Открийте ни и в

Tехнологии

Посрещнете Galaxy Buds Pro: Епичен звук във всеки момент

MIKA

публикувано

на

Посрещнете Galaxy Buds Pro: Епичен звук във всеки момент 31

снимка: ПР

Samsung Electronics Co., Ltd представиха най-новото поколение слушалки Galaxy Buds Pro. Слушалките предлагат потапящ звук, безупречно качество на телефонните разговори, интелигентно шумопотискане и подобрена свързаност с други твои устройства, като всичко това е обединено от впечатляващ дизайн. Galaxy Buds Pro представляват най-доброто поколение слушалки на Samsung досега и са създадени, за да ти помогнат да работиш и да се забавляваш най-пълноценно.

„Хората търсят технологии, с помощта на които да се адаптират към новото ежедневие и лайфстайл. Поради това пазарът за безжични слушалки се разширява значително, а изискванията на потребителите са се повишили“, коментира TM Roh, президент на Samsung Electronics и ръководител на дивизия „Мобилни комуникации“ в компанията. ,,С Galaxy Buds Pro казваме много само с помощта на малко устройство и предлагаме на потребителите уникално аудио изживяване, което превръща дори ежедневните задачи във вълнуващи“.

Несравнимо качество на звука и разговорите 

Изживяването, което слушалките ти носят, се определя от звука. Независимо дали ги ползваш за слушане на музика по време на тренировка или пък слушаш подкаст на път за работа, качеството на аудиото е най-важно. Galaxy Buds Pro предлагат пълноценен звук чрез 11-милиметров говорител за по-дълбок бас и 6,5-милиметров говорител за по-богати високи честоти. Това осигурява най-доброто звуково изживяване, предлагано от Samsung досега – динамичен, но и балансиран звук. Независимо дали слушаш ритмичен хип-хоп или сложна класическа мелодия, можеш да се насладиш на любимата си музиката и да я съпреживееш, точно както е била замислена от автора, по всяко време и навсякъде.

Слушалките вече не се използват само за забавление. Те са се превърнали в незаменим инструмент в работната комуникация, което превръща качеството на звука в още по-важен фактор. Galaxy Buds Pro изчиства гласа от нежеланите странични звуци с помощта на 3 вградени микрофона и устройство за улавяне на гласа Voice Pickup Unit (VPU), за да звучиш кристално ясно. Един от външните микрофони има и висока степен на съотношение сигнал / шум (SNR), като допълнително елиминира фоновите звуци. Освен това, Samsung интегрира новата си технология за защита от вятъра Wind Shield в Galaxy Buds Pro. Обновената, по-малко изпъкнала форма на слушалките, минимизира зоната на контакт с вятъра, а специално проектираната камера с мрежести филтри филтрира смущенията, причинени от вятъра. Телефонните ви обаждания никога не са били по-ясни, дори ако сте останали навън във ветровито време.

Посрещнете Galaxy Buds Pro: Епичен звук във всеки момент 32

Най-интелигентната ANC функция на истински безжичните слушалки

Изживяването, което Galaxy Buds Pro доставят, цели да ти помогне да чуваш повече от това, което обичаш и по-малко от това, което не би искал. Ето защо слушалките имат най-интелигентните ANC възможности от всички истински безжични слушалки.1 Когато трябва да се съсредоточиш върху работата или да се изолираш от света наоколо и да се отпуснеш, можеш да намалиш фоновия шум с до 99 процента2, до предпочитаната от теб сила на звука. А с Ambient Sound можеш да усилиш околните звуци с повече от 20 децибела, като по този начин регулираш и персонализираш слушалките спрямо това, което искаш да чуваш. Тази функция е идеална за заети мултитаскъри – тези, които работят от вкъщи, докато се грижат за детето си или тези, които искат да тичат из града, като същевременно внимават за трафика около себе си.

Нещо повече – ANC и Ambient Sound работят заедно автоматично, като се адаптират към обкръжението ти, за да оптимизират твоето аудио изживяване. Galaxy Buds Pro разпознават, твоя говор3 и могат автоматично да превключват между заглушаване или усилване на околните звуци. Слушалките също могат да намалят музиката ти, когато искаш да говориш, дори ако използваш в този момент Ambient Sound, или функцията ANC е изключена. Тази технология ти позволява да чуваш и комуникираш по-ефективно и прави Galaxy Buds Pro перфектния инструмент за ежедневна употреба.

