Connect with us

Музика

Пазарджик – домакин на PLUS Festival 2014

Avatar

Публикувано

на

Poster Plus Festival 2014

Poster Plus Festival 2014Стартира Плюс Фестивал и с наситената си програма, макар първо издание, прави заявка за сериозен музикален форум. От 12 до 14 септември градът ще посрещне близо 80 свои любими изпълнители. Организаторите са се постарали да представят на публиката впечатляваща програма от три стила в три поредни дни, при това напълно безплатно.
Самият фест ще се случва на две места в Пазарджик – дневните дейности се разполагат на площад „Константин Величков“, известен още като „Тортата“, а мощните вечерни концерти ще осветят емблематичния за града парк остров „Свобода“. На дневните сцени ще вилнеят местни изпълнители, танцови групи ще споделят опит в уъркшопи, готвачи ще навиват ръкави за приготвянето на вкусни летни манджи, а всички останали спокойно ще релаксират в построената специално за фестивала „Лаунч зона“. Занимавките за свободното време за безброй – от специални места, в които феновете да се превърнат в звездите на Фестивала, през забавните настолни игри, книги на разположение, та до любимите джаги, федербали, фризбита и… водни пистолети.
В късния следобед на 12-и септември от „Тортата“ към „Острова“, където започва първият от трите вечерни концерта, потегля музикално шествие. Точно в 17:00 часа от „Тортата“ ще замарширува цялото кралство войнство от български и чуждестранни изпълнители под миксовете на родните диджеи DJ Silver и DJane Koki. Във вечерния концерт от 19:00 часа забиват Лазар Вълчев и „Неговите хора”, Апо и Невена, Ашли Дейвид от Великобритания и Радо Буза от Молдова, а след тях хедлайнерите – Графа и Михаела Филева.
В събота, 13-и септември, за най-ранобудните започваме още в 11:00 часа. Дневната програма ще продължи с изпълненията на местни таланти и кулинарното шоу на Лео Бианки, а вечерта – сцената на „Острова“ ще бъде посветена на рок музиката. На втория вечерен концерт от 19:00 часа ще чуем Ritam-sex-i-ja от Сърбия, Емил Петров, Стефан Стоилов и Игор Митрович от Македония, а към 21:00 часа на сцената ще се качат обичаните Дичо и Поли Генова.
За неделя, 14-и септември, имената си в програмата на Плюс Фестивал записват Киара Папалия от Италия, JJ и Лили Пенчева. Тонколоните ще останат в бойна готовност за любимите Дивна, Прея и Били Хлапето, които първи ще зададат тон с обилно количество хип-хон, фънк, реге, соул. След тях градусите вдига лошото момче на българската музикална сцена 100 кила с олдскуул хип-хоп.
И това не е всичко. Организаторите на фестивала обещават още един куп забавни дейности от програмата, които няма да оставят съмнение в никого, че нещо ново и сериозно се случва в града. Преди и вие да стегнете куфара, вижте цялата програма тук. Най-новата информация следете на фейсбук страницата на Фестивала, където ежедневно ще се разиграват редица награди.

Dicho_Plus Festival

Допълнителна информация:

Ден първи: 12 септември

18:00 МУЗИКАЛНО ШЕСТВИЕ НА ПЛЮС ФЕСТИВАЛ (ТРЪГВАНЕ ОТ “ТОРТАТА”)
SILVER И DJANE KOKI

19:30 НАЧАЛО НА ПЪРВИ ВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ (ПАРК ОСТРОВ ”СВОБОДА”)
ГРАФА, МИХАЕЛА ФИЛЕВА, ЛАЗАР ВЪЛЧЕВ И “НЕГОВИТЕ ХОРА”
АПО И НЕВЕНА, ASHLEY DAVID (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ), RADO BUZA (МОЛДОВА)
THE HOPERS, S.D. CREW (THE CENTER-ПЛОВДИВ)

Ден втори: 13 септември

11:00 СТАРТ НА ДНЕВЕН КОНЦЕРТ И ДНЕВНИ ДЕЙНОСТИ (“ТОРТАТА”)
КУЛИНАРНО ШОУ С ЛЕО БИАНКИ
КОНЦЕРТ + АРТ ИНСТАЛАЦИЯ
НАГРАДИ, ТОМБОЛИ, WORKSHOPS, FLASHMOB

19:30 НАЧАЛО НА ВТОРИ ВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ (ПАРК ОСТРОВ ”СВОБОДА”)
ДИЧО, ПОЛИ ГЕНОВА И ЛАТИДА, IGOR MITROVIC (МАКЕДОНИЯ)
RITAM-SEX-I-JA (СЪРБИЯ), ЕМИЛ ПЕТРОВ, СТЕФАН СТОИЛОВ
NONAME CREW, ELECTRA CREW
ПОБЕДИЛ ОТ КОНКУРСА НА ПЛЮС ФЕСТИВАЛ

Advertisement

Ден трети: 14 септември

11:00 СТАРТ НА ДНЕВЕН КОНЦЕРТ И ДНЕВНИ ДЕЙНОСТИ (“ТОРТАТА”)
КОНЦЕРТ + АРТ ИНСТАЛАЦИЯ
НАГРАДИ, ТОМБОЛИ, ИГРИ, WORKSHOPS, FLASHMOB

19:30 НАЧАЛО НА ТРЕТИ ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН ВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ (ПАРК ОСТРОВ ”СВОБОДА”)
100 КИЛА , ДИВНА, БИЛИ ХЛАПЕТО, ПРЕЯ
FRONTLINE CREW (РУМЪНИЯ), JJ, ЛИЛИ ПЕНЧЕВА
UMOVE, CHIARA PAPALIA (ИТАЛИЯ), PANIC STATION

Continue Reading
Advertisement