Connect with us

Култура

Популярният автор на трилъри Саймън Бекет с нова поредица

Avatar

Публикувано

на

bez sleda jpg

След международния успех на книгите за Дейвид Хънтър Саймън Бекет поставя началото на изцяло нова поредица. „Без следа“ е смразяващ трилър, който предлага на читателите мистериозна, заплетена и изпълнена с обрати история, написана типично в стила на автора.

„Без следа“ от Саймън Бекет е динамичен и заплетен трилър, който държи под напрежение до самия финал. Страница след страница читателите се оказват в плен на сложна мрежа, изплетена от драматични разкрития, страховити тайни и куп съмнения, които хвърлят сянка върху истината. Колко струва човешката съвест и каква е цената на морала са въпроси, които Саймън Бекет умело разнищва в новия си роман. А вечната битка между доброто и злото, правилното и грешното, е представена в характерния за автора стил – с вълнуващ и непресказуем сюжет, въздействащ език и главен герой, който винаги застава на страната на закона.

Изгубено дете. Шокиращи разкрития. Каква е истината?

Джона Коли е част от елитния специализиран отряд на лондонската полиция. Независимо колко е затрупан в работата и колко рискове поема, нищо не може да му помогне да забрави онзи съдбовен ден преди десет години, когато синът му Тео е изчезнал без следа. Оттогава никой не знае дали детето е било отвлечено, или се е случило непоправимото, а Джона е преследван от обсебващото чувство за вина и безпомощност. Докато едно телефонно обаждане не се оказва ключ към много отговори.

Преди изчезването на Тео, Гевин е бил един от най-близките хора на Джона. Едно скарване обаче води до разрез в отношенията им и двамата прекъсват връзка, но когато приятел звъни с молба за помощ, дистанцията на времето няма значение. Точно в полунощ Джона Коли се озовава сам в необитаем склад, където е посрещнат от ужасяваща гледка и за малко не става поредната жертва на жесток убиец. Едва успял да се спаси, полицаят трябва да даде показания за случилото се, но заради мъгливите спомени от свидетел се превръща в основен заподозрян. Докато рови из дебрите на съзнанието си, за да си спомни какво точно е видял в онази брутална нощ, Джона Коли постепенно събира частите на пъзела, който се оказва далеч по-сложен от очакваното. И къс по къс се приближава до истината.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement