Connect with us

Tехнологии

Пет начина за заснемане на спортни кадри с професионално качество с Huawei P9

Avatar

Публикувано

на

Huawei P9 Grey sandblasted

Спортната фотография не се практикува само на големи спортни събития, по стадиони и световни първенства, и невинаги са нужни големи телеобективи. Първо и най-важно за този жанр е да се предадат истинските емоции и себеотдаване, резултатът от непрестанните усилия на спортистите. Huawei P9 е смартфонът, който може да улови точно тези детайли, които карат зрителя да се почувства част от надпреварата. 

Улавянето на най-добрите спортни снимки е голямо предизвикателство за всеки фотограф – независимо дали на фокус е аматьорски маратон, любим футболен двубой или първите успешни мигове на велосипед на дете. С цялостен набор от допълнителни функционалности Huawei P9 помага на фотографите да заснемат целия спектър от неповторими спортни емоции.

Широкоъгълна камера – контекстът, който разказва историята

Huawei P9 е снабден с двойна широкоъгълна Leica Summarit H 1:2.2/27 камера с 27mm фокусно разстояние, която допринася в най-голяма степен за детайлното представяне на всяко събитие. Правилно композираните снимки могат да подчертаят истинските размери на стадиона, дистанцията между атлетите и финала или пък игралния ритъм в един отбор. Широкоъгълната камера помага да се улови оптимално добре желаният кадър, с уникална перспектива: гора от крака, заснети от нивото на тревния терен, или кадър от волейболната игра, направен от стола на главния съдия, добавят свеж поглед към традиционните фотоси. Добра идея на големи стадиони е и да се акцентира на феновете, изразяващи силната си емоционална връзка със спорта.

Серийно заснемане – важността на решителния момент

Advertisement

Концепцията на „решителния момент“ е част от класическите фотоистории и ключов и важен елемент от спортната фотография. Лидерът, пресичащ финала, или футболистът, отправящ силен удар към вратата – тези ситуации не винаги могат да се уловят само за един кадър. Затова Huawei P9 има функция за серийно заснемане, която може да се използва със задържане на бутона за снимане. По този начин смартфонът запаметява последователност от десетки кадри, от които потребителят може да избере този, който илюстрира най-точно емоцията на решителния момент.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]Huawei P9 Silver_sandblasted[/media-credit]

Бърз затвор и „светли“ лещи – замрази движението

При заснемане на спортни събития светлината е от изключителна важност за кадъра. Huawei P9 предлага бързина на затвора до 1/4000 сек., като по този начин може да се заснеме дори и най-бързодвижещия се обект, но същевременно е нужно и подходяща осветеност. Двойната Leica Summarit H камера със затвор F/2.2 позволява да се улови по-голямо количество светлина и може да се зададе по-висока скорост на затвора дори в спортна зала или при облачно време.

Хибриден фокус – острота на снимките по всяко време, навсякъде

Ако сте опитвали да снимате играещи деца, знаете колко трудно е да се уловят изображения с добра острота, без движението да се отрази на качеството на кадъра. Спортните снимки са още по-придирчиви откъм определяне на точния фокус. Хибридният автофокус на Huawei P9 използва три допълнителни технологии – контраст, дълбочина и лазер, и използва тези, които работят най-добре в определена ситуация. Изключително прецизното усещане за контраст е добро при среда с достатъчно светлина. По-сложните условия дават възможност на лазерната технология да покаже плюсовете си, докато бързодвижещите се обекти изискват автофокус, анализиращ дълбочината. Huawei P9 автоматично комбинира ползите от всяка една от трите системи, за да може да фокусира едновременно в светли отворени пространства и в по-тъмни спортни зали.

Advertisement

Кристалночисти снимки – детайли и текстура

Фоторазказът от спортни събития задължително включва и портрети и детайли, които най-ярко въвличат читателите. Чрез смесването на цветното изображение от RGB сензора и черно-бялото от монохроматичния Huawei P9 създава снимки с изключителна разделителна способност и деликатен цветови баланс. Близък кадър на кален велосипед или изображение на уморен атлет представят високото ниво на детайлност и реалистичност.

Continue Reading
Advertisement