Connect with us

Музика

Песента „Аз знам“ е началото на нестандартната концепция YASHA

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Проектът YASHA-с абсолютна заявка да се превърне в иконичен

Истински премиум бранд,  който казва „тъмните“ неща поетично…Така самите създатели на YASHA описват своя проект, който включва: музика, текст, философия и цялостно движение обърнато към поколението Z.

В основата на идеята и зад развитието на пълната концепция стоят изпълнителят Васил Василев-YASHA и популярният артист и текстописец Симеон Минев-Siimbad. „YASHA от една страна е артистът, който изпълнява песните, но ако погледнем глобално под знака YASHA (Яша) се случва алтернативен преход към новия начин на мислене-мисленето на модерния човек, който не може да е безразличен и безгласен към всичко около него.“- споделят момчетата.

Епичен старт на идеята поставя песента „Аз знам“. В своята работа YASHA и Siimbad си обещават да подкрепят българските бийт мейкъри и избират колаборация с  Кристиян Николов. Кристиян предлага музикална линия в безкомпромисен 8D саунд, което гарантира пълно звуково усещане и тотален бутиков vibe.

Advertisement

Текстът, разбира се, отива в ръцете на Siimbad, но противно на очакванията думите не идват толкова бързо. „Бях затруднен. Винаги е така, когато искаш да предложиш нещо изпипано, а в случая исках песен, която не просто да се слуша, но и да се разбере нейния смисъл. Доста дълго време мислех, докато не се случи едно пътуване до Кападокия. Откъснах се от действителността тук, дойде вдъхновението и думите сякаш сами се наредиха. Веднага го споделих с Васко и първото нещо, което ми каза беше: Брат, поздравления! Това е право в целта.“

Визуалният прочит на „Аз знам“ е създаден по сценарий на Васил Василев-YASHA и представен през операторското майсторство на Broken Siemens. „Той е сред най-талантливите хора, които някога са докосвали камера. Поканихме и един от най-добрите български осветители Боян Захаринов, за да може да предложим нещо наистина специално. -споделя Siimbad, a YASHA добавя- Щипката пипер дойде с участието на Мис София, Михаела Василева– в ролята на фаталната любима, с етикет gold digger“

WOW ефект към видеото добавя и участието на специален герой на две колела. В клипа YASHA „си партнира“ с лимитиран мотоциклет, от който в света има произведени само 1500 броя. Авто бижуто е бутиково изпълнение и пристига в България от Аляска, за да бъде част от кадрите на „Аз знам“.  Но това не е всичко! Финалният щрих към изключителния визуален ефект слага още един безкомпромисен професионалист Румен Тасков – Брут,  „виновен“ за нетипичното и супер рядко използваното 3D моделиране във видеото.

„Аз знам“ е вече във всички музикални платформи, както и в YouTube канала на YASHA.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement