Открийте ни и в

Култура

Перфектният кадър днес не е перфектният кадър утре

MIKA

публикувано

на

Vesper photo studio е най-новото дизайнерско фото студио в София, което носи различно настроение и енергия. Мирослава Дерменджиева, фотографът зад кулисите на студиото, възприема фотографията като изкуството, което представя действителността по-красива отколкото е.

Перфектният кадър днес не е перфектният кадър утре. Ключът в работата и качеството на Vesper photo studio е усета на Мирослава да съчетава в работата си хармония, естетика, емоция и техника.

„Най-важното във фотографията е да дам частица от себе си във всеки кадър. Да запечатам емоцията, която е протекла между мен и модела или настроението, което съм изпитала, когато съм била на дадено място. Няма две еднакви снимки. Независимо дали двама фотографи ще заснемат една и съща сцена, тя никога не е еднаква. Всеки пречупва кадърът през своето светоусещане, своята емоционалност и през житейския път, по който е минал.“ – казва Мирослава Дерменджиева. „Като професионалист аз се развивам непрекъсното. В работата си влагам много любов, тъй като процесът на снимане е дълъг, независимо къде се правят снимките.“

Vesper photo studio е дизайнерско студио по проект на Gamma design и е оборудвано с водещата швейцарска техника BRONCOLOR. Vesper photo studio е първото студио, което използва най-новата иновация на BRONCOLOR – импулсното осветление siros 800s, даващо възможността да се контролира чрез ipad и iphone. BRONCOLOR се отличава с изключителна прецизност по отношение на качеството на светлината.

„Тази година посетих фабриката на BRONCOLOR в Базел и видях как всяка една част се асемблира ръчно от високо квалифициран персонал. Веднага разбрах защо това е предпочитаното оборудване от фотографите на световно ниво.“ – споделя впечатления Мирослава. “На място имах практически занимания с професионални модели и успях да работя с всички продукти, които бяха необходими за избраните от мен фотосесии. През цялото време бях придружавана от един от консултантите и фотограф на BRONCOLOR – Урс Рехер.“

Vesper photo studio предлага възможност за най-различен тип фотография: портретна, детска, художествена, модна и семейна. Студиото е просторно и има различни интериорни елементи, които могат да се използват като реквизит.

За своите клиенти Vesper photo studio предлага различни възможности за отпечатване на снимките. За Мирослава е важно хората да ценят фотографията като произведение на изкуството. Затова влага много желание и старателност в реализирането на крайния продукт, защото времето минава, но снимките запечатват спомените, които остават завинаги. Клиентите могат да отпечатат своите снимки на различен вид хартия, да си поръчат отпечатване на фотографии на Hahnemuhle Fine Art хартия с галерийно качество или цялостна фотокнига, изработена по индивидуална поръчка.

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”1024″]DSC_8780[/media-credit]

Повече за Vesper photo studio:

Това което отличава Vesper photo studio от стандартните фотостудия е концепцията на Мирослава по отношение на дизаина на студиото реализиран от Gamma design. Категоричното желание на Миролсава е да предостави на клиентите си едно незабравимо преживяване още с влизането. В просторната приемна на студиото цари уютна атмосфера, целяща да предразположи хората да се почувстват като у дома си. Да изпият чаша кафе или чай, докато обсъждат предстоящата фотосесия и очакванията си от нея в приятелски разговор, преди да слязат на долното ниво, където се намира същинското студио. Приятелското и човешко отношение е ключът към успешната работа според Мирослава, която с удоволствие изслушва желанията на клиентите си (особено на най-малките), защото знае че всяко желание е важно. Точно това е целта – да предостави на всеки възможността за няколко часа да се пренесе в магическа атмосфера, достъпна за всеки. Въпреки дизайнерският характер на студиото, то е насочено към широк кръг публика на конкурентни цени.

Оборудването на Vesper photo studio е изцяло на швейцарската фирма BRONCOLOR и включва импулсно осветление Siros 800s, гарантиращо продължителност на светкавицата от 1/13000s и постоянен цвят през цялото време. Обхвата им варира до 9 F стопа. Различните светлинни модификатори на фирмата като софтбоксове, бюти диш, рефлектори, пчелни пити, клапи помагат за реализирането на различни фотосесии, в зависимост от концепцията и желания резултат. Студиото също така разполага с един от най-желаните продукти на BRONCOLOR от фотографите на световно ниво PARA. Това е не просто модификатор, а отделна светлинна система, която дава възможност да се постигне ефект на фокусирана или дефокусирана светлина. За външните фотосесии Vesper photo studio разполага с Move Outdoor Kit на BRONCOLOR. Студиото е оборудвано с roof track system, която помага неимоверно много в работния процес, достигайки до позиции невъзможни за обикновен статив. Системата също е швейцарска на фирмата  FOBA.

