Открийте ни и в

Tехнологии

Още в първите два дена „Beerфестът“ в Столицата на бирата посрещна хиляди гости

публикувано

на

Още в първите два дена „Beerфестът“ в Столицата на бирата посрещна хиляди гости 139

Биреният фестивал на Стара Загора се завърна след дълго очакване и с богата програма. Организиран от Загорка АД и Община Стара Загора, Beerфестът бе официално открит в петък, 02.10.2015 г., от г-н Йордан Николов, изпълняващ длъжността кмет на Община Стара Загора. Той посрещна жителите и гостите на града с думите: „Днес с гордост можем да кажем, че Стара Загора е Столица на бирата  – мястото, където се произвежда най-много от любимата на всички ни напитка.“.

В петъчната първа вечер на Beerфестът на сцената се качиха Анна Пешева и Brave Band, които нажежиха атмосферата в Градската градина на Стара Загора и подгряха публиката за изпълнението на една от любимите рок групи на България. Още със самото си излизане Б.Т.Р. накараха хиляди фенове да запеят с тях. Бандата изнесе истинско двучасово шоу, по време на което освен най-големите си хитове, изпълниха и песни от последния си албум. Специално за гостите на Beerфестът рокаджиите забиха парчета на ФСБ и Сигнал, а публиката ги върна на сцената за два биса.

Втората фестивална вечер мина под звуците на Rudi, Duli, Muden & Kukusheff и Ogi 23, които събраха множество свои почитатели още на саундчека си. Вечерта на сцената първи се качиха Rudi, Duli, Muden & Kukusheff и върнаха летните настроение и градус в сърцето на Стара Загора. Веднага селд тях вечерта продължи под звуците на лайв изпълнението на Ogi 23, които освен свои песни изпълниха и няколко кавъра на групи като SUBLIME, Blink-182, Контрол и ЪПСУРТ. Накрая двете банди изпълниха няколко общи парчета, преди да закрият втория ден на Beerфестът.

През следващите дни до 11-и октомври на сцената на Beerфестът ще се качат и най-добрите местни изпълнители, както и още от най-ярките и обичани музикални звезди на България. Жителите и гостите на Стара Загора ще чуят NaNa & TheGanG, група Авангард, Overground Brass Band, Dream Team, Стела Петрова и Гено Господинов, както и специалните концерти на Southwick, Уикеда, Млък!, JEREMY? и Svetlio and the Legends.

На среща с медиите преди откриването на фестивала Йордан Николов разказа за 113-годишната традиция в пивоварството на Стара Загора, като сподели, че цялата история на индустрията в града неизменно е свързана със „Загорка“ АД. „Нашето съвместно сътрудничество е пример не просто за добрите отношения между местна власт и инвеститори, а за приятелство.“, добави Йордан Николов. Думите му бяха потвърдени и от изпълнителния директор на Загорка АД, г-н Николай Младенов, който обяви, че възстановяването на фестивала е начинание, с което компанията се ангажира дългосрочно и с много желание.

Beerфестът е изразител на една основна ценност – забавлението. Всички гости на фестивала ще имат възможността да се запознаят с традициите в пивоварството в Стара Загора на специално обособените четири тематични къта, посветени на четирите любими марки бира – Загорка, Ариана, Amstel и Heineken. Всяка от тях носи своите неповторими вкус и дух, както и множество изненади за всички предпочитания и възрасти. Освен това, всеки би могъл да се опита да стане Кмет на Столицата на бирата, доказвайки своите познания в областта на пивоварството.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за Beerфестът бихте могли да откриете на страницата във Фейсбук:  https://www.facebook.com/thebeerfest

 

Beerфестът – гр. Стара Загора, 2-11 октомври, парк „5-и октомври“ (Градската градина)

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”960″]03_Beerfestut_StaraZagora_B.T.R.[/media-credit]

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”960″]05_Beerfestut_StaraZagora_RudiDuliMuden&Kukusheff[/media-credit]

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”960″]10_Beerfestut_StaraZagora_Amstel_corner[/media-credit]

Реклама