Connect with us

Музика

От цялата си кариера OPETH се гордеят най-много с концерта в Пловдив

Avatar

Публикувано

на

Opeth plovdiv

снимка: PR

Една от най-съществените прогресив групи в света в момента – OPETH отново е в центъра на вниманието, заради новия студиен албум ‘Sorceress’, който излезе на 30 септември– точно година след впечатляващия концерт с оркестър в Пловдив.

В ново видеоинтервю, двете централни фигури в групата – МИКАЕЛ ОКЕРФЕЛД (китара и вокали) и ФРЕДЕРИК ОКЕСОН (китара) отговарят на въпроса, кои са моментите в цялата им кариера, с които се гордеят най-много.

ФРЕДЕРИК отговаря така:

Това е концертът, който направихме миналаат година в Пловдив в България със симфоничен оркестър. Беше истинска магия. Опасявахме се, че нещата могат да се провалят, но всъщност се получи много добре. Едно твърде различно от другите ни концерти шоу с невероятната атмосфера сред руините на този театър.

ОКЕСОН дори твърди, че ЮЛИЙ ЦЕЗАР е посещавал Античния театър.

Advertisement

Три от песните от концерта в Пловдив са включени като бонуси в луксоното издание на албума от Moderbolaget Records / Nuclear Blast.

Това са: ‘Cusp Of Eternity’‘The Drapery Falls’ и ‘Voice Of Treason’ – и трите с участието на оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригенството на ЛЕВОН МАНУКЯН.

Ето и цялото интервю:

Advertisement
Continue Reading
Advertisement