Открийте ни и в

Lifestyle

Популярни личности се включиха в Проекта Антарктида

MIKA

публикувано

на

Популярни личности се включиха в Проекта Антарктида 26

Десетки вече се включиха в Проекта Антарктида, който стартира в началото на април. Той е вдъхновен от книгата „Пътуване до Края на света” и e по идея на Людмила Филипова. По думите на авторката участието е възможност всеки да поеме бъдещето в свои ръце; да промени света или най-малкото да допринесе за рекорд за най-дългото послание (с най-много участници), създавано някога от един народ от днешните хора за утрешните. Проектът цели да насочи вниманието на обществото към проблемите с опазването на природата и планетата за бъдещето. И не на последно място тази инициатива има потенциал да донесе позитивни международни новини за България!

Всеки може да изпрати свои идеи и предложения за съхраняване на света или просто вдъхновяващи думи до утрешните хора чрез сайта http://poslanie-antarctica.com до 30 септември 2015 г. След това събраните послания ще се обработят, качат на подходящ носител и ще се затворят за 50 години във времева капсула под българския храм на Антарктида.

Сред участниците до този момент има редица популярни личности, хора на изкуството и общественици. Мотивацията си да се присъединят към проекта част от тях описват по следния начин:

Д-р Соломон Паси, основател и президент на Атлантическия клуб в България, откри смисъла на живота за хората от бъдещето и го изпрати във времевата капсула.

„Включвам се в тази инициатива от уважение към Людмила Филипова, която е страхотен човек и писател. Антарктида е единственият континент, на който не съм стъпвал засега. Но се надявам някой ден да заведа децата си там.“

Николай Василев, икономист, политик и вицепремиер на България от 2001 до 2005 г.

„Когато Скот и Амундсен се състезавали към Южния полюс, светът седял и мълчал, изтръпнал и потресен. Всеки ден е ден за героизъм. Всяко място е Антарктида…“

Калин Терзийски, писател

„Включвам се в проекта с голямо вълнение. Аз обичам да пиша писма, но това е първото, за което съм сигурен, че няма да получа отговор. Защото читателят му все още не се е родил. Така че това е писмо към бъдещето, а с него винаги си струва да си кореспондираш.“

Драгомир Симеонов, журналист

Стефан Щерев измисли рецепта за щастие и я скри за 50 години. Така актьорът също се присъедини към най-дългото послание, което ще остане затворено във времева капсула на Антарктида за утрешните хора

 

„Участвам в проекта, защото съм баща. Това значи, че бъдещето на планетата е пряко свързано с моето. Искам да съм свързан с внуците си. Благодаря на времевата капсула за помощта!“

Туна Киремитчи, един от най-известните турски писатели, журналист и певец

 

„Изпращам песен, защото музиката и поезията са любов, съчетани заедно те правят магията наречена изкуство без което ние човеците не бихме могли да живеем!“

Теди Кацарова, певица

 

„Включвам се в инициативата, защото се чувствам отговорен, качествените хора, със съхранена ценностна система, да проявим смелост и победим лошото, което ни заобикаля от ден на ден, все повече!“

Филип Григоров, един от най-успелите български актьори в Европа

 

„Да се срещнеш очи в очи с бъдещето, да можеш да говориш със свой виртуален аватар е повече от любопитно. То е нереално, сензитивно и дори някак ексхибиционистично. Обичам изненадите. Дано и те обичат мен.“

Деси Тенекеджиева, актриса, продуцент

 

В посланието си до Утрешните хора, успешната и талантлива актриса Нона Йотова разкрива живототворното чудо на любовта!

 

Известната телевизионна водеща Венета Райкова се включи с послание до Утрешните хора, в което разбулва тайната на отношенията между хората.

 

Композиторът Хайгашод Агасян споделя ноти, певецът Миро – песен, а певицата и водеща Камелия Воче изпраща рецепта за бъдещето.

 

Посланието на световноизвестния диригент Максим Ешкенази за утрешните хора, разкрива тайните на бъдещия световен ред.

 

В проекта участват още полярния изследовател проф. Христо Пимпирев, журналистите Георги Тошев, Костадин Филипов и Георги Милков, водещия Марио Трифонов, актьора Митко Бенекин, певеца Богдан Томов, актрисата Биляна Петринска, и много други, които тепърва ще ви разкриваме.

 

Свои послания изпратиха и хора от Щвеция, Германия, Канада, Холандия и Испания.

 

В инициативата вече се включиха учени и инженери от Техническия университет. Те работят върху иновативна технология, чрез която най-дългото послание да бъде съхранено върху електронен носител в предизвикателните условия на Ледения континент и прочетено след 50 години.

