомобилна катастрофа. Заедно с хиляди ездачи, тя поема на дълго и мъчително пътуване до емблематичната 65-метрова статуя на Кристо Рей. Поредицата ще ни отведе и на малкия остров Вануату, в Южния Пасифик, където младо момче, на име Бебе, ще разиграе ритуал за побеждаване на смъртта, за да бъде причислен към мъжете. Бебе смело ще скочи от гигантска дървена кула, само с увити лозови листа, завързани около глезена му. Той участва в свещен ритуал, който племето вярва, че благославя почвата за изобилна реколта.

A baby's baptism.

[/media-credit] A baby’s baptism.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Кино

Нови епизоди на „Гъмбол“ ни очакват по Cartoon Network

MIKA

публикувано

на

от

Синята котка, създадена от Бен Бокле, се завръща в нова поредица. През март по Cartoon Network започва предаването „Невероятният свят на Гъмбол: Хрониките на Гъмбол“. Гледайте от днес -1 март! Епизодите ще се излъчат като част от маратона „Невероятният месец на Гъмбол“.

В къщата на Уотърсън има наистина експлозивна комбинация от герои. Изпълненият с въображение Гъмбол, сърцатият Дарвин и суперинтелигентната Анаис представляват епик, който никога не може да е скучен. Амбициозната им майка и добродушният им татко знаят това много добре.

От днес феновете ще могат да се насладят на поредицата „Невероятният свят на Гъмбол: Хрониките на Гъмбол“, която ще е изпълнена с много приключения. Това са цели 8 специални епизода, в които зрителите ще следят героите по време на извънредно събитие – изборите за президент на училището. Гъмбол не може да пропусне такава уникална възможност и решава да участва в предизборната надпревара. За да го направи, той иска помощ от Пени, а по-късно и от Лесли и Бобърт. Състезанието завършва с епизоди в стил „мемоар“, в които Анаис създава родословното си дърво, Лесли разкрива мистериозното минало на Елмор, а Гъмбол, сестра му и брат му се опитват да измислят най-добрия подарък за майка си.

Този мартенски маратон по Cartoon Network ще бъде чудесна възможност да си припомним и приключенията на синьото коте в поредицата „Невероятният свят на Гъмбол: Училищният албум на Дарвин“. Затова не пропускайте нито епизод.

Премиерата на новото предаване „Невероятният свят на Гъмбол: Хрониките на Гъмбол“ е днес – 1 март от 16.00 ч. по Cartoon Network. А епизодите ще се излъчват всеки ден като част от „Невероятният месец на Гъмбол“.

Продължете понататък

Култура

Viasat History с фокус върху жените за 8-ми март

MIKA

публикувано

на

от

Проф. Бетани Хюз, снимка: Viasat History

Международният ден на жената е дата, която чества социалните, културни и политически постижения на жените и започва да се отбелязва след Втората световна война, като ООН я чества от 1975 г. насам. Тази година Viasat History ще отбележи 8-ми март с два нови документални филма на самата дата – в понеделник: „Загадката на костите: Революция на половете“ и „Жените, които се бореха с Хитлер“.

Още преди това, обаче, от 1-ви март – всеки делничен ден от 13:25 часа с повторение в събота преди празника от 11:10 часа в ефира на Viasat History се завръща една от най-харизматичните водещи на ТВ канала – Проф. Бетани Хюз с поредицата си „Нил: 5000 години история“.

В последните 25 години, Проф. Хюз се посвещава на това да разказва за миналото с обаяние. Специалист по древна и средновековна история и култура, тя посещава най-великите и най-необикновени паметници на Египет. Следвайки пътя на древните египтяни, Бетани пътува с няколко лодки (традиционни и модерни), спирайки на най-знаковите, впечатляващи и важни забележителности и разказва изумителни, мрачни и изненадващи истории на тази велика империя.

„Нил: 5000 години история“ – с праймтайм повторение на 29, 30 и 31 март от 21:00 часа – е част от рубриката на Viasat History „Тайните на Египет“, която обединява всяка делнична вечер от 21:00 часа през целия март знакови поредици като „Пирамидите: Разгадаване на мистерията“, „Египетски загадки“, „Тайните на египетските пирамиди“, „Да разгадаеш Сахара“ и „Изгубената египетска пирамида“. Не пропускайте това!

Ловуващи мъже, уседнали жени – това е праисторическият шаблон, който всички имаме в главите си. Специалната премиера от 23:05 на 8 март, понеделник„Загадката на костите: Революция на половете“ прави нови разкрития за историческата истина с помощта на научни методи, ползвани в криминалистиката.

Мъжът-ловец дълго време е бил смятан за глава на семейството и връх на обществената йерархия от самото начало на човешката история. Съвременните изследователи обаче не са напълно съгласни.

С помощта на тази теория ранните археолози от 19-ти и 20-ти век просто са затвърдили по тяхно време идеята за обществения ред като “естествен”, но не всички следващи открития се вписват в тази картина. Все повече и повече погрешни тълкувания излизат наяве. Научни методи, обикновено използвани в криминалистиката, помагат на изследователите от цял свят да се ориентират по-правилно.

На 8-ми март от 22:00 часа ще дебютира и „Жените, които се бореха с Хитлер“.  Можем да ги открием сред всички социални прослойки. Бивши примерни гражданки на Третия райх, група немски жени се превръщат в бойци на съпротивата и се борят с нацизма с всички сили въпреки страховитото насилие в нацистка Германия и ужасяващото Гестапо.

Живеейки в постоянна несигурност и риск да бъдат изобличени от съседи или роднини, те предават поверителна информация, разпространяват антинацистки листовки и спасяват евреи от депортиране. Когато ги арестуват, биват затваряни, депортирани и дори екзекутирани.

След 1945 г. въпреки смелите им дела тези жени са забравени. Сега някои от тези героини обаче излизат от сенките. Сред тях са служителката на министерството на пропагандата Либертас Шулце-Бойсен, журналистката Рут Андреас-Фридрик и студентката Софи Шол.

Повторение в събота, 13 март, от 11:40 часа.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес. За пълната програма следете www.viasathistor.bg

Продължете понататък

Горещо