Connect with us

Кино

Отмъстителите в България стартира цяла седмица преди САЩ

Avatar

Публикувано

на

avengers age ultron

Българската премиера на дългоочакваното епично продължение на касовия хит на Марвел Отмъстителите – ОТМЪСТИТЕЛИТЕ: ЕРАТА НА УЛТРОН, е на 24 април (петък) на 3D, IMAX 3D и 4DX. За най-нетърпеливите е предвиден и маратон още на 23 април, а билетите и за двете събития са вече в продажба.

Базиран на популярната поредица на Марвел, публикувана за първи път през 1963, ОТМЪСТИТЕЛИТЕ: ЕРАТА НА УЛТРОН  събира отново най-любимите супергерои за първи път след катастрофичните събития в Ню Йорк от Отмъстителите. Новото заглавие следва посоката на епични киноприключения, заложена в хитови заглавия като Железният човек 1, 2 & 3, Невероятният Хълк, Капитан Америка: Първият отмъстител, Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител, Тор, Тор: Светът на мрак и Пазители на галактиката.

Президентът на Марвел и продуцент на ОТМЪСТИТЕЛИТЕ: ЕРАТА НА УЛТРОН Кевин Фейги обяснява успеха на студиото с непрекъснато разрастващата се вселена от герои. „За нас в Марвел идеята винаги е била да създаваме и поддържаме тези динамични герои, всеки от които има своите недостатъци. Забавното във филмите на Марвел и по-точно в поредицата за Отмъстителите е, че не става дума само за зрелищата, за суперсилите, но и за взаимоотношенията между тези страхотни персонажи, които те не могат да разгърнат във филмите, посветени само на тях.”

При създаването на ОТМЪСТИТЕЛИТЕ: ЕРАТА НА УЛТРОН пред продуцентите и екипа на лентата стои нелеката задача да обедини и продължи всички сюжетни линии, започнати и развити не само в първата част от поредицата, но и във всички останали филми за героите на Марвел вселената. Авторът и режисьор Джос Уедън споделя,

„Първото нещо, което трябваше да се направи, е да се реши какво ще се прави с толкова много герои. В този филм те са много повече! Отмъстителите наистина са екип, който не функционира правилно, и на мен много ми хареса идеята да ги видим като екип и да стане ясно колко много те не трябва да са такъв.”

За Уедън изборът на Ултрон в ролята на злодея на злодеите в продължените на Отмъстителите е бил категоричен, независимо от финала на първия филм, в който се появява бога Танос, за когото винаги е било заложено да изгрее в третата серия от сагата. А предложението му да поверят ролята на Джеймс Спейдър е моментално прието от студиото.

Advertisement

„Той е уникален и притежава глас, изпълнен с хумор, мрак и емоция. […] Искахме Ултрон да бъде гранично луд и пълен с първична емоция, която не бихте очаквали от синтетична форма на живот”, споделя Фейги за избора на Спейдър.

Другите нови герои включват близнаците Уанда (Елизабет Олсън) и Пиетро (Арън Тейлър-Джонсън) Максимов от Соковия, които са пострадали от действията на Отмъстителите, S.H.I.E.L.D. и Хидра в миналото; както и трансформацията на познат герой във Вижън (изигран от Пол Бетани, който озвучава Джарвис в поредицата за Железния човек).

Снимачните локации на филма включват места като Йоханесбург, ЮАР; долината Аоста, Италия, в която е изградена измислената страна Соковия; Сеул, Южна Корея; продукция в Лондон, Великобритания. Супергероите получават множество подобрения в дизайна на костюмите си и своите оръжия – щитът на Капитан Америка, стрелите на Ястребово око, арсеналът на Черната вдовица. Някои от актьорите сами излизат с предложения за подобрения пред продукцията, като най-активен от тях е Робърт Дауни Джуниър напълно в духа на героя си – изобретателят Тони Старк.

Continue Reading
Advertisement