Открийте ни и в

Култура

Поли Генова чете аудиокнигите за Смърфовете на български

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Любимата анимация “Смърфовете” оживява в приложението Storytel, разказана на български от Поли Генова. Емблематичният глас на Поли ни пренася отново в Смърфоград, за да ни накара да се смеем с глас и да си припомним защо толкова обичаме тези малки сини създания и тяхната отзивчивост, толерантност и изобретателност.

Само за месец първата книга  “Къде, по смърфовете, се намираме?” се нареди в топ 3 на най-слушаните детски книги, а от днес в приложението може да бъде намерена и част 2 от поредицата – „Смърфовете в Париж“. Третата част от историята за малките сини приятели се нарича „Изгубеното село” и ще излезе на български на 23 ноември.

“Толкова съм щастлива, че именно аз ще разкажа тази модерна класика за любимите ми Смърфове на децата, че и на родителите, които имат желание да си я припомнят! Героите са супер забавни и толкова запомнящи се, че живеят в съзнанието ни от поколения насам. Затова и вярваме, че не само децата, но и възрастните ще се радват заедно на смърфовете и чрез Storytel“, казва певицата Поли Генова, чиито глас е избран да прочете историята на български.

Освен нея, сред имената на разказвачи на истории в Storytel вече се нареждат над 100 известни лица от медиите, театъра и киното като Силвия Петкова, Койна Русева, Павел Владимиров, Богдана Трифонова, Параскева Джукелова, Калин Врачански, Явор Бахаров, Юлиан Вергов и други любими български актьори.

“Наистина сме щастливи да видим историите на Smurfs, адаптирани в аудиокниги от Storytel! Винаги е чудесно да откриваме нови начини за споделяне на ценностите на смърфовете – приятелство, смелост, лоялност” казва Луиз Бусениерс, издател на лицензи и производство в IMPS sa Смърфовете”.

Невероятно популярните смърфове първоначално са създадени в Белгия от Пиер Кълифорд и техните истории са разказани много пъти в различни формати. Между 2011 и 2017 излизат и анимационните филми, базирани на Смърфовете, а сега Storytel Kids пуска три вълнуващи аудио приключения за деца на възраст от шест до девет години.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Култура

„Кой уби Джон Ленън?“ – изумителна биография на най-великата рокзвезда

MIKA

публикувано

на

от

На 4 декември излиза от печат дългоочакваната биографична книга „Кой уби Джон Ленън?“ – спиращо дъха четиво за живота, любовите и смъртта на най-великата рокзвезда!

Кой уби Джон Ленън?” (превод: Мирела Стефанова, изд. Колибри) проследява възходите и паденията в професионалния и в личния живот, които принуждават Ленън да се премести в Ню Йорк, където в онази съдбовна зимна нощ на 1980 година е застрелян на улицата пред дома си. Но кой или какво всъщност го уби? И кога умря „истинският“ Джон Ленън? Четири десетилетия след трагичната му смърт, с помощта на лични проучвания, невиждани досега снимки и ексклузивни интервюта с онези, които са познавали Ленън най-добре, Лесли-Ан Джоунс ни предлага завладяващ, 360-градусов обзор на една от знаковите музикални легенди. Авторката черпи информация от изумително богат архив, натрупан от проведените през годините интервюта с хора, свързани с Ленън, включително първата му съпруга Синтия, първородния му син Джулиън, колегата му от Бийтълс сър Пол Маккартни, бившата приятелка на Джон Мей Панг и Анди Пийбълс, последния британски радиоводещ, който го интервюира няколко дни преди да бъде убит. За Бийтълс и Джон Ленън са написани безброй книги, но никога досега не е имало точно такава.

Лесли-Ан Джоунс тръгва към Флийт Стрийт по стъпките на покойния си баща Кен Джоунс, известен спортен журналист. Изкарва там повече от двайсет и пет години, работейки като журналист и колумнист в повечето водещи вестници във Великобритания. Автор е на световните бестселъри Герой: Дейвид Боуи и Бохемска рапсодия. В своето увлекателно изследване за Джон Ленън популярната журналистка представя по неповторим начин пълен портрет на мъжа, неговия живот, връзки, ненавременната му смърт и вечното му музикално наследство.

Продължете понататък

Култура

„Двама братя“ от Бен Елтън – оцелелите ще разказват

MIKA

публикувано

на

от

„Двама братя“ от Бен Елтън ни превежда през екстатичните джазови години на Берлин до ужасите на нацизма в история за двама братя, разделени от войната.

От днес на пазара вече можете да откриете „Двама братя“, впечатляващ със своя размах и тежест роман от Бен Елтън („Известен и мъртъв“). Елтън – един от най-разноликите британски автори, който умее да забавлява и провокира към размисъл в еднаква степен – е изправял читателите срещу цяла палитра от теми: от премеждията на знаменитостите до климатичните промени, през риалити шоу културата до редица комедийни предавания. Новият му роман „Двама братя“ се гмурва в една от кървавите рани на Европа – нацистката власт над Германия.

На 24 февруари 1920 г. се случват две събития. Хитлер държи разпалваща реч в задушна мюнхенска бирария и Германската работническа партия сменя името си на Националсоциалистическа. Същевременно в болница в Берлин в семейство на евреи се раждат двама близнаци. Едното от бебетата се ражда здраво, другото – мъртвородено. Родителите тайно са помолени да осиновят трето дете, родено в същия ден, чиято майка е починала при раждането. Детето е от арийски произход, но те обещават да го гледат като свое.

Братята растат, близнаци във всяко отношение освен в кръвта, която тече във вените им. Но върху техния живот все повече се извисява сянката на кръвожадния им връстник – нацизма. А когато избухва войната, двамата братя трябва да вземат тежки решения в името на любовта и семейството – дори това да налага единият да се отрече от всичко и дори да стане неохотен член на SS.

Тежките избори растат – в името на държавата, в името на семейството, в името на братството, в името на любовта. Двамата са изправени в безизходица без надежда за бягство. Но трябва да намерят начин да спасят едното нещо, което ги свързва и разделя в еднаква степен – момичето, което и двамата обичат.

„Двама братя“ (ИК „Сиела“) e базиран върху личната история на Бен Елтън и семейството му. Чичото на Елтън – сър Джефри Елтън – е роден под името Годфрид Ернберг в еврейско семейство, което бяга във Великобритания през 1939 г. Годфрид приема британско име и се записва в армията. Но един от братовчедите му – осиновен ариец – остава в Германия.

„Двама братя“ – най-личната история на Бен Елтън досега – изгражда дълбоко човешки, олицетворен образ на познатите ни исторически събития от гледната точка на семейство, което се е намирало в самото око на ужаса.

Продължете понататък

Горещо