Още по-безупречно Galaxy изживяване

Galaxy Buds Pro са интегрално продължение на екосистемата на Galaxy – нашите най-безупречни слушалки досега. Вече можеш автоматично да превключваш връзката на слушалките между твоите Galaxy смартфони и таблети въз основа на устройството, с което би искал да ги ползваш без нужда от ръчни настройки4. Ако гледаш видео на Galaxy Tab S7 и след това получиш обаждане на своя Galaxy S21, изцяло новата функция за автоматично превключване ще постави видеото на пауза, и ще ти позволи да отговориш на повикването на телефона с Galaxy Buds Pro. След като разговорът приключи, слушалките ти незабавно превключват обратно към таблета, видеоклипът се възпроизвежда отново, а звукът от него отново звучи в слушалките.

Galaxy Buds Pro разширяват спектъра на твоето аудио изживяване, като се свързват с други устройства на Galaxy, и по-конкретно с Galaxy S21. Можеш да се насладиш на реалистичен и завладяващ звук от твоите Galaxy Buds Pro, където и да отидеш, с технологията 360 Audio Dolby Head Tracking ™5, която те поставя в центъра на случващото се. Влогърите могат ясно да уловят гласа си и околния звук, като синхронизират микрофоните на своите Galaxy Buds Pro и Galaxy S21. Слушалките притежават и Game Mode – режим, пригоден за условията на игра. Когато намалената аудио латентност е съчетана с мощната производителност и завладяващия дисплей на Galaxy S21, можеш да се насладиш на играта си на съвсем друго ниво.

Независимо за какво ще използваш своите Galaxy Buds Pro, можеш да разчиташ на дълъг живот на батерията им. Когато са напълно заредени, слушалките предоставят непрекъснати 8 часа работа, с допълнителни 20 часа резервна мощност в кутията за безжично зареждане. Дори когато ползваш ANC, можеш да се наслаждаваш на 5 часа възпроизвеждане с 13 часа повече на разположение в калъфа6. Ако в крайна сметка останат без заряд, можеш да спечелиш един час време за слушане само след пет минути бързо зареждане7.

Нов стилен и удобен дизайн

Galaxy Buds Pro не просто звучат добре, те изглеждат добре. Вдъхновени от иновативната и емблематична форма на Galaxy Buds Live, новите слушалки предлагат още по-ергономичен форм фактор. Формата приляга естествено на ухото и по този начин подобрява качеството на звука, който достига до теб, като същевременно изглежда като елегантен аксесоар в ухото. Новият дизайн намалява и контактната зона между слушалката и ухото, което предотвратява чувството за какъвто и да е дискомфорт.

Galaxy Buds Pro са създадени да издържат на различни условия. Притежават защита от вода с рейтинг IPX78, която представлява най-високото ниво на защита в серията Galaxy Buds. Освен това, вече не е нужно да се притесняваш, че ще изгубиш слушалките си. С приложението SmartThings Find можеш да откриеш Galaxy Buds Pro, дори ако си извън Bluetooth обхвата им9. Слушалките са изградени с мисъл за природата, тъй като за 20% от направата им са използвани рециклирани материали (Post-Consumer Materials).

Наличност

Galaxy Buds Pro пристигат в 3 невероятни цвята, създадени, за да допълват твоя Galaxy S21: „Загадъчно черно“, „Загадъчно сребърно“ и впечатляващото „Загадъчно лилаво“10, и ще бъдат налични на пазара в България от 29 януари 2021 на цена от 449лв

Предварителни поръчки

Galaxy Buds Pro могат да бъдат поръчани предварително в периода от 18:20 ч. на 14.01.2021 до 23:59 ч. на 28.01.2021г, като при покупка на слушалките в този период, потребителите ще получат подарък Wireless зарядно (EP-P1300). Повече информация за кампанията по предварителни поръчки, потребителите могат да получат в търговските обекти на Техномаркет, Technopolis и Samsung Experience Store.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Tехнологии

Българският Гейминг Маратон се завръща на 4 май

MIKA

публикувано

на

от

Българският Гейминг Маратон се завръща на 4 май 33

В навечерието на първото за годината издание на онлайн фестивала Българския Гейминг Маратон, който ще се проведе на 4 май, организаторите – TDB Play, обръщат поглед към световната стрийминг сцена, фокусирана върху видео игри.