 

„Да се включите ще ви отнеме само минути, но може тъкмо вашите думи да са онова, което ще запази или промени света на хората след нас”, коментира Людмила Филипова. „Изпратете вашето послание до утрешните хора, за да допринесем заедно за едно значимо постижение! За да направим света си едно по-добро място за всички нас! Да напишем нашето бъдеще!”, допълва писателката.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Полезно

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване

MIKA

публикувано

на

от

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 27

NIVEA стартира световната си кампания „Care For Human Touch: грижа за близост между хората” с документалния филм „Twins“. Филмът разказва историята на две преждевременно родени близначки от Хамбург и как животът на едната бива спасен от прегръдката и близостта на сестра й по време на престоя им в кувьоз. С техния разказ NIVEA цели да насочи вниманието на хората към ролята на обикновеното човешкото докосване, което в даден момент може дори да спаси живот.

Кампанията „Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е отговор на мащабно проучване, което световният лидер в грижа за кожата провежда в два етапа – преди и по време на пандемията от COVID-19. В него на дневен ред излиза връзката между емоционалното състояние на хората, липсата на докосване и по-малкото моменти на близост , както и необходимостта от повече информация за техните ползи. С тази инициатива NIVEA цели да насочи вниманието към влиянието на допира и близостта върху човешкото здраве. В рамките на кампанията, в световен мащаб,  брандът ще окаже подкрепа на различни проекти, насочени към ползите на човешкото докосване и подобряването на качеството на живот. Сред най-рисковите групи и фокус на подкрепата се очертават преждевременно родени бебета, хора с увредено зрение и възрастни хора с деменция.

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 28

В проучването на NIVEA участват близо 25 хил. души от 23 страни. 9 от 10 души посочват близостта от човешкото докосване като ключов елемент за щастлив и пълноценен живот. Над половината от запитаните твърдят, че времето на изолация ги е накарало да се чувстват по-самотни от всякога. 4 от 5 души, живеещи сами, споделят, че не изпитват човешки допир на ежедневна база. 23% от самотните родители и 24% тийнейджърите твърдят, че изпитват самота, а две трети от всички участници заявяват, че биха искали да получават повече прегръдки. И основна причина за тези усещания е именно липсата на докосване.

Физическите и психологически предимства на човешкия допир и близостта между хората, която поражда, са доказани научно. Въпреки това те се оказват непознати за по-голямата част от участниците в изследването, а 86% от запитаните твърдят, че по-доброто познаване на ползите които носи обикновеното докосван би ги вдъхновило за повече близост с хората около тях.

Повече информация за изследването може да намерите тук. Историята на близначките Лили и Мадлен може да гледате тук.

Продължете понататък

Lifestyle

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“

MIKA

публикувано

на

от

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“ 29

Фестивалът „Вино и гурме“ се утвърди като гербова марка на нашия град не само за пловдивчани, но и за гостите от страната и чужбина, заяви на официалното откриване на седмото издание проф. Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии /УХТ/, съорганизатор на събитието. Той изрази увереност, че и тази година дефилето ще донесе много радост на посетителите и успехи на изложителите.

Това е първата туристическа проява в града за тази година с богата съпътстваща програма и се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки, гарантираха от Съвета по туризъм. Броят на участниците е рекордно висок – 39 винопроизводители и гурме майстори от 27 изби и храни от 12 производители, за първи път има и чуждестранен участник – от Венеция. Гостите на дефилето ще могат да дегустират 200 български и 10 италиански вина.

След като дадоха старт на фестивала, проф. Моллов и инж. Фратев направиха обиколка в ресторанти, музейни къщи и галерии в Стария град, опитаха част от вината и разговаряха с винопроизводителите за проблемите в сектора. Майсторите от винарските изби с нетърпение очакваха експертната оценка на професора, а за повечето проби тя беше отлична. На много места ректорът беше посрещнат от студенти на висшето училище, които помагаха в провеждането на дефилето.

Ден преди официалния старт на дегустациите учебният ресторант на УХТ беше домакин на конкурса „Най-умело съчетание на вино и храна“, където петчленно жури отличи най-добрите участници. Днес тримата победители в надпреварата ще получат на официална церемония плакети от председателя на комисията доц. д-р Христо Спасов, зам.-ректор на университета.

Продължете понататък
Виктория пристигна в Ротердам за Евровизия 2021 30
Музикапреди 11 часа

Виктория пристигна в Ротердам за Евровизия 2021

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 31
Полезнопреди 13 часа

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke 32
Tехнологиипреди 13 часа

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота 33
Културапреди 14 часа

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“. 34
Музикапреди 14 часа

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“.

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“ 35
Lifestyleпреди 14 часа

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB 36
Lifestyleпреди 14 часа

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата 37
Lifestyleпреди 14 часа

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“ 38
Lifestyleпреди 14 часа

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“

Започва Фестивалът за нова драматургия 39
Културапреди 14 часа

Започва Фестивалът за нова драматургия

Горещо