Открийте ни и в

Култура

Официалната биография на Илън Мъск вече е в Storytel

MIKA

публикувано

на

“Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще” достига до потребителите на Storytel с гласа на Ники Кънчев

От 13 март 2021 г. аудио библиотеката на Storytel се обогатява с дългоочаквано заглавие. Единствената официална биография на дръзкия бизнес предприемач Илън Мъск, вече може да бъде слушана в популярната аудио стрийминг платформа на български със специалното участие на Ники Кънчев. Водещият на “Стани богат” споделя, че за него биографията на най-богатия човек в света е един “съвременен учебник”.

“Наистина технологиите промениха всичко и това се случва пред очите ни. Мъск е един от хората, който ще ви поведе на това приключение. Ще тръгнете от Южна Африка, където е роден, ще отидете до Канада, където е отишъл с една раница и с двеста долара, ще минете през Силициевата долина, през Чикаго, за да стигнете до мечтата му и до Марс.”, разказва Кънчев за преживяването, което предлага аудиокнигата.

В процеса по създаването наИлън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще  участие взима и самият бизнесмен. Информацията за книгата е написана след повече от 50 часа разговори с Мъск и интервюта с около 300 души. Биографията разкрива житейския път на едно момче с нелеко детство от ЮАР до световния бизнес елит. Авторът на биографията е журналистът Ашли Ванс. Той разказва историите на различните компании, ръководени от Илън Мъск, сред които и PayPal, Tesla, SpaceX, и визионерския подход на предприемача към създаването на едно различно бъдеще. Аудиокнигата представя и интригуващи истории, разказани от разочаровани служители или хора от обкръжението на Мъск.

Българските потребители на Storytel имат възможността да проследят развитието на живота и кариерата на Илън Мъск, разказани от журналистът и радио водещ Ники Кънчев. “Toва беше едно от най-интересните преживявания за мен през изминалата година”, споделя Ники Кънчев в специално видео за платформата. “Исках хората да настръхват, като слушат книгата, както аз настръхвам като чуя изречението на Ашли Ванс: Тук Tesla e на крачка от провала. Мъск е физик, химик, отличник. Винаги съм искал отличниците да са герои.”

Блестящият и прагматичен ум, смелото въображение, в комбинация с усърдна работа са верни партньори на Илън Мъск във всяка иновация. Биографията на предприемача, инженер, изобретател, инвеститор и милиардер е една мотивираща история за всеки, който започва ново бизнес начинание и един “съвременен учебник”, както самият Ники Кънчев го нарича.В категориите “Биографии”, “Самоусъвършенстване” и “Бизнес и икономика” на Storytel можете да откриете още много интересни истории на вдъхновяващи личности, бизнеси и идеи и още над 200 000 заглавия на български и английски език.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Култура

Добре дошли в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс

MIKA

публикувано

на

от

Заповядайте в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс! Една книга за връзката на храненето с естествения оздравителен процес, от която са продадени над 6 милиона екземпляра само в САЩ. От 9 април в българските книжарници!

Защо хроничното възпаление води до наднормено тегло, болести и по-бързо стареене? Kак състоянието, наречено зона, може да оптимизира оздравителната реакция? Защо оздравителната реакция може радикално да промени медицината? Отговори дава „Оздравителната Зона“ (превод: Надя Баева, изд. Колибри), която разгръща изпитан подход към механизма на развитие на хроничните заболявания и съществуващата зависимост между тях и храненето, същевременно разсейва много заблуди в тази област. Авторът използва термина „зона“, за да опише физиологичното състояние, при което може трайно да се контролира интензитетът на предизвиканото от начина на хранене възпаление и така по-успешно да се въздейства на всеки тип хронично заболяване. По същество възпалението се явява пусков механизъм, който може да се потисне и изключи. Хормоните (ейкозаноиди), генерирани от една група мазнини, известни като омега-6 мастни киселини, отключват възпалението, докато друга група хормони (резолвини), извлечени от омега-3 мастни киселини, потискат възпалението.

Бари Сиърс е водещ авторитет в областта на въздействието на режима на хранене върху възпалителния процес. Интересът на д-р Сиърс към диетичния контрол на хормоналните и генетични реакции датира от публикацията на знаковата му книга „Зоната“, която се превръща в бестселър № 1 на „Ню Йорк Таймс“. От книгите му за технологията на Зоната са продадени повече от 6 милиона екземпляра само на територията на САЩ. Преведени са на 23 различни езика. „Оздравителната Зона“ описва в детайли кое съставлява оздравителната реакция и как предизвиканото от хранителните навици възпаление се е превърнало в движеща сила за много от здравословните проблеми, които изпитваме на различни етапи от живота.

Продължете понататък

Lifestyle

Практическа детска психология за модерни родители от издателство Книгомания

MIKA

публикувано

на

от

Да бъдеш родител е едно от най-предизвикателните, приятни, трудни, забавни и невероятни изживявания, които разделят живота на преди детето и след като се появи. Никой не знае как да бъде родител преди да стане такъв и даже не подозира колко малко се опознава и колко много има да се учи на търпение, приемственост, отговорност, всеотдайност, емпатия. Докато отглежда детето си, родителят има и шанса отново да изживее детството си: да прочете любимите си детски книги, да скача в локви с гумени ботуши, да прави ангели в снега… Но и да се справя с гневните изблици и страхове на малкия човек; да му е опора, когато плаче и е тъжно; да го забавлява, разбира, изслушва; да преоткрива света, защото „родителите са цялата му вселена и начинът, по който те се отнасят към него, се отразява на себеоценката му“. Да, от родителя се очаква да бъде и приятел. Балансът е труден. Затова наръчникът„Как мисли детето?“ предлага 100 от най-често срещаните сценарии през първите седем години на детето и какво се крие зад поведението му. Тя превежда неговите реакции на езика на възрастния, учейки го да ги тълкува по-добре. Изданието е цветно, с много илюстрации и инфографики, и с подходящо оформление на разиграните сценарии, а това ви помага асоциативно да запомните предложените решения. Друго удобство е, че наръчникът „Как мисли детето?“ може да се чете избирателно, по теми, или да потърсите решение на конкретна възникнала ситуация.

Целта на „Как мисли детето?“ е да усъвършенства общуването между родител и дете. Благодарение на развитието на невропсихологията, никога не се е знаело толкова за детското развитие колкото днес. Дадените препоръки са в реален контекст и макар събраните съвети да не обхващат всички възможни ситуации, двамата съавтори (които общо имат пет деца) подсказват на съвременните родители „правилните“ думи и действия в определени ситуации, за да се открие най-полезната стратегия. Изданието се позовава на задълбочени изследвания по детска психология и невропсихология и ни припомня как да види света през очите на детето.

Авторите, Танит Керет и д-р Ангард Ръдкин, правят паралел между преживяванията на всеки родител като дете, изискванията и отговорностите му, доколко се е привързвал към другите, как е изразявал чувствата си. Според тях това е път към откриването на собствен родителски модел. „Как мисли детето?“(от издателство Книгомания) изследва и ценностите на всеки родител, за да е наясно какви принципи ще следва при възпитанието на детето – как  и кога да отговаря на нуждите му, защо емпатията е толкова важна за развитието на малкия човек.

Продължете понататък

Горещо