Открийте ни и в

Tехнологии

Посрещнете Galaxy Buds Pro: Епичен звук във всеки момент

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Samsung Electronics Co., Ltd представиха най-новото поколение слушалки Galaxy Buds Pro. Слушалките предлагат потапящ звук, безупречно качество на телефонните разговори, интелигентно шумопотискане и подобрена свързаност с други твои устройства, като всичко това е обединено от впечатляващ дизайн. Galaxy Buds Pro представляват най-доброто поколение слушалки на Samsung досега и са създадени, за да ти помогнат да работиш и да се забавляваш най-пълноценно.

„Хората търсят технологии, с помощта на които да се адаптират към новото ежедневие и лайфстайл. Поради това пазарът за безжични слушалки се разширява значително, а изискванията на потребителите са се повишили“, коментира TM Roh, президент на Samsung Electronics и ръководител на дивизия „Мобилни комуникации“ в компанията. ,,С Galaxy Buds Pro казваме много само с помощта на малко устройство и предлагаме на потребителите уникално аудио изживяване, което превръща дори ежедневните задачи във вълнуващи“.

Несравнимо качество на звука и разговорите 

Изживяването, което слушалките ти носят, се определя от звука. Независимо дали ги ползваш за слушане на музика по време на тренировка или пък слушаш подкаст на път за работа, качеството на аудиото е най-важно. Galaxy Buds Pro предлагат пълноценен звук чрез 11-милиметров говорител за по-дълбок бас и 6,5-милиметров говорител за по-богати високи честоти. Това осигурява най-доброто звуково изживяване, предлагано от Samsung досега – динамичен, но и балансиран звук. Независимо дали слушаш ритмичен хип-хоп или сложна класическа мелодия, можеш да се насладиш на любимата си музиката и да я съпреживееш, точно както е била замислена от автора, по всяко време и навсякъде.

Слушалките вече не се използват само за забавление. Те са се превърнали в незаменим инструмент в работната комуникация, което превръща качеството на звука в още по-важен фактор. Galaxy Buds Pro изчиства гласа от нежеланите странични звуци с помощта на 3 вградени микрофона и устройство за улавяне на гласа Voice Pickup Unit (VPU), за да звучиш кристално ясно. Един от външните микрофони има и висока степен на съотношение сигнал / шум (SNR), като допълнително елиминира фоновите звуци. Освен това, Samsung интегрира новата си технология за защита от вятъра Wind Shield в Galaxy Buds Pro. Обновената, по-малко изпъкнала форма на слушалките, минимизира зоната на контакт с вятъра, а специално проектираната камера с мрежести филтри филтрира смущенията, причинени от вятъра. Телефонните ви обаждания никога не са били по-ясни, дори ако сте останали навън във ветровито време.

Най-интелигентната ANC функция на истински безжичните слушалки

Изживяването, което Galaxy Buds Pro доставят, цели да ти помогне да чуваш повече от това, което обичаш и по-малко от това, което не би искал. Ето защо слушалките имат най-интелигентните ANC възможности от всички истински безжични слушалки.1 Когато трябва да се съсредоточиш върху работата или да се изолираш от света наоколо и да се отпуснеш, можеш да намалиш фоновия шум с до 99 процента2, до предпочитаната от теб сила на звука. А с Ambient Sound можеш да усилиш околните звуци с повече от 20 децибела, като по този начин регулираш и персонализираш слушалките спрямо това, което искаш да чуваш. Тази функция е идеална за заети мултитаскъри – тези, които работят от вкъщи, докато се грижат за детето си или тези, които искат да тичат из града, като същевременно внимават за трафика около себе си.

Нещо повече – ANC и Ambient Sound работят заедно автоматично, като се адаптират към обкръжението ти, за да оптимизират твоето аудио изживяване. Galaxy Buds Pro разпознават, твоя говор3 и могат автоматично да превключват между заглушаване или усилване на околните звуци. Слушалките също могат да намалят музиката ти, когато искаш да говориш, дори ако използваш в този момент Ambient Sound, или функцията ANC е изключена. Тази технология ти позволява да чуваш и комуникираш по-ефективно и прави Galaxy Buds Pro перфектния инструмент за ежедневна употреба.

