Connect with us

Култура

ПОЕТИТЕ Live ще отпразнува Коледа в зала 1 на НДК

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Когато преди 5 години  Поетите стартира като видео проект с рецитал на „Да се завърнеш в бащината къща” (Димчо Дебелянов), изпълнен на Терминал 2 (София) от Владо Пенев, никой няма представа колко голям ще стане този проект. Следват още видеа, изпълнени от различни актьори и на различни локации, които достигат милионна аудитория в социалните мрежи. На 9 октомври в препълнената зала на Sofia Live Club всички тези актьори се събират, за да представят любимите си стихотворения. Следват десетки участия и разпродадени зали в София, Варна, Бургас, Пловдив, Копривщица, Созопол, Лондон и Рим.

Поетите Live излъчва няколко от събитията си онлайн по време на пандемията и става най-продаваното събитие в историята на Стриймър БГ.

Проектът не само връща поезията отново на мода, но вдъхновява десетки други актьори  и обикновени хора да записват и излъчват рецитали онлайн, както и на сцена.

За да отбележат за пореден път любовта си към поезията, на сцената на НДК на 21 декември излизат едни от най-обичаните български актьори:  Владо Пенев, Бойко Кръстанов, Весела Бабинова, Захари Бахаров, Иван Бърнев, Луиза Григорова – Макариев, Малин Кръстев, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова и маестро Антони Дончев.

Advertisement

Билети:https://bit.ly/3yvRkbK

Continue Reading
Advertisement