По време на виртуална пресконференция, излъчена във Facebook канала на TDB Play във Facebook, Мартин Кадинов, съосновател и управляващ партньор на TDB Play, посочи, че през последните две години има трикратен ръст на гледаемостта на гейминг стрийминг съдържание в интернет и наблегна на факта, че най-популярната категория видеа в YouTube са именно видеоигрите.

“Геймингът присъства във всички възрастови категории на обществото и във всяко следващо поколение нараства процентът хора, които имат афинитет към този поп културен феномен. Само за 2020 г. приходите, генерирани от индустрията на видеоигрите, са близо 180 милиарда щ.д., което е три пъти повече от приходите, генерирани от Холивуд. А по време на пандемията геймингът се превърна в още по-важно средство за забавление и комуникация, като затвърди ролята си на инструмент за личностно развитие и придобиване на различни компетенции.” – коментира Мартин Кадинов – “С Българския Гейминг Маратон искаме да покажем различни аспекти на гейминга и каним всички, независимо дали играят видео игри или са скептици по темата, да се потопят в необятния свят на видео игрите.”

В рамките на пресконференцията стана ясно, че за България до момента не са провеждани официални проучвания, но тенденцията е за покачване на интереса към иновативните медийни формати.

Тази година програмата на Маратона, изцяло онлайн фестивал с фокус гейминг съдържание на живо, ще предостави над 200 часа уникално гейминг съдържание. В програмата влизат над 40 участници, сред които както утвърдени, така и стартиращи стриймъри и създатели на съдържание. Всички те имат общо над 3 500 000 последователи само в YouTube, над 890 000 във Facebook, над 850 000 в Instagram и над 1 500 000 в TikTok. Сред тях се открояват имената на Aethelthryth, Китодар Тодоров, Gothika_47, Gabinka, Dido_D, Pavel Kolev & Icaka и др., като пълният списък на участниците и програма можете да видите на gamingmarathon.bg.

В рамките на пресконференцията бяха представени и четирите турнира – част от акцентите на Гейминг Маратона, от своите организатори, чиито финали ще се състоят на 4 май. За три от турнирите – по GTA 5, StarCraft II и iRacing, регистрацията все още е отворена. Квалификациите на турнира по Brawl Stars вече преминаха и за тях са се записали 121 отбора с общо над 400 участника в тях, сподели Димо от Dimo Academy, съорганизатор на турнира.

Беше обявен и началният час на старта на т.нар. “лов на великденски яйца*” – игра с награди, чиито правила ще бъдат обявени на 30 април на сайта на Маратона.

Днес беше повдигната завесата и над предстоящото основно събитие в програмата на Маратона, което ще изправи в челен сблъсък на сили и познания 16 от участниците в онлайн фестивала. В тривия куиз шоу, вдъхновено от креативния подход на Mr. Beast и гейминг куизовете на ForPlay.bg, ще бъдат проверени знанията на стриймърите с въпроси в 5 категории. Куизът ще се състои на 4 май в 20:00 и ще може да бъде гледан на живо във Facebook канала на TDB Play. Победителят ще си тръгне с награда акробатичен тандемен полет с Веселин Овчаров – един от най-опитните акро-парапланеристи в България, както и с персонализирано бюро с повдигащ механизъм от HealthyDesk.

Продължете понататък

Tехнологии

Оптимизирайте бизнеса си с bgERP – версия 21.16 (Bezbog)!

MIKA

публикувано

на

от

Оптимизирайте бизнеса си с bgERP - версия 21.16 (Bezbog)! 34

Излезе новата версия на интегрираната система за управление на бизнеса – bgERP. Тя има кодовото име “Безбог”, защото по традиция версиите ѝ носят имена на български планински върхове.

Какво е bgERP?

