Открийте ни и в

Култура

„Порцелановата нимфа“, приказка за всички възрасти от Исабел Алиенде

публикувано

на

„Порцелановата нимфа“, приказка за всички възрасти от Исабел Алиенде 141

На 24 ноември излезе от печат „Порцелановата нимфа“, първата книга за оцветяване на грандамата на латиноамериканската литература Исабел Алиенде! Автор на възхитителните илюстрации е Ана де Лима.

Порцелановата нимфа“ (превод: Катя Диманова, изд. Колибри) е приказно красива история, замислена специално, за да радва хора от всички възрасти. Животът на един привидно невзрачен човек се променя като по чудо заради ново познанство. Но не какво да е познанство, а с нимфа, наречена Фантазия! Повярвайте в това вълшебно приключение, подписано от магьосницата Алиенде, и оцветете сами вселената на дон Корнелио. Следвайки неговите стъпки, ще видите с други очи света около вас, ще дадете воля на въображението си и ще се почувствате истински творец. Изящните илюстрации придават невероятен чар на тази книжка и ще ви пренесат в света на съновиденията, където природата играе главна роля.

Сравнявана с Маркес и други бележити представители на магическия реализъм, Исабел Алиенде започва литературната си кариера случайно, за да се превърне в най-продаваната латиноамериканска писателка на всички времена. Международна известност й носи величествената семейна фреска „Къщата на духовете“, претворена на големия екран от големия режисьор Биле Аугуст. Следват близо 60 милиона реализирани копия от произведения, преведени на 30 езика. Приходите от авторските права за „Порцелановата нимфа” са предназначени изцяло за Фондация „Исабел Алиенде“, чиято мисия е да помага на жени и деца в риск.

Реклама