Connect with us

Спорт

Откритото първенство на Китай по снукър започва по Евроспорт

Avatar

Публикувано

на

Snooker

Световният снукър тур продължава идната седмица с „Чайна оупън“ по Евроспорт – „Домът на снукъра“. Откритото първенство на Китай ще се проведе в аулата на Пекинския държавен университет и е последна квалификация за световния шампионат през април. Евроспорт 1 и Евроспорт 2 ще покажат пряко всички сесии от турнира. Първото пряко предаване е на 27 март от 9.30 ч. по Евроспорт 1, а финалът – на 2 април от 9.00 ч. по Евроспорт 1 и от 14.30 ч. по Евроспорт 2. Зрителите могат да наблюдават всички двубои и на абонаментната платформа Eurosport Player.

Шампионът Джъд Тръмп оглавява схемата. Победителят от Шампионата на играчите открива турнира в понеделник с квалификационен мач срещу ветерана Джейсън Уестън. Световният шампион Марк Селби среща аматьора Адам Стефанов, а Рони О`Съливан, който ще се появи на турнира за първи път от пет години насам, започва срещу уелсеца Гарет Алън.

„Чайна оупън“ винаги е минавал в сянката на предстоящото световно първенство и много пъти в последните години водещи играчи изобщо не се записваха за участие за да пестят сили. 13 от 16-те места за поставени в схемата в „Крусибъл“ вече са заети, а последните трима ще бъдат определени в Пекин. Кайрън Уилсън и Антъни МакГил са с единия крак на световното, но 16-ия в световната ранглиста Райън Дей е уязвим, защото отпадна в квалификациите. Авансът му пред 17-ия Джо Пери е над 15 000 паунда, което означава, че на Джентълмена му е необходим поне полуфинал за да го изпревари. С шанс за 16-ото място са още Мартин Гулд, Дейвид Гилбърт, Марк Кинг и Рики Уолдън.“, коментира експертът на Евроспорт Йордан Божинов малко преди старта на първенството.

Цялата програма на Евроспорт можете да следите тук: http://bit.ly/2fztQvT

Continue Reading
Advertisement