Connect with us

Събития

Поредица от турнета за Театър „София” през май

Avatar

Публикувано

на

Парижката Света Богородица

Активна програма през май очаква трупата на Театър „София”. „Покана за вечеря” от Оля Стоянова ще гостува в Търговище на 15 май и в Шумен на 16 май.

Гостуването е в Шумен е в рамките на XXIV издание на Международния фестивал „Друмеви театрални празници – Нова българска драма“. Фестивалът се организира от Министерството на културата, Сдружение „Нова българска драма”, ДКТ „Васил Друмев”, Община Шумен и Съюза на артистите в България”.

„Покана за вечеря” от Оля Стоянова е пиесата-победител във Втория конкурс за съвременна българска пиеса, обявен от Театър „София” с подкрепата на Банка ДСК. Впоследствие спечели и наградата АСКЕЕР 2014 за съвременна българска драматургия.

Покана за вечеря

А на 27 май „Парижката Света Богородица” по Виктор Юго ще гостува в новопостроения Македонски народен театър, като част от програмата на Международен театрален фестивал в Скопие.

Спектакълът на Лилия Абаджиева за първи път ще може да бъде гледан извън Театър „София”. На 28 януари тази година представлението беше изиграно за 50-ти път, но едва сега приема покана да гостува.

Причината за досегашните откази на многобройни покани е сложността на спектакъла и специфичните изисквания към сцената, на която да се изиграе. Представлението е носител на награда ИКАР 2014 за „Майсторско техническо осъществяване”.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement