Connect with us

Музика

„Парк фест“ отбелязва националния празник с концерти на Мария Илиева, 100 КИЛА, Тома Здравков и Дара Екимова

Avatar

Публикувано

на

Парк фест 21 24септември 2023

Безплатни детски и спортни активности, лунапарк, арт базар и изключителна храна очакват гостите на столичния парк „Студентски“

 Фестивалът „Парк фест“ се завръща в парк „Студентски“ от 21-ви до 24-ти септември със заявката за още по-голямо, вълнуващо и креативно издание. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община в раздел „Значими събития“.

Организаторите са подготвили специални изненади в отделните тематични зони на фестивала, с които да зарадват софиянци и гостите на столицата. За най-малките посетители на „Парк фест“ са предвидени целодневни безплатни занимания, сред които научни експерименти, игри, творчески класове и еко активности за развитие и изява на креативния потенциал.

Съвместно с Фондация „София-европейска столица на спорта“, „Парк фест“ отново ще насърчи активния начин на живот сред всички възрасти. В спортната зона посетителите ще могат да избират между повече от 20 дисциплини и активности. Откритите тренировки ще се водят от професионални треньори и национални състезатели, които ще демонстрират техники и упражнения, подходящи както за начинаещи, така и за вещите в спорта.

Празничната атмосфера на събитието ще бъде допълнена от най-големия пътуващ лунапарк в България, който пристига в столицата ексклузивно за „Парк фест“ с нови и още по-вълнуващи паратропери и атракциони.

Advertisement

Най- живописната и пъстра зона на фестивала ще е „Арт базара“, където почитателите на изкуството ще могат да се насладят творчески работилници, класове по рисуване  и ръчно изработените произведения на български автори.

Кулминация на „Парк фест“ ще са големите концерти на  Дара Екимова, Мария Илиева, 100 Кила и Тома Здравков. Музикалните звезди ще зарадват публиката с изпълнение на най-големите си хитове в компанията на виртуозни инструменталисти.

Събитието е с вход свободен, а домакин отново е Район „Студентски“. Пълната програма на „Парк фест“ вижте тук.

Continue Reading
Advertisement