Още по-безупречно Galaxy изживяване

Galaxy Buds Pro са интегрално продължение на екосистемата на Galaxy – нашите най-безупречни слушалки досега. Вече можеш автоматично да превключваш връзката на слушалките между твоите Galaxy смартфони и таблети въз основа на устройството, с което би искал да ги ползваш без нужда от ръчни настройки4. Ако гледаш видео на Galaxy Tab S7 и след това получиш обаждане на своя Galaxy S21, изцяло новата функция за автоматично превключване ще постави видеото на пауза, и ще ти позволи да отговориш на повикването на телефона с Galaxy Buds Pro. След като разговорът приключи, слушалките ти незабавно превключват обратно към таблета, видеоклипът се възпроизвежда отново, а звукът от него отново звучи в слушалките.

Galaxy Buds Pro разширяват спектъра на твоето аудио изживяване, като се свързват с други устройства на Galaxy, и по-конкретно с Galaxy S21. Можеш да се насладиш на реалистичен и завладяващ звук от твоите Galaxy Buds Pro, където и да отидеш, с технологията 360 Audio Dolby Head Tracking ™5, която те поставя в центъра на случващото се. Влогърите могат ясно да уловят гласа си и околния звук, като синхронизират микрофоните на своите Galaxy Buds Pro и Galaxy S21. Слушалките притежават и Game Mode – режим, пригоден за условията на игра. Когато намалената аудио латентност е съчетана с мощната производителност и завладяващия дисплей на Galaxy S21, можеш да се насладиш на играта си на съвсем друго ниво.

Независимо за какво ще използваш своите Galaxy Buds Pro, можеш да разчиташ на дълъг живот на батерията им. Когато са напълно заредени, слушалките предоставят непрекъснати 8 часа работа, с допълнителни 20 часа резервна мощност в кутията за безжично зареждане. Дори когато ползваш ANC, можеш да се наслаждаваш на 5 часа възпроизвеждане с 13 часа повече на разположение в калъфа6. Ако в крайна сметка останат без заряд, можеш да спечелиш един час време за слушане само след пет минути бързо зареждане7.

Нов стилен и удобен дизайн

Galaxy Buds Pro не просто звучат добре, те изглеждат добре. Вдъхновени от иновативната и емблематична форма на Galaxy Buds Live, новите слушалки предлагат още по-ергономичен форм фактор. Формата приляга естествено на ухото и по този начин подобрява качеството на звука, който достига до теб, като същевременно изглежда като елегантен аксесоар в ухото. Новият дизайн намалява и контактната зона между слушалката и ухото, което предотвратява чувството за какъвто и да е дискомфорт.

Galaxy Buds Pro са създадени да издържат на различни условия. Притежават защита от вода с рейтинг IPX78, която представлява най-високото ниво на защита в серията Galaxy Buds. Освен това, вече не е нужно да се притесняваш, че ще изгубиш слушалките си. С приложението SmartThings Find можеш да откриеш Galaxy Buds Pro, дори ако си извън Bluetooth обхвата им9. Слушалките са изградени с мисъл за природата, тъй като за 20% от направата им са използвани рециклирани материали (Post-Consumer Materials).

Наличност

Galaxy Buds Pro пристигат в 3 невероятни цвята, създадени, за да допълват твоя Galaxy S21: „Загадъчно черно“, „Загадъчно сребърно“ и впечатляващото „Загадъчно лилаво“10, и ще бъдат налични на пазара в България от 29 януари 2021 на цена от 449лв

Предварителни поръчки

Galaxy Buds Pro могат да бъдат поръчани предварително в периода от 18:20 ч. на 14.01.2021 до 23:59 ч. на 28.01.2021г, като при покупка на слушалките в този период, потребителите ще получат подарък Wireless зарядно (EP-P1300). Повече информация за кампанията по предварителни поръчки, потребителите могат да получат в търговските обекти на Техномаркет, Technopolis и Samsung Experience Store.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Tехнологии

