Connect with us

Tехнологии

Персонализирана гама смарт телевизори KIVI в сътрудничество с А1

Avatar

Публикувано

на

photo 2022 10 06 18 39 30

снимка: ПР

Специално за България: персонализирана гама смарт телевизори KIVI в сътрудничество с А1

KIVI, европейска марка смарт телевизори, присъства на българския пазар от 2022 г. По пътя си брандът успя да намери фенове сред българската технологична общност и значително разшири присъствието си в търговията на дребно. Тази есен KIVI представи персонализирана гама от смарт телевизори в сътрудничество с платформата за интерактивна телевизия и VOD съдържание на A1 – Xplore TV.

KIVI е международна компания, създадена през 2016 г., която разработва и произвежда смарт телевизори. Днес продуктите на марката се продават в почти 20 страни. За 6 години от своето съществуване компанията е продала повече от 1 500 000 телевизора. Новите продукти се разработват в центровете за научноизследователска и развойна дейност на компанията, разположени в Европа и Китай, а производството се извършва в големи фабрики по целия свят. Марката се позиционира в средния ценови сегмент, предлагайки на потребителите високи технологии на достъпна цена.

От момента на създаването си, KIVI се стреми да промени възприятието ни за телевизора като „кутия за зомбита“. Продуктите на марката са своеобразен медиен център за забавление: филми, предавания, видеоигри и друго съдържание са достъпни за потребителите веднага след разопаковането на телевизора. Необходимо е само устройството да бъде свързано с интернет, за да може потребителите за започнат сърфирането, тъй като всички необходими приложения са предварително инсталирани, като по този начин не се губи време в тяхното търсене и изтегляне.

Advertisement

В България, А1 и нейната ТВ платформа станаха партньор на KIVI за съдържание. Собственото приложение за смарт телевизори на А1 – Xplore TV, използвано на над 100 000 устройства, е предварително инсталирано на всички смарт телевизори от KIVI, продавани на българския пазар. Освен това нейното съдържание е на разположение на потребителите само с едно натискане на специален бутон: дистанционните устройства на KIVI разполагат с бутон за бърз достъп, предназначен за приложението на А1 Xplore TV, както и с бутони за бърз достъп до световните гиганти на съдържание – YouTube и Netflix.

Приложението за смарт телевизори Xplore TV, осигурява достъп до повече от 200 телевизионни канала в SD, HD и 4K качество на картината. Чрез приложението А1 предоставя на своите абонати нов начин за гледане на телевизия, оставяйки зад гърба си кабели, допълнителни устройства и нуждата от второ дистанционно. Смарт телевизорите могат да използват както Wi-Fi, така и стандартна кабелна интернет връзка, а приложението замества съществуващите декодери. Потребителите на приложението могат да поставят на пауза, да превъртат напред или назад, както и да преглеждат архив от предавания и телевизионни програми до 7 дни назад, с преглед на подробна информация.

„А1 бе една от първите компании, която пусна нашите продукти в продажба на дребно. Тя е пазарен лидер, затова за нас е много важно, че ръководството на А1 оцени високо клиентски ориентираните характеристики на смарт телевизорите на KIVI и започна предлагането на продуктите ни в собствените си търговски обекти и в онлайн магазина на А1. Благодарни сме за това доверие. Затова добавянето на Xplore TV към нашия медиен хъб и поставянето на специален бутон за пряк достъп до приложението от дистанционно управление, бе логична стъпка в нашето глобално сътрудничество“, сподели Oлександър Шабанов, мениджър бизнес развитие в KIVI, по повод сътрудничеството между двете компании.

„Приложението Xplore TV за смарт телевизори е все по-предпочитано от абонатите на А1, които могат да го използват на широк набор от устройства и операционни системи. Сега, след като е предварително инсталирано на смарт телевизорите от KIVI, то ще бъде още по-достъпно за клиентите, които искат интерактивна телевизия без допълнителни устройства и кабели, навсякъде където разполагат с интернет връзка. Очакваме с нетърпение да продължим партньорството си с KIVI, тъй като те непрекъснато разширяват пазарното си присъствие в страната“, добави Александър Петров, мениджър екип „Продукти, услуги и ОТТ партньорства за частни клиенти“ в А1 България.

За смарт телевизорите на KIVI

Advertisement

Европейската марка KIVI предлага смарт телевизори с диагонали от 24“ до 65“, с различна разделителна способност на екрана (HD, Full HD, Ultra HD) и безрамков дизайн. Най-популярните модели се предлагат в бял цвят, което позволява на устройствата от KIVI да се вписват хармонично във всеки интериор. Използваните технологии от производителя гарантират високо качество на картината на екрана:

  • Super Contrast Control позволява да се променя контраста в отделни области на картината по време на тъмни сцени.
  • UltraClear подобрява детайлността на картината на съдържание под 4K резолюция.
  • HDR се поддържа от телевизорите на KIVI не само за файлове на външен носител, но и при излъчване на поточно видео или играене на игри.
  • MEMC автоматично анализира качеството на картината и добавя необходимия брой кадри, за да направи движенията на екрана да изглеждат гладки, а детайлите ясни.
  • Max Vivid технологията, регулираща яркостта и наситеността на цветовете, прави картината още по-вълнуваща.

Високоговорителите в интегрираната аудио система KIVI са ръчно калибрирани и подобрени със системата Dolby Audio Processing (DAP), която в реално време анализира звука и осигурява достъп до предварително готови зададени настройки. Смарт телевизорите работят с лицензираната операционна система Android TV 11 и са сертифицирани от Google. През 2020 г. KIVI стана официален партньор на Netflix.

A1 България, част от A1 Group, е водещ доставчик на комуникационни, платежни и развлекателни услуги, както и интегрирани бизнес решения. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен широколентов интернет, сателитна телевизия, собствена интерактивна телевизионна платформа, мобилно приложение за телевизия, четири спортни канала под марката MAX Sport, финансови услуги, ICT, cloud и IoT бизнес решения. През 2022 г. A1 България отчита приходи от 640,4 млн. евро, а сравнимата EBITDA е 254,4 млн. евро.

A1 Telekom Austria Group (A1 Group) е водещ доставчик на дигитални услуги и комуникационни решения в Централна и Източна Европа с около 27 млн. клиенти. А1 Group оперира в седем държави под марката A1: Австрия, България, Хърватия, Беларус, Словения, Северна Македония и Сърбия. Портфолиото на А1 Group включва комуникационни, платежни и развлекателни услуги, както и интегрирани бизнес решения. До края на 2022 г., A1 Group отчита приходи от 5,0 млрд. евро. Като европейско звено на América Móvil, един от най-големите доставчици на безжични услуги в света, A1 Group е със седалище във Виена и дава достъп до глобални решения.

Continue Reading
Advertisement