Открийте ни и в

Кино

Отзивите нареждат „Стив Джобс“ в битката за „ОСКАР“

Avatar

публикувано

на

Отзивите нареждат "Стив Джобс" в битката за "ОСКАР" 141

Новата лента на световно признатия режисьор Дани Бойл – Стив Джобс, вече откри престижния Telluride Film Festival, който мнозина смятат за откриващ сезона на наградите за Северна Америка. Точно преди седем години друг филм на Бойл – Беднякът милионер, откри същия фестивал и донесе на създателя си общо седем награди „Оскар”, включително за най-добър филм и режисьор. Въодушевените отзиви след премиерната за САЩ и Канада прожекция на „Стив Джобс“, като нищо му предвещават подобно бъдеще.

„Стив Джобс“ ни отвежда зад кулисите на дигиталната революция, изграждайки един много личен портрет на брилянтния лидер от епицентъра на събитията по пускането на пазара на три иконични продукта — Macintosh през 1984, NeXT „Cube” през 1988  и iMac през 1998. Майкъл Фасбендър влиза в ролята на основателя на Apple Стив Джобс. Партнират му носителката на Оскар Кейт Уинслет в ролята на Джоана Хофман, бивш маркетинг директор на Макинтош. Съосносователят на Apple Стив Возняк е изигран от Сет Роугън, а Джеф Даниелс е бившият главен изпълнителен директор на Apple Джон Скъли. Във филма участват още Катрин Уотърстън като Крисан Бренан, бившата приятелка на Джобс, и Майкъл Стълбарг като Анди Херцфийлд, един от първите членове на екипа разработчици на Apple Macintosh. Режисьор е носителят на Оскар Дани Бойл, а сценарист – носителят на Оскар Арън Соркин. „Стив Джобс“ е базиран на бестселъра на Уолтър Айзъксън. Продуценти са Марк Гордън, Гаймън Касиди от Film 360, Скот Рудин и носителят на Оскар Крисчън Колсън.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]SteveJobsFirstLook[/media-credit]

Филмът ще е третият филм на Дани Бойл – след Беднякът милионер и 127 часа, който ще закрие и тазгодишния London Film Festival. Дани Бойл споделя специално, „Ако Лондон е люлката на индустриалната революция, то Сан Франциско е в основата на дигиталната такава. Беше невероятно да заснемем този филм – поглед зад кулисите към изграждането на модерния свят, в Силициевата долина.”

Реклама