Connect with us

Култура

Париж, заклинания и любов в „Огънят в мен” от Даниела Богоева – Гюргакова

Avatar

Публикувано

на

Даниела Богоева 1

Даниела Богоева-Гюргакова, снимка: ПР

В този завладяващ дебют властва истинска магия!

Париж е по-магичен, отколкото някога сте си представяли…

На пазара излиза впечатляващият дебютен роман на Даниела Богоева – Гюргакова –  „Огънят в мен” – завладяваща любовна история, която ще ви пренесе в магазин  „Пет сезона“ –антиквариат и езотерика, намиращ се на тиха уличка във вълшебния Париж.

Неговият собственик Катрин Дюроа,  с лумналата си червена коса и покоряващи зелени очи, е горда наследничка на поколения умни и силни жени, вещи в магията. И знае, че най-важното е да пази стриктно тайните, които владее, защото в неподходящи ръце те могат да причинят много злощастия.

Advertisement

Но макар умът ѝ да знае, че трябва да внимава, сърцето ѝ жадува за истинска любов. И след едно жестоко опарване с неподходящ мъж, който се е опитал да открадне късчета от нейната магическа същност, Катрин се е зарекла, че няма да погледне друг.

Докато не среща Ален. Сериозен и прагматичен, той не вярва в магии и подобни глупости. Но вярва на сърцето си, а то го тегли към Катрин въпреки всички пречки и неразбираеми събития около нея. Катрин е привлечена от Ален и същевременно е объркана – защото е сигурна, че го е виждала и преди. Но къде ли?

И двамата не знаят, че красивата магьосница е в огромна опасност и нейните повтарящи се огнени сънища са само предупреждение за кошмара, който се задава. Защото някой е готов на всичко, за да навреди на Катрин – и е призовал могъщи сили от отвъдното.

В  „Огънят в мен”завладяващия дебютният роман на Даниела Богоева-Гюргакова, почти всичко е истинско – от парижките улици и барове, през заклинанията и историите за вавилонски, шумерски и древноегипетски богове, та до ритуалите и съставките на магическите благовония. А измислицата… е, колко пък може да е измислена любовта между двама влюбени, които са готови да се изправят не само срещу целия свят, но и срещу онова, което се простира отвъд него?

Заповядайте и на премиерата на книгата на 20 май 2019 г. от 18:30 ч. в Da Da Cultural Bar. В малката софийска уличка  „Георги Бенковски” заедно с журналиста Бела Чолакова ще се опитаме да разрешим загадката на една мистериозна червенокоса красавица, ще погледнем в бъдещето и ще разлистим древни почти колкото света книги.

Advertisement

Очаква ви истинска магия!

Линк към Facebook събитието ще откриете тук.

Огънят в мен банер

Даниела Богоева – Гюргакова пише първото си стихотворение на 7 години (посветено е на Ленин) и бързо разбира, че писането е нейната страст и спасение от ежедневието. Автор е на сборника с разкази – „Заключени врати“ (2017 г.). Към момента работи като юрист, но тайната ѝ супер сила е да прави кули от кубчета. Също така е царица на пясъчните кули, през лятото на 2018 г. сбъдва и детската си мечта да плува с делфини. И тъй като е безстрашна и познава добре шумерската митология и древни текстове, признава, че би се гмуркала и с акули… е, в метална клетка, разбира се.

Continue Reading
Advertisement