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”796″]Miroslava Dermendjieva[/media-credit]

Мирослава Дерменджиева снима с камера NIKON D800Е, която е снабдена с широк диапазон обективи, позволяващи да покрият цялостния спектър от обективи, които са нужни да покрият изискванията за различните типове фотография: от широкоъгълни обективи (за пейзаж), през различни варио обективи, даващи възможност за избор според целта (портретна или модна фотография), и макро обектив, който позволява детайлно фокусиране. Всички обективи са Nikkor на Nikon.

 

Адрес: Vesper photo studio, гр. София, бул.България, Комплекс Бокар бл.39

За резервация: 0898 443 403, md@vesperbg.com

Web site: http://dermendjieva.photography/

Facebook: https://www.facebook.com/Miroslava-Dermendjieva-Photography-197213773797082/timeline/

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Култура

Изд Колибри представя “Съвременна клайнианска психоанализ”

MIKA

публикувано

на

от

Сборникът „Съвременна клайнианска психоанализа“ е първото систематично представяне на клайнианската психоанализа пред българския читател. Съставител е д-р Светлозар Василев.

Съвременна клайнианска психоанализа“ (изд. Колибри; корица: Иво Рафаилов) ще представлява интерес за всички, които се интересуват от съвременните възгледи за несъзнаваното, вътрешните обекти, едиповия комплекс, проективната идентификация, преноса и контрапреноса. Авторите са разделени на две групи – първата включва световнопризнати британски експерти, а втората – аналитици от Европа, които интегрират клайнианските идеи в клиничната практика и културата на своите страни. В края на книгата ще откриете речник на термините.

По думите на д-р Майкъл Фелдман, ръководител на „Мелани Клайн Тръст“, този ценен сборник отразява интензивното сътрудничество между клайниански и български аналитици, което се задълбочи изключително много през последните десетилетия. Статията на д-р Василев е илюстрация на конструктивния и творчески начин, по който българските аналитици интегрират клайнианските идеи в своето мислене и начин на работа.

Д-р Светлозар Василев е психоаналитик и преподавател в Нов български университет. Първоначалното му образование е медицина, след което работи като психиатър към МУ-София и специализира психоанализа в Холандия и Великобритания. Докторската му дисертация изследва връзките между неблагополучията в детството и възникването на психични разстройства в зряла възраст. Автор е на монографията „Огледало на въображението. Психоанализа на филмовото преживяване“, както и на публикации в областта на епидемиологията, общественото здраве, психоанализата и изкуството. Д-р Василев е съосновател и настоящ председател на Българското психоаналитично общество, както и ръководител на Комитета за Нови Групи в Източна Европа към Международната психоаналитична асоциация.

Продължете понататък

Култура

Допълнителни 7 дни с фестивала Sofia MENAR

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Поради огромния зрителски интерес 13-ото издание на фестивала Sofia MENAR ще продължи до 7 февруари на платформата Neterra TV+. Почитателите на киното от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка имат възможността да се насладят на 30 пълнометражни и 12 късометражни филма включени в програмата. Всички абонаменти за фестивала остават активни до 7 февруари. Зрителите имат възможността да изберат между три варианта за достъп: 3 филма за 10 лв., 10 филма за 20 лв. или абонамент от 30 лв., с който могат да се гледат всички филми от фестивала.

Първото онлайн издание на Sofia MENAR събира хиляди зрители пред екраните от 15 януари. За първи път филмите от селекцията са достъпни от всички краища на България, което води до многократно увеличаване на аудиторията.

Като фаворити на българската публика се оформят най-гледаният ирански филм за изминалата година „Едва 6 милиона и половина”, изключително оригиналната немска комедия „Разпит по съседски”, мащабният проект на Ян Артюс-Бертран „Човек”, приказната турска история „Писма на съдбата”, остроумната черна комедия „На косъм от сцената” и драматичната история с неочакван обрат „Язовецът”.

На огромен интерес се радват и документалните истории от различни региони като „Крилете на Киргизстан” за живота на номадите в подножието на Тяншан, „Пънк завинаги”, представящ ъндърграунд сцената на Мароко, и „Между стената и света” – филм за приключенията на младеж, който решава да обиколи света с един от най-ограничаващите паспорти – палестинския.

Абонаментите за фестивала Sofia MENAR са налични на https://neterra.tv/festival/menarfest

Продължете понататък
Културапреди 2 седмици

Творба на Зуека в първата Национална оптимистична изложба

Lifestyleпреди 4 седмици

Коледна изненада от Coca-Cola свърза хора от цяла България 23 години по-късно

Музикапреди 2 седмици

Теодора Стефанова, прима-балерината на балет “Арабеск”, с двоен юбилей

Музикапреди 1 седмица

„LAST NIGHT“ на Поли Генова вече и в ефира на MTV Hits

Lifestyleпреди 3 седмици

Ники Илиев и Йоана Буковска в „Домът на българското кино“

Lifestyleпреди 3 седмици

Дани Владимирова започва да води уикенд емисиите по Bulgaria ON AIR

Културапреди 1 седмица

„Момчето нинджа 3“ носи поредна доза забавление за малчуганите

Обществопреди 1 седмица

БНТ със специална програма за клетвата на американския президент

Културапреди 1 седмица

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Обществопреди 5 дни

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Горещо