Открийте ни и в

Tехнологии

Пет начина за заснемане на спортни кадри с професионално качество с Huawei P9

MIKA

публикувано

на

Спортната фотография не се практикува само на големи спортни събития, по стадиони и световни първенства, и невинаги са нужни големи телеобективи. Първо и най-важно за този жанр е да се предадат истинските емоции и себеотдаване, резултатът от непрестанните усилия на спортистите. Huawei P9 е смартфонът, който може да улови точно тези детайли, които карат зрителя да се почувства част от надпреварата. 

Улавянето на най-добрите спортни снимки е голямо предизвикателство за всеки фотограф – независимо дали на фокус е аматьорски маратон, любим футболен двубой или първите успешни мигове на велосипед на дете. С цялостен набор от допълнителни функционалности Huawei P9 помага на фотографите да заснемат целия спектър от неповторими спортни емоции.

Широкоъгълна камера – контекстът, който разказва историята

Huawei P9 е снабден с двойна широкоъгълна Leica Summarit H 1:2.2/27 камера с 27mm фокусно разстояние, която допринася в най-голяма степен за детайлното представяне на всяко събитие. Правилно композираните снимки могат да подчертаят истинските размери на стадиона, дистанцията между атлетите и финала или пък игралния ритъм в един отбор. Широкоъгълната камера помага да се улови оптимално добре желаният кадър, с уникална перспектива: гора от крака, заснети от нивото на тревния терен, или кадър от волейболната игра, направен от стола на главния съдия, добавят свеж поглед към традиционните фотоси. Добра идея на големи стадиони е и да се акцентира на феновете, изразяващи силната си емоционална връзка със спорта.

Серийно заснемане – важността на решителния момент

Концепцията на „решителния момент“ е част от класическите фотоистории и ключов и важен елемент от спортната фотография. Лидерът, пресичащ финала, или футболистът, отправящ силен удар към вратата – тези ситуации не винаги могат да се уловят само за един кадър. Затова Huawei P9 има функция за серийно заснемане, която може да се използва със задържане на бутона за снимане. По този начин смартфонът запаметява последователност от десетки кадри, от които потребителят може да избере този, който илюстрира най-точно емоцията на решителния момент.

[media-credit id=2 align=”alignleft” width=”640″]Huawei P9 Silver_sandblasted[/media-credit]

Бърз затвор и „светли“ лещи – замрази движението

При заснемане на спортни събития светлината е от изключителна важност за кадъра. Huawei P9 предлага бързина на затвора до 1/4000 сек., като по този начин може да се заснеме дори и най-бързодвижещия се обект, но същевременно е нужно и подходяща осветеност. Двойната Leica Summarit H камера със затвор F/2.2 позволява да се улови по-голямо количество светлина и може да се зададе по-висока скорост на затвора дори в спортна зала или при облачно време.

Хибриден фокус – острота на снимките по всяко време, навсякъде

Ако сте опитвали да снимате играещи деца, знаете колко трудно е да се уловят изображения с добра острота, без движението да се отрази на качеството на кадъра. Спортните снимки са още по-придирчиви откъм определяне на точния фокус. Хибридният автофокус на Huawei P9 използва три допълнителни технологии – контраст, дълбочина и лазер, и използва тези, които работят най-добре в определена ситуация. Изключително прецизното усещане за контраст е добро при среда с достатъчно светлина. По-сложните условия дават възможност на лазерната технология да покаже плюсовете си, докато бързодвижещите се обекти изискват автофокус, анализиращ дълбочината. Huawei P9 автоматично комбинира ползите от всяка една от трите системи, за да може да фокусира едновременно в светли отворени пространства и в по-тъмни спортни зали.

Кристалночисти снимки – детайли и текстура

Фоторазказът от спортни събития задължително включва и портрети и детайли, които най-ярко въвличат читателите. Чрез смесването на цветното изображение от RGB сензора и черно-бялото от монохроматичния Huawei P9 създава снимки с изключителна разделителна способност и деликатен цветови баланс. Близък кадър на кален велосипед или изображение на уморен атлет представят високото ниво на детайлност и реалистичност.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

MIKA

публикувано

на

от

България е една от първите държави в Европа, в които дизайнът на AppGallery, собственият магазин за приложения на компанията, предлага изцяло нов начин на откриване и ползване на хиляди приложения и игри. Новият дизайн на AppGallery усъвършенства интуитивността при търсене, видимостта на ключово съдържание, включително локално такова, улеснява навигацията в галерията и е предпоставка за още по-ползотворно сътрудничество на Huawei с локалните доставчици на приложения.

Развитието на дизайна на AppGallery отразява успеха на самата екосистема от приложения, достъпна през собствения магазин на Huawei с потребителска база, вече надхвърляща 500 милиона активни потребители месечно. Новият дизайн подчертава всички приложения и игри с по-големи и дръзки елементи по време на цялото потребителско изживяване.

Свеж дизайн при търсене

С изцяло новия интерфейс на AppGallery, Huawei се фокусира върху интерактивно търсене, което позволява приложенията да се показват с поразителни визуални ефекти и допълнително дигитално съдържание, в по-малко стъпки. Този подход е в полза на по-доброто комуникиране и промотиране на повече приложения от разработчиците, като те са по-бързо и лесно откриваеми от потенциалната си аудитория.

