Открийте ни и в

Lifestyle

По-висока ли е цената за наемане на кола в столицата?

MIKA

публикувано

на

Лошо явление е, че през последните години България се раздели на две части – столица и провинция. Няма как да бъде скрит фактът, обаче, че наистина нещата в София стоят доста по-различно, отколкото в останалите областни градове.

Главната причина за това е, че хората, работещи в София вземат понякога в пъти по-високи месечни възнаграждения спрямо колеги от същия бранш, но намиращи се в провинциалната част на страната. Това прави въпросът дали е по-висока цената за наемане на автомобил в столицата съвсем резонен.

Отговорът зависи от вас

Ако се доверите на фирма като SpeedyCars.eu, то тогава няма да имате проблеми с достъпността на наетия автомобил, но както във всеки бранш, в този с рент-а-кар услугите също има не толкова почтени хора. Коректността е рядкост в бранша и затова препоръчваме да не се доверявате с лека ръка на непроверени фирми, от които нямате големи впечатления.

Общо взето, формират се три основни съвета, които ще ви помогнат да стигнете до възможно по-ниска цена за наемане на автомобил. Това, че го правите в столицата няма да бъде голям фактор.

Съвет #1: Изберете конкретни марка и модел на автомобила

Това е основополагащо, за да си гарантирате лично спокойствие от това, че знаете точно какво искате. Нещо повече – това ще ви даде страшно много конкретика в търсенето на цена за точно това, което ви интересува.

С избора на точни марка и модел, вие вече сте свършили 50% от нужното, което зависи от вас. Сега остава само да се свържете с рент-а-кар фирма като SpeedyCars.eu, което ще ви гарантира най-достъпна цена в столицата и така ще успеете да спестите повече пари, които да вложите в прекарването на перфектната почивка, например.

Съвет #2: Предварително определете точния си бюджет

Много по-лесно става всичко, когато човек знае собствените си възможности и е напълно наясно с това до какво ниво може да скочи. Ако трябва да сме 100% точни, то изпълнението на тази стъпка може би е основополагаща, за да може по-лесно да отметнете и втората.

Няма как да се подмине фактът, че в столицата цените са малко по-високи, но това не е нещо фатално ако наистина сте решили, че ще заложите на най-практичния вариант по време на тазгодишната почивка. Понякога дори марката и модела да са от висок клас, цената може да бъде доста под предварително уточнения бюджет заради ниския клас екстри, с които е снабден автомобилът.

Съвет #3: Отделете достатъчно дълго време, в което да потърсите най-добрата цена

Интернет е пълен с всякакви „превъзходни“ оферти, от които най-добре е да се пазите. По-ниската цена за наемане на автомобил сега, съвсем спокойно би се превърнала в кошмарна цифра после.

Както се спомена в началото, в бранша с рент-а-кар услуги присъстват всякакви „играчи“, които само чакат да проявите капка невнимание и да изкарат дивиденти от това. Бъдете бдителни и не се хвърляйте като удавници за сламка още на първата оферта.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Lifestyle

Над 11 600 младежи са получили професионална подкрепа от Нестле България

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Компанията участва в юбилейното 20-о издание на Национални дни на кариерата 2021

Нестле България участва в юбилейното 20-о издание на най-мащабното изложение за търсене и предлагане на работа у нас – „Национални дни на кариерата 2021“, което се проведе изцяло онлайн на 8 април. Това е мястото, където младите хора могат да се срещнат с представители на бизнеса и да получат подкрепа и съвети за своето кариерно развитие. През последните 27 години Нестле България следва неотлъчно своята политика за корпоративно-социална отговорност, насочена към насърчаване на младежката заетост и продължава да бъде устойчив инвеститор в човешкия капитал, именно затова компанията подкрепя форума.