Нетера празнува 25 години в света на телекомуникациите

MIKA

публикувано

на

от

Нетера празнува 25 години в света на телекомуникациите. Тази година компанията си постави амбициозни цели. Те мотивират екипа и партньорите и поддържат жив предприемаческия дух, който Нетера развива през последния четвърт век. Компанията разраства своята мрежа и разнообразното си портфолио от услуги в Южна и Северна Америка, Близкия Изток, Централна Азия. Традиционно Нетера е един от доверените партньори и оператори на телеком пазара в Европа.

Нетера предоставя международна свързаност, услуги за управление на мрежи и сигурност за бизнеса. Тя има 4 собствени дейта центрове, в които клиентите й разчитат на ИТ услуги и поддръжка 24/7. Чрез марката Cloudware Нетера предлага високопроизводителни облачни и специализирани сървъри, DDoS защита и други IaaS, SaaS и BaaS услуги. Компанията доставя бърз и сигурен интернет за бизнеса, както и уеб-базирана GPS платформа за проследяване на превозни средства с мощни възможности за анализ на данни, наречена NetFleet.

Нетера е дистрибутор на глобалната платформа за обмен на данни NetIX. Една от първите независими наземни сателитни станции в България също е изградена от Нетера. Телекомът предлага още IPTV платформа и разпространение на аудио-видео съдържание.

Neterra.TV развива проекта за качествено и легално достъпно съдържание Neterra.TV+ – филми, фестивали, събития на живо и лайвстайл предавания. Чрез него компанията дава възможност на българските автори на съдържание и техните продуценти да получават непосредствено възнаграждение за труда си и така създава условия за допълнително развитие на културната среда в страната.

През 2021 г. плановете на Нетера включват въглеродна неутралност и инвестиции в дългосрочен устойчив растеж чрез редица ключови стратегически инициативи.
Сред тях са разширяване на капацитета на центровете за данни, обогатяване на портфолиото от услуги, продължаване на проектите по въвеждане на индустриални стандарти и софтуер за автоматизация на мрежи и услуги.

Един от инфраструктурните проекти, по които Нетера вече работи, е изграждане на втори дейта център в София. Sofia Data Center 2 (SDC 2) ще се намира непосредствено до съществуващия център за данни на Нетера – SDC 1.

„Днешният ден е много радостен за нас. За 25 години ние успяхме да изградим успешен бизнес, с който всички се гордеем. Благодарни сме на хилядите клиенти, които ни се довериха и разчитаха на нас. Обещаваме да сме със същия младежки дух, с който започнахме, и да продължаваме да изненадваме приятно всяка следваща година. Благодарни сме на стотиците наши партньори и доставчици в България и по целия свят, които са рамо до рамо с нас всеки ден. За тях имаме специални предложения през следващите месеци. А най-щастливи сме, че сме заедно, всички колеги, за които Нетера е, и винаги ще бъде символ най-висок професионализъм и постижения на световно ниво.“, каза Невен Дилков, основател, собственик и управител на Нетера.

Той вярва, че е важно бизнесът да се доверява на цифрите и да проявява постоянство в развитието на проектите за автоматизация.

„В днешния бързо развиващ се свят е нужно да можем бързо да получим необходимата ни информация, за да анализираме, да разбираме пазара и да вземаме решения. Ако трябва да обобщя стратегията ни, тя е – да вникваме в дълбочина, да работим усилено и да сме подготвени за това, което предстои“.

Чуйте първия епизод от подкаста на Нетера, в който Невен Дилков и Джордж Шлосарек – неизпълнителен директор на Нетера и член на Борда на директорите на компанията, говорят за бизнес, технологии, 25-годишнината на Нетера и други интересни теми (на английски език).

Вижте видео за историята на Нетера, разказана от Невен Дилков.

Специално поздравление от екипа на компания за Нетера и нейните приятели можете да видите в корпоративните социални медийни канали на компанията.

