Connect with us

Tехнологии

Очакваме серия Acer Swift, включваща модели с нови процесори от серия AMD Ryzen AI 300 

Avatar

Публикувано

на

ryzen ai 300 scaled 1 jpeg
Acer обяви, че от третото тримесечие на 2024 г. серията тънки и леки лаптопи Swift ще включва модели с новите процесори серия AMD Ryzen™ AI 300. Устройствата идват с повече процесорни и графични ядра в сравнение със стандартните за този клас персонални компютри. Задвижвани от AMD и оборудвани с ултраефективен NPU, процесорите на AMD са готови да осигурят революционна скорост и производителност на новата вълна персонални компютри с изкуствен интелект на Acer. Моделите ще получат безплатна актуализация за Copilot+ PC изживявания[1], когато бъде налично.

„Изкуственият интелект продължава да променя очакванията на нашите клиенти що се отнася до компютрите за гейминг, създаването на съдържание и тези за професионалната и ежедневната употреба,“ каза Джери Као, оперативен директор на Acer Inc. „С AMD ние предоставяме повече AI изживявания с безпрецедентна мощ и производителност. През следващите месеци с вълнение ще обявим нови системи, захранвани от процесорите серия AMD Ryzen AI 300 с най-мощния NPU в света с 50 TOPS, най-бързото AP2[2]   в света с архитектура от следващо поколение „Zen 5“ и най-добрата графика за игри в света.“

Базирани на новата високопроизводителна архитектура „Zen 5“, процесорите AMD Ryzen AI 300 с до 12 високопроизводителни ядра и 24 нишки се очаква да предложат следващо ниво на производителност за ултратънките лаптопи. Като част от AMD Ryzen™ AI, новите процесори[3] използват технологията AMD XDNA™ 2, за да предоставят до 50+ NPU TOPS с AI обработка. Това позволява на потребителите безпроблемно да използват възможностите на изкуствения интелект и да се възползват от генеративни AI приложения, езикови модели и AI асистенти директно на лаптопите Acer Swift. Така потребителите ще могат да максимизират своята креативност и продуктивност, без нужда от интернет достъп и без да се изразходва живота на батерията.

Процесорите серия AMD Ryzen AI 300 са оптимизирани за по-ниска консумация на енергия и отличен живот на батерията, дори при тежки изчислителни натоварвания. Те предлагат до 36 MB памет за ускорена производителност и обработка на данни. Вградените графики AMD Radeon™ 800M също могат да поддържат екрани с висока резолюция и да ускоряват процесите на кодиране на видео, независимо дали в системата има допълнителна графична карта или не. Това осигурява отлична графична производителност и качество на изображението, дори ако лаптопът не разполага с отделна графична карта [4].

[1] Необходим е безплатен ъпдейт при наличност. Времето на обновяване варира според устройството и региона. Вижте aka.ms/nextgenaipcs
[2]  Тестване от май 2024 г. от AMD Performance Labs с помощта на Cinebench R24 и Geekbench 6 бенчмаркове. Конфигурация за процесори AMD Ryzen™ AI 9 HX 370 (45W и 54W): референтна платка AMD, графика Radeon™ 890M, 32GB RAM, 1TB SSD, VBS=ON, Windows 11. Конфигурация за процесор AMD Ryzen™ 9 8945HS (45W): ASUS Vivobook S16, графика Radeon™ 780M, 32GB RAM, 2TB SSD, VBS=ON, Windows 11. Конфигурация за процесор Intel Core Ultra 9 185H (45W): MSI Prestige 16 AI Evo, Intel Arc Graphics, 16GB RAM, 1TB SSD, VBS=ON, Windows 11. Класът процесор се определя като x86 процесор с подобен TDP. Производителите на лаптопи могат да променят конфигурациите, което води до различни резултати. STX-11.
[3]  Ryzen™ AI се дефинира като комбинация от специален AI engine, AMD Radeon™ графичен двигател и Ryzen процесорни ядра, които позволяват AI възможности. Изисква се активиране на OEM и ISV и някои функции на AI може все още да не са оптимизирани за процесори Ryzen AI. Ryzen AI е съвместим с процесори от сериите AMD Ryzen 7040 и 8040, с изключение на процесорите Ryzen 5 7540U, Ryzen 5 8540U, Ryzen 3 7440U и Ryzen 3 8440U. Моля, Проверете при производителя на вашата система за наличност на функции преди покупка. GD-220a.Ryzen™
[4] Ускоряването на видео кодеци (включително поне HEVC (H.265), H.264, VP9 и AV1 кодеци) подлежи на и не работи без включване/инсталиране на съвместими медийни плейъри. GD-176.
Continue Reading
Advertisement