Чрез софтуера bgERP българските фирми могат да оптимизират бизнеса си с минимални финансови разходи. Системата има голяма функционалност, което прави излишно използването на множество различни софтуери и дава на мениджърите контрол върху всички бизнес процеси:

 • Иновативна система за документооборот, показваща всички свързани документи в нишки, подобно на социалните мрежи
 • Вътрешна комуникация между екипа: задачи, коментари, бележки
 • Информация и работа с контрагенти. Цялостно решение за корпоративен имейл
 • Търговия: доставки, офериране и продажби
 • Склад: наличности, текущи и очаквани, палетни стелажи, връзка с транспортни линии
 • Производство: проследяване по задания и операции на всяка една единица произведена продукция
 • Модерно POS решение
 • Изграждане и управление на множество сайтове и електронни магазини, директно генериращи продажби в системата
 • Многобройни справки и отчети
 • Редица допълнителни модули: връзка с телефонна централа Asterisk, поддръжка и наблюдение на инфраструктура, GPS проследяване, контрол на достъпа и други

Най-важните предимства на bgERP

 • Лиценз с отворен код, който не само намалява разходите за придобиване, но и дава възможност на потребителите да допълват функциите ѝ, както и когато решат
 • Уеб базиран интерфейс. Системата достъпна от най-различни компютри и телефони, без инсталиране на никакъв допълнителен софтуер на тях
 • Спецификите на българския бизнес, норми и култура са взети предвид при разработката ѝ

Какво е новото във версия “Безбог”?

1. Работа с Документи

 • Възможност за тагване (маркиране) на документ. Различни маркери, според действията с документа
 • Възможност за показване на таговете в “Най-новото” в портала
 • Възможност за качване на картинки с copy/paste и файлове с влачене (drag and drop)
 • Възможност партньорите да разглеждат документи директно от браузъра
 • Подобрен експорт на някои документи. Възможност за експорт към/импорт от клипборда
 • Възможност за групово маркиране/отмаркиране с Shift във формите за избор с чекбоксове
 • Подобрена работа с пасажи. Добавени още документи, в които могат да се използват

2. Имейли

 • Подобрения при анализирането на имейлите за определяне на СПАМ
 • Възможност за възстановяване на документи от СПАМ имейли

3. Контрагенти

 • Автоматично групиране на контрагентите по държави

4. Артикули

 • Автоматично закриване на неизползвани артикули – стандартни и нестандартни

5. Производство и търговия

 • Експорт/Импорт на детайлни редове в търговските документи през клипборда
 • Подобрения в Декларации за съответствие – задаване на потребителски полета с плейсхолдъри
 • Добавена възможност за автоматично приключване на задания за производство
 • Хоризонти на планиране: Информация за наличността в склада, след определено време, с отчитане на всички очаквани движения
 • Възможност за отчитане на производството и с втора мярка на артикула
 • Подобрения в автоматичното разпределяне (рутиране) на запитвания

6. Сайт

 • Възможност за повече от едно меню от тип Блог
 • Възможност за отнасяне на блог статии към различни категории от различни менюта.

7.Справки

 • Допълнения в справки Продадени артикули и Произведени артикули и др.

Как да получа оферта за внедряване?

Ако прецените, че не можете да се справите сами с внедряването или искате да извлечете максимума от bgERP, може да потърсите нашите услуги. Като създатели на bgERP ние можем да ви предложим пълноценно внедряване, предшествано от анализ и оптимизация на вашите бизнес процеси. Поради натовареността на нашият екип е възможно да ви свържем и с някои от нашите партньори, които също внедряват bgERP. Ако желаете да заявите интереса си към внедряване на системата във вашата фирма, моля попълнете този формуляр:

Формуляр
За автора на bgERP

Създател на проекта е фирмата от Велико Търново – Експерта ООД, която е основана през 1997 г. Първата основна версия на bgERP заработва през 2003 г., а втората започва като проект с отворен код през 2010 г.

Продължете понататък
Скандал, който свали правителство 45
Кинопреди 4 седмици

Скандал, който свали правителство

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 46
Културапреди 4 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 47
Културапреди 4 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 48
Lifestyleпреди 4 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 49
Културапреди 4 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 50
Lifestyleпреди 4 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 51
Телевизияпреди 4 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 52
Литературапреди 4 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 53
Обществопреди 4 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

CMTEN разкри "Music Box" 54
Премиерапреди 4 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо