Connect with us

Общество

Посланиците на Великобритания, Ирландия и САЩ откриха Whiskey Fest Sofia 2022

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Фестивалът събира уискита от целия свят в три поредни дни

В петък следобед бе открито десетото издание на Whiskey Fest Sofia. На официалната церемония присъстваха посланиците на Великобритания, Ирландия и САЩ, които приветстваха организаторите на най-голямото събитие за ценители на уиски на Балканите.

„За мен е голяма чест да съм тук с вас на откриването на Whiskey Fest Sofia 2022 и да споделя с вас автентичното американско уиски, защото всеки бърбън е уиски, но не всяко уиски е бърбън. Тази година за първи път имаме американски щанд и ви каня да го посетите“, приветства на български н. пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ в България.

Н. пр. Роб Диксън, посланик на Великобритания в България, също поздрави организаторите за откриването на фестивала на български език: „Имам удоволствието да ви приветствам на това издание на фестивала. Щастлив съм, че има най-много щандове на шотландски уискита тук, а в България вносът на скоч е на първо място. Искам да благодаря на организаторите за ентусиазма им за планирането на това събитие и за поканата към мен да съм тук“.

Advertisement

На финала на официалното откриване към гостите се обърна и н. пр. Мартина Фийни, посланик на Ирландия в България. „Радвам се да съм тук най-накрая. Когато дойдох в България преди две години ми обещаха, че това ще бъде един от основните акценти в събитията на София. Щастлива съм, че ирландското уиски дори да не е първо по внос в България, е увеличило вноса си с 31% за последната година, защото знам, че то е най-доброто“, разказа тя.

По време на целия уикенд посетителите на фестивала ще могат да дегустират над 200 марки уиски от целия свят, да научат повече за процесите на производство, традициите и историята на една от най-обичаните алкохолни напитки в света. Тази година освен уиски гостите ще могат да опитат и специална селекция от коняк, ром и бърбън.

Повече информация може да откриете в страницата на събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/453734816716121

Whiskey Fest Sofia от 7 до 9 октомври в Sofia Event Center. На събитието се допускат само лица над 18 години. Присъствието на деца с придружител няма да е позволено.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement