Connect with us

Култура

Поли Генова чете аудиокнигите за Смърфовете на български

Avatar

Публикувано

на

image0

снимка: ПР

Любимата анимация „Смърфовете“ оживява в приложението Storytel, разказана на български от Поли Генова. Емблематичният глас на Поли ни пренася отново в Смърфоград, за да ни накара да се смеем с глас и да си припомним защо толкова обичаме тези малки сини създания и тяхната отзивчивост, толерантност и изобретателност.

Само за месец първата книга  „Къде, по смърфовете, се намираме?“ се нареди в топ 3 на най-слушаните детски книги, а от днес в приложението може да бъде намерена и част 2 от поредицата – „Смърфовете в Париж“. Третата част от историята за малките сини приятели се нарича „Изгубеното село” и ще излезе на български на 23 ноември.

“Толкова съм щастлива, че именно аз ще разкажа тази модерна класика за любимите ми Смърфове на децата, че и на родителите, които имат желание да си я припомнят! Героите са супер забавни и толкова запомнящи се, че живеят в съзнанието ни от поколения насам. Затова и вярваме, че не само децата, но и възрастните ще се радват заедно на смърфовете и чрез Storytel“, казва певицата Поли Генова, чиито глас е избран да прочете историята на български.

Освен нея, сред имената на разказвачи на истории в Storytel вече се нареждат над 100 известни лица от медиите, театъра и киното като Силвия Петкова, Койна Русева, Павел Владимиров, Богдана Трифонова, Параскева Джукелова, Калин Врачански, Явор Бахаров, Юлиан Вергов и други любими български актьори.

„Наистина сме щастливи да видим историите на Smurfs, адаптирани в аудиокниги от Storytel! Винаги е чудесно да откриваме нови начини за споделяне на ценностите на смърфовете – приятелство, смелост, лоялност“ казва Луиз Бусениерс, издател на лицензи и производство в IMPS sa Смърфовете“.

Невероятно популярните смърфове първоначално са създадени в Белгия от Пиер Кълифорд и техните истории са разказани много пъти в различни формати. Между 2011 и 2017 излизат и анимационните филми, базирани на Смърфовете, а сега Storytel Kids пуска три вълнуващи аудио приключения за деца на възраст от шест до девет години.

Advertisement