Открийте ни и в

Lifestyle

Отвори първото у нас споделено работно пространство за психотерапевти

публикувано

на

Отвори първото у нас споделено работно пространство за психотерапевти 144

снимка: ПР

София вече има своето споделено работно пространство за психотерапевти. hOUR SPACE Therapy coworking community се намира в сърцето на София и отваря врати за всички психотерапевти, като им предоставя възможност да развиват практиката си. Подобна инициатива е първата по рода си у нас.

За разлика от другите споделени работни места, пространството в HOUR SPACE е оформено за специфичните нужди на психотерапевтите. Контактът с техните клиенти изисква уединение, спокойна атмосфера и уют, затова и дизайнът на пространството е решен в минималистичен скандинавски стил от ателие за дизайн Вая. Мястото разполага с модерни кабинети и зали под наем за индивидуални сесии, персонални терапии, групови срещи и специализирани събития, а също така и кабинет за масаж.

„Много от терапевтите у нас, и не само начинаещите, са в търсене на подходящо място, където да посрещнат клиентите си. Нашето пространство отговаря именно на това търсене, като предоставя удобен и бюджетен вариант“, разказва Снежина Маринова, гещалт консултант и съосновател на hOUR SPACE.

Още по-голямата идея, която стои зад пространството, е изграждането на общество от терапевти, обединени от желанието да популяризират психотерапията в България и да се преборят със стигмата около нея. Така се ражда и идеята за целогодишната програма „Психотерапията е за всеки“, която ще представи грижата за психическото здраве в контекста на ежедневни ситуации и проблеми, в които всеки човек може да се разпознае. Ще има събития с фокус както за специалистите, така и за масовата публика.

„Всеки месец на годината ще има своята голяма тема, например, стресът в работното ежедневие, семейната среда, хранителните разстройства, възпитание и отглеждане на детето, насилието в семейството и извън него и други“, допълва другият съосновател на hOUR SPACE Петя Димитрова.

Отвори първото у нас споделено работно пространство за психотерапевти 145

снимка: ПР

Редица специалисти, известни и медийни личности и организации ще застават зад посланието и инициативите на проекта. Част от тях са:

  • SOS Детски селища България
  • Детелина Стаменова – Cosmopolitan редактор & терапевт хранителни разстройтсва
  • Красимира Хаджииванова и Елисавета Белобрадова с проекта “Майко Мила!”
  • Диляна Попова – модел и актриса
  • Драгомир Симеонов – водещ и автор на радио и телевизионни предавания
  • Десислава Петрова – Солджъра – LGBT активист и борец за социална справедливост
  • Ирина Атанасова – журналист и създател на проекта за body positivity – “Кожа”
  • Галина Дензел и Дияна Шингарова с проекта The Art of Real Food – художник – фотограф и фитнес експерт и консултант по здравословно хранене

Основателите на hOUR SPACE Therapy coworking community ще работят за идеята, че психотерапията не е мръсна мръсна дума и от нея полза могат да извлекат всички.

Освен на сайта www.hourspace.bg, във фейсбук вече е създадено и hOUR SPACE – общество за психология и психотерапия.

Реклама