Connect with us

Култура

Патагония: тайният земен рай, Сан Андреас и Дивата Белгия по VIASAT NATURE

Avatar

Публикувано

на

Viasat Nature Wild Belgium 101 Water World 003

снимка: © BBC Studios

През декември Viasat Nature ви кани в рядко вижданата южноамериканска пустиня, дом на изненадващи създания, които оцеляват в зони, вариращи от могъщите планини на Андите до нос Хорн – с „Патагония: тайният земен рай“ – нова поредица в три части от 10 декември в 15:35 часа.

„Дивата Белгия“ – от 4 декември в 20:00 часа е не по-малко екзотична, обаче. В рамките на три епизода показваме удивителната белгийска природа.

Калифорния е една от най-активните сеизмични зони в света. Разломът Сан Андреас е пресечна точка на две тектонични плочи, които след това се разделят, и се простира през Сан Франциско и Лос Анджелис. Филмът „Сан Андреас: надпревара с времето“ говори за това – от 5 декември в 20:35 часа.

Това са само част от новите заглавия по най-зеления ТВ канал от семейството на Viasat World. Очаквайте още!

Advertisement

Патагония: тайният земен рай

Премиера от неделя 10 декември в 15:35 ч.

Патагония ви кани в рядко вижданата южноамериканска пустиня, дом на изненадващи създания, които оцеляват в зони, вариращи от могъщите планини на Андите до нос Хорн. Това е една от най-мистериозните земи, намираща се в далечния и брулен от вятъра край на Южна Америка – място, за което може би сме чували, но знаем много малко. Този сериал от три части разкрива изненадващи истории за необичайната дива природа и хората, които оцеляват в суровите условия, с вулкани, ледници, пустиня и коварни океани.

Дивата Белгия

Премиера от понеделник 4 декември в 20:00 ч.

Advertisement

В рамките на три епизода показваме удивителната белгийска природа. Оставащите части от дивия свят на Белгия ще разкрият не само красотата на природата, но и постепенно ще покажат връзката на човечеството с нея. Това е пътуване от бистра вода до изложен на атмосферни влияния бетон; всеки епизод започва от един от природните елементи, които предлагат различна перспектива за света около нас. Тези елементи ще ни научат да виждаме майката природа в съвсем нова светлина – веднъж видяното не може вече да се забрави.

Сан Андреас: надпревара с времето

Вторник 5 декември в 20:35 ч.

Калифорния е една от най-активните сеизмични зони в света. Разломът Сан Андреас е пресечна точка на две тектонични плочи, които след това се разделят, и се простира през Сан Франциско и Лос Анджелис. Той има дължина 1300 км, ширина 140 км и в момента е най-проучваният феномен в света… но защо е така и по какви начини застрашава местното население? Учените казват, че неговата опустошителна сила може да достигне магнитуд 9. Това е най-високото ниво по скалата на Рихтер и залозите са високи за местните изследователи, които неуморно се опитват да намерят решения на проблема. Как учените се подготвят за най-лошото и предвиждат непредсказуемото?

Диви кучета: глутница срещу прайд

Advertisement

Премиера от петък 8 декември в 19:00 ч.

Заснемащият дивата природа Джулз Братвед се завръща в Националния парк Южна Луангва в източна Замбия, за да проследи три глутници диви кучета по време на сухия сезон и заснеме техните триумфи и бедствия през този труден период от годината в световноизвестния резерват за диви животни. Виждаме глутниците Какумби, Манзи и Какули отново в действие заедно с лъвски прайдове и понякога брадавичести прасета, биволи, леопарди, слонове и хиени. Джулс кани също различни видове експерти, които да ни разкрият разнообразни аспекти от живота на тези диви животни. Поканените включват паркови скаути и специалисти от Програмата за хищни животни в Замбия.

Viasat Nature Brown Hyenas 05 Makgadigadi

снимка: © Earth Touch

Кафяви хиени

Петък 22 декември в 20:05 ч.

Advertisement

Обширната солна равнина Макгадигади вечно балансира между рая и пустошта, като сухият сезон е толкова неумолим, колкото дъждовният е изобилен. Малцина усещат въздействието на тези приливи и отливи като онези, които наричат тази земя свой дом. Те знаят, че тайната е да бъдеш потаен; никой не спазва този закон повече от вечно неуловимата кафява хиена. Пътешествайте с нас, докато изследваме мистериите на солната равнина Макгадигади през очите на кафява хиена майка и нейния клан, които трябва да се справят с безмилостни температури, очаквайки с нетърпение края на сезонната суша. От морета от розови фламинго, кацащи по време на годишната си миграция, до прегладнели опортюнисти, това е незабравимо пътуване с кафявите хиени на Макгадигади…

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg.

Следете и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG, както и на www.instagram.com/ViasatNatureBG/.