Connect with us

Lifestyle

Почивка в Сидни – защо да си я подарим

Avatar

Публикувано

на

avstralia

Както можете да видите в Travelagency.com, Сидни е най-известният от всички австралийски градове. За съжаление, малцина са българите, които са имали възможността да го посетят.

Ако се очертава да пътуват в тази посока, знайте, че ще видите и преживеете прелести, за каквито не сте и мечтали през живота си. И така, отпуснете се и нека ви помогнем да се насладете на красотата на един от най-вълнуващите градове в света.

На кратко за града

Разположен в щата Нов Южен Уелс, градът има население от близо 5 милиона души и се нарежда на първо място по население в страната. Счита се, че това е едно от най-добрите места за почивка, защото тук ще откриете на практика всичко.

От златните плажове, през необятни паркове и ботанически градини, най-известното градско пристанище, което предлага едни от най-лъскавите ресторанти, та като стигнем до богатството на древната култура, Сидни е град-мечта.

Advertisement

Важно преди да отпътувате

Преди да поемете към Австралия, трябва да помислите за няколко доста важни неща. Предварителната организация ще ви помогне по-лесно да се организирате когато вече сте на място.

Изберете точното време

Решете кога е най-доброто време от годината за екскурзия до Сидни според вашите предпочитания. Имайте предвид, че разликите в климата с България са драматични, а да не споменаваме, че сезоните са точно на обратно на тези в България. Това означава, че когато в България е зима, в Австралия е лято и обратното.

Помислете за придвижването

Advertisement

Разучете какви са възможностите на градския транспорт в Сидни. Със сигурност тази информация ще ви бъде необходима, тъй като разстоянията тук са огромни. Да не говорим, че можете да загубите цял ден докато разучавате на място различните линии на метрото и автобусите.

Потърсете туристическите центрове предварително

Научете къде се намират местните туристически центрове. Това ще ви спести време след пристигане. Знайте кой точно център искате да посетите и попитайте местните жители за него след като пристигнете.

Какво да не пропускаме

Едно пътуване в Сидни би могло лесно да се превърне в най-голямото приключение на живота ви. Въпреки това, то ще бъде пълноценно само и единствено ако направите максимум усилия за да се потопите максимално в атмосферата на града:

Advertisement

Плажовете Бондай и Менли

Ако посетите плажовете Бондай и Менли, вие ще се докоснете до едни от основните забележителности на австралийския мегаполис. Те са две от емблемите на града и са умопомрачително красиви. Предлагат златен пясък и топли води почти през цялата година.

Операта и Харбър Бридж

Ако посетите Сидни, тогава непременно трябва да заделите достатъчно време за да опознаете основните градски забележителности, а именно Операта и Харбър Бридж. Сградата на операта всъщност се е превърнала в емблема на страната, като се е наредила сред най-сниманите сгради на планетата днес. Мостът от своя страна не само е втори по популярност, но от него се разкрива и страхотна гледка към целия залив и ситито.

Развлекателната зона около пристанището

Advertisement

Една от основните атракции на Сидни е развлекателната зона около пристанището, която е известна под името Дарлинг Харбър. За да можете да кажете, че със сигурност сте опитали най-доброто от Сидни, хапнете в някой от местните ресторанти от световна класа. Това действително може и да е много скъпо удоволствие, но при посещение на едно толкова емблематично място си струва да се поохарчим малко.

Continue Reading
Advertisement