Например, в раздел „ Препоръчани“ приложенията са подредени под формата на карти. Това означава, че потребителите не само виждат селекция от приложения и игри, ръчно подбрана от екипа на AppGallery, но могат да получат и подходящо свързано съдържание, включително статии, експертни ръководства и отзиви. Препоръчаните раздели се актуализират на всеки 3 дни, подобрявайки потребителското преживяване. Потребителите ще могат да превъртат отгоре надолу като ще и от нови към по-стари публикации.

В новия интерфейс точно под раздела “Препоръчани” се намират разделите „Кампании“ и „Подаръци“, едни от най-популярните секции сред активните потребители. Разделът “Кампании” предлага промоции, включително лотарии, кешбек оферти и предизвикателства, за спечелване на награди. Повечето от предложенията са локализирани, което води до по-високо ниво на взаимодействие с потребителите. Разделът “Подаръци” позволява на потребителите да спечелят подаръци от разработчиците на приложения в замяна на изтегляне или регистрация в техните приложения. Това може да включва безплатни премиум услуги за определен период или допълнителни кредити, които да се използват в игри и са чудесен механизъм за разработчиците, с който да стимулират потребителите да правят нови търсения в AppGallery.

„Приложения“ и „Игри” вече могат да бъдат разгледани в два ексклузивни раздела, които предлагат на потребителите по-разширено и фокусирано търсене. Освежени са и самите страници на приложенията с цел улесняване на потребителите при откриване на отзиви и оценки.

Изобилие от дигитално съдържание

“AppGallery се обогатява с нови ключови локални и глобални приложения всеки ден и ние искаме нашите потребители да се възползват от това растящо богатство от съдържание“, споделя Лонгруи Циу, мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония. „Обновеният дизайн на AppGallery позволява на потребителите ни лесно да разглеждат подбраното специално за тях съдържание и да откриват неочаквани изкушения“

Основен фокус на Huawei е да предоставя приложения с локално значение за потребителите, поради което в новия дизайн на AppGallery ще бъде давано предимство на местните тенденции и нужди. Редакционен екип ще се грижи за визуализирането на съобразени с тях приложения и игри, както и за редакционно съдържание с ценни идеи, съвети и специални селекции на скрити съкровища.

AppGallery предлага голямо разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително игри, социални медии, образование, фото&видео, храна&напитки, транспорт&билети, пазаруване и други. Сред премиум предложения на AppGallery са приложението за съобщения и обаждания Viber, приложението за градска мобилност Moovit, европейската услуга за онлайн обучение, базирана на игри, Kahoot!, и много други. На локално ниво вече успешно са интегрирани приложения на Банка ДСК, ПИБ, Пощенска банка, ЦКБ, ОББ, phyre, iCard, ePay, “Теленор”, A1 и VIVACOM, включително техните дигитални портфейли A1 Wallet и Pay by VIVACOM, Happy Delivery, Foodpanda, Grabo, Bulsatcom, Vbox, Yellow Taxi, АБВ Поща и още много.

Новата версия на AppGallery стартира в Европа на 15 Януари в избрани държави, сред които е и България.

Продължете понататък

Tехнологии

Всички смартфони Nokia са с отстъпки до 100 лв. в онлайн магазина на VIVACOM

MIKA

публикувано

на

от

Клиентите, закупили устройството в комбинация с план Smart L+, получават по 10 000 МВ месечно до края на договора

От днес клиентите на VIVACOM могат да се възползват от специална онлайн промоция с отстъпка до 100 лв. на всички смартфони Nokia. Промоционалната цена на устройствата е валидна при закупуване в брой или на лизинг в комбинация с план Smart L+. Всички потребители, възползвали се от офертата до 31 януари, ще разполагат с по 10 000 МВ трафик месечно до края на договора. В промоцията са включени всички смартфони Nokia и клиентите могат да избират между устройства с различна цена и характеристики спрямо нуждите си.

С отстъпка може да бъде закупен най-новият модел на марката в търговската мрежа на VIVACOM – Nokia 5.4. Той предлага 6,39-инчов HD+ дисплей, осигуряващ ясни и детайлни изображения, четворна основна камера и адаптивната батерията с капацитет 4000 mAh и изкуствен интелект подпомагащ технологията Adaptive Battery, благодарение на която Nokia 5.4 издържа до 2 дни с едно зареждане. Смартфонът поддържа кинематографичен видеозапис и има фабрично поставен протектор върху дисплея.

С намаление до 100 лв. се предлагат и актуалните модели Nokia 2.4 и Nokia 3.4. Те съчетават стилен дизайн с функционалност и отлични работни характеристики. Nokia 3.4 е оборудвана с 6.39-инчов HD+ дисплей, тройната задна камера с изкуствен интелект и 8 МР селфи камера. Характерно за устройството е подобреното приложение Дигитално благополучие, особено полезно за родителски контрол върху активността на децата онлайн.

Страхотен избор е и Nokia 2.4. Устройството разполага с обширен 6,5-инчов HD + дисплей за максимално удобство, със съотношение на екрана 20:9. Моделът предлага двойна основна камера и разполага с голяма батерия с капацитет 4 500 mAh, която издържа до 2 дни с едно зареждане. И трите устройства ще получат гарантирана актуализация към Android 11, както и актуализации за сигурност за поне три години.

Промоционалните условия са валидни до 31 януари 2021 г. в онлайн магазина на VIVACOM.

Продължете понататък

Горещо