“Нестле България развива не само своята бизнес дейност в страната, но през последните повече от 20 години сме се фокусирали и отдали на работата си С и ЗА младите хора. Защото в Нестле вярваме, че помагайки на младите да се подготвят за началото на кариерата си, допринасяме за развитието на българското общество.“, сподели Надежда Минева, Специалист привличане на таланти в Нестле. Като част от инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“ за периода 2014 – 2020 г. компанията осигури възможност за работа, стаж или практика на над  800 млади хора до 30-годишна възраст и организира 370 събития, достигнали до над 11 600 човека, насочени към подобряване на готовността на младите хора в техните първи кариерни стъпки.

Форумът беше официално открит от от Генчо Керезов, зам.-кмет по дигитализация на Столична община и Светлозар Петров, управител на HR компания и кариерен сайт JobTiger.

По време на „Национални дни на кариерата 2021“ всеки регистрирал се имаше възможност да се срещне с представителите на Нестле България и да получи съвети за това как да оформят своята автобиография, както и да им зададат въпроси, свързани с възможностите за работа и стаж в компанията.

Nestlé осъзнава своята роля в подкрепа на младите хора и ще продължи да подпомага тяхното кариерно развитие чрез инициативата „Нестле се нуждае от младите“. До 2025 г. в рамките на тази инициатива компанията ще предостави в световен мащаб 20 000 възможности за първа работа и ще предложи 20 000 активности за повишаване на квалификацията  и успешно реализиране на пазара на труда. От стартирането на „Нестле  се нуждае от младите“ през 2013 г., компанията вече е осигурила повече от 26 000 стажове и обучения. В България повече от 11 600 млади хора са подкрепени от Нестле България от 2014 г. досега в техния професионален път – чрез повече от 330 стажантски програми и практики и около 370 събития за кариерно развитие. Нестле България е от първите компании, които взимат участие в проекта DOMINO – за дуално обучение на ученици от технически училища – включва се през 2016 г. Всяка година, по време на европейската седмица на професионалните умения компанията позволява на учениците да видят на живо процеса на производство във фабриката на Нестле в София.

Продължете понататък

Култура

Добре дошли в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс

MIKA

публикувано

на

от

Заповядайте в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс! Една книга за връзката на храненето с естествения оздравителен процес, от която са продадени над 6 милиона екземпляра само в САЩ. От 9 април в българските книжарници!

Защо хроничното възпаление води до наднормено тегло, болести и по-бързо стареене? Kак състоянието, наречено зона, може да оптимизира оздравителната реакция? Защо оздравителната реакция може радикално да промени медицината? Отговори дава „Оздравителната Зона“ (превод: Надя Баева, изд. Колибри), която разгръща изпитан подход към механизма на развитие на хроничните заболявания и съществуващата зависимост между тях и храненето, същевременно разсейва много заблуди в тази област. Авторът използва термина „зона“, за да опише физиологичното състояние, при което може трайно да се контролира интензитетът на предизвиканото от начина на хранене възпаление и така по-успешно да се въздейства на всеки тип хронично заболяване. По същество възпалението се явява пусков механизъм, който може да се потисне и изключи. Хормоните (ейкозаноиди), генерирани от една група мазнини, известни като омега-6 мастни киселини, отключват възпалението, докато друга група хормони (резолвини), извлечени от омега-3 мастни киселини, потискат възпалението.

Бари Сиърс е водещ авторитет в областта на въздействието на режима на хранене върху възпалителния процес. Интересът на д-р Сиърс към диетичния контрол на хормоналните и генетични реакции датира от публикацията на знаковата му книга „Зоната“, която се превръща в бестселър № 1 на „Ню Йорк Таймс“. От книгите му за технологията на Зоната са продадени повече от 6 милиона екземпляра само на територията на САЩ. Преведени са на 23 различни езика. „Оздравителната Зона“ описва в детайли кое съставлява оздравителната реакция и как предизвиканото от хранителните навици възпаление се е превърнало в движеща сила за много от здравословните проблеми, които изпитваