Connect with us

Кино

Парижка полиция – 1900 г. по Epic Drama

Avatar

Публикувано

на

снимка: Epic Drama

Париж, 1899 г.: френският президент Феликс Фор току-що е починал. Омаломощена от крайнодесни антисемитски групи и нарастваща анархия, Франция никога не е изглеждала толкова слаба. Когато пенсионираният шеф на полицията Луи Лепин е спешно призован да се завърне на работа и да възстанови реда в Париж, откритието на труп на млада жена в куфар, носещ се по Сена, подтиква към действие младия и амбициозен детектив Антоан Жуен.

Междувременно корумпираният полицай Жозеф Фиерси, който е известен като изнудвач, а работи и като наемен убиец за тайната полиция – проявява особен интерес към това криминално разследване и вербува като шпионка куртизанката Мег Стенел, която е обвинена, че по време на секс е умъртвила президента, страдал от сърдечни проблеми.

В Париж, където престъпността и грехът се сблъскват с разкоша и пуританството, пътищата на тези герои ще се пресекат и те ще се съюзят, за да спасят Франция.

„Парижка полиция – 1900 г.“, който дебютира по Epic Drama на 5 септември, понеделник, в 22:00 часа – е визуално забележителен сериал, смесица от криминална драма, политически трилър и черен хумор. Динамични сцени се редуват с мрачни, напрегнати моменти и така създават социална сатира и драма в стил корейските филми на Бонг Джун-Хо и Парк Чан-Уок.

Advertisement

Продукцията почива на обстойно проучване и автентичен портрет на (не съвсем) Бел Епок. Сценарият е на основата на истински речи и проследява зараждането на криминалистиката чрез разследване, вдъхновено от действителни престъпления, разтърсили обществото на времето.

Създателят Фабиен Нури (известен с ‘The Death of Stalin’) казва: “В ранния 20-ти век във Франция на власт е груба патриархална диктатура. Това е едно общество, изплашено от промяната и обект на все по-ожесточени националистки, анти-семитски и женомразки настроения”. 

Въпреки мрака, който се усеща в сериала, Нури намира причина за надежда: “От началото на 20-ти век е направен значителен политически и социален прогрес. Разбира се, че винаги можем повече. Но нещата тогава наистина са били доста зле. Когато погледнем назад и видим, че идеалите ни са оцелели, въпреки всичко, дори е възможно да намерим основания за оптимизъм.“ 

Epic Drama представя този новаторски сериал, случващ се в мрачен и суров момент от френската история – от 5 септември, понеделник, в 22:00 часа.

Advertisement