Продължете понататък

Tехнологии

С 88 заявки за патенти при сгъваемите устройства, HUAWEI представи новия сгъваем Mate X2

MIKA

публикувано

на

от

HUAWEI Mate X2 бе представен в бяло, черно, кристално синьо и кристално розово

Следвайки дългосрочната си политика на инвестиции в развойна дейност и технологични иновации, Huawei Consumer Business Group (BG) представи HUAWEI Mate X2 – сгъваем флагман от ново поколение, с който се отваря нова ера в емблематичния Falcon Wing Design и нови перспективи пред развитието на мобилните технологии.

Huawei винаги се стреми да предостави по-добри продукти и услуги на своите потребители. За да постигне тази цел, компанията не престава да инвестира в развойна дейност и различни видове проучвания. През 2019 година тя е номер 1 по заявени патенти в European Patent Office, a годишните й R&D инвестиции се равняват на 15.3% от приходите на компанията.

С изцяло нов компактен дизайн и изместен център на тежестта, HUAWEI Mate X2 носи отлично изживяване за потребителя и в затворено, и в отворено положение. В затворено положение, устройството предлага един от най-големите дисплеи в индустрията. С перфектен инженеринг, HUAWEI Mate X2 се сгъва в компактно тяло и разгъва красиво в цялостен плосък дисплей. Подсилена стомана и карбонови влакна изграждат леко и същевременно изключително устойчиво устройство. То идва с четворна Ultra Vision Leica Camera, мощна стерео аудио система с два говорителя и свръхбързия Kirin 9000 5G чипсет – комбинация от някои от най-високите технологии в индустрията в момента.

„С някои от най-добрите софтуерни и хардуерни иновации, HUAWEI Mate X2 представлява гигантски скок в техологиите и очертава развитието на бъдещето на сгъваемите устройства“, са част от думите на Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group. “Въпреки че HUAWEI Mate Xs беше признат от мнозина за най-доброто в класа си сгъваемо устройство, ние продължихме да търсим начини да направим потребителското изживяване с тази категория продукти още по-добро. HUAWEI Mate X2 представя бъдещето на смартфон технологията, с революционни иновации и фантастично потребителско изживяване.“

Falcon Wing дизайн: красота и функционалност

HUAWEI Mate X2 се сгъва съвсем естествено в компактна форма със заоблени ъгли. В сгънато положение той има скосен гръб, който позволява профилът на устойсвтото да достигне до 4.4 мм в единия край. Центърът на тежестта е леко изместен от центъра на устройството за перфектен баланс и в двете му положения.

Mate X2 е базиран на конструкция с два дисплея, като вътрешният е с 8-инчов диагонал – един от най-големите в класа си. Освен това, HUAWEI Mate X2 въвежда магнитно-управляван нано-оптичен слой, за да минимизира отраженията. Той работи в синхрон с 6.45-инчовия външен OLED дисплей. И двата дисплея имат супер висока резолюция, висока сензитивност към докосвания на много малки интервали и честота на опресняване от 90Hz, за консистентно изживяване при преминаване от режим в режим.

Когато е сгънат, HUAWEI Mate X2 е красиво проектиран смартфон. Външният дисплей има съотношение на страните 21:9, съвместимо и удобно за повечето приложения. Разгънат, той се превръща в просторно смарт устройство със златното съотношение на страните 8:7.1.

Под минималистичния си дизайн, HUAWEI Mate X2 крие и друга иновация за индустрията – Multi-Dimensional Hinge, технология, която отнема 5 години на компанията до достигането на настоящето й съвършенство. Посредством многопосочен механизъм, сгъвката образува малка кухина, с размера на водна капка, където се прибира дисплеят при сгъване. Всички краища са защитени от навлизането на прах в системата и потенциално увреждане на дисплея.

Отворени за нови преживявания

С двата си дисплея, HUAWEI Mate X2 предлага най-доброто от двата свята. По-големият дисплей предлага просторно зрително поле, а възможността да го сгънеш работи за удобната преносимост. Комбинацията идва в резултат на множество проучвания на потребителското поведение в различни ситуации – от браузване в интернет, до офис задачи, консумация на медийно съдържание, онлайн шопинг, и гейминг, за всяко от които HUAWEI Mate X2 се стреми да предложи перфектното решение. Големият дисплей на HUAWEI Mate X2 се допълва от множество смарт функции, улесняващи многозадачната работа, като Smart Multi-Window1, Floating Window, App Multiplier, App Bubble и други. Multi-Window позволява на потребителите да преглеждат съдържание от едно приложение, без да минимизират текущото, например да видят превю на прикачен в мейла файл, без да излизат от Email приложението, или да отворят хиперлинк в Notepad. App Multiplier позволява отварянето на няколко копия на едно и също приложение, а чрез MeeTime може лесно да се споделя съдържание с контактите на потребителя само чрез провлачването му до съответния чат прозорец, без огранбичения за размер на файла, брой или формат. Active Floating Windows не само подлежат на оразмеряване и могат да се аранжират в App Bubble, те могат и да заменят всеки активен Multi-Window по всяко време. Независимо дали потребителят го ползва за работа, забавление, социални мрежи или пазаруване, HUAWEI Mate X2 ще го направи по-лесно, бързо и приятно.

Производителност от ново поколение

Отвъд атрактивния си външен вид, HUAWEI Mate X2 е мощен флагман с висок клас аудио-визуални технологии, екстремно бърз и енергийно ефективен чипсет и поддръжка на високоскоростна и стабилна свързаност.

Като водещ флагман на Huawei – лидер в мобилната фотография, Mate X2 e оборудван с четворната Ultra Vision Leica система от камери, която позволява на потребителите да уловят красотата на света с кристална яснота по всяко време на деня.

50- мегапикселовата Super Sending широкоъгълна камера е с един от първите RYYB цветни филтри филтър (CFA), поддържа 4-в-1 комбиниране на пикселите, и Full Pixel Octa PD AutoFocus. Фотографската система включва и перископска телефото камера с 10-кратно оптично, 20-кратно хибридно и 100-кратно цифрово приближение. Ултраширокоъгълната 16 MP камера осигурява не само живописно разгънати снимки със страхотна перспектива, но поддържа и макро режим за снимане на обекти, които се намират на едва 2,5 см от обектива. Уникалният сгъваем дизайн позволява четворната Ultra Vision Leica камера да се използва и за селфи снимки.

По отношение на аудиото, HUAWEI Mate X2 е напълно оборудван, за да се превърне в персонално кино в джоба на потребителите. Двойка стерео говорители използват ултра тънки драйвери с голяма амплитуда и поддържат Huawei Histen, за да осигурят чист и деликатен звук в цялото му съвършенство

Устройството идва с батерия с капацитет 4500mAh и поддръжка на 55W HUAWEI SuperCharge, така че дори една кафе пауза е възможност да го презаредите за нови приключения.

HUAWEI Mate X2 бе представен в бяло, черно, кристално синьо и кристално розово.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 4 седмици

BECA|Before Creating Academy представя Александър Карчински

Културапреди 4 седмици

Ново издание на “Утре ме няма” от Лий Чайлд

Културапреди 4 седмици

Изд. ЕРА представя “Загадка в открито море. Пътешествията на Поаро”

Културапреди 4 седмици

Изд Колибри представя “Съвременна клайнианска психоанализ”

Музикапреди 4 седмици

Теодор Елмазов и Елени Декидис в „Смяна на местата“ по БНТ 2 

Културапреди 4 седмици

Очаквайте „Опашката“ от Захари Карабашлиев 

Lifestyleпреди 4 седмици

Samsung представи най-новите си иновации в областта на отоплението и климатизацията

Обществопреди 4 седмици

Криптовалути или бурканбанк – как управляваме парите си в 21. век

Културапреди 4 седмици

Изд. Сиела представя „Момчето, което последва баща си в Аушвиц” от Джеръми Дронфийлд

Културапреди 4 седмици

Колко мрачни може да са тайните на една двойка след 15 години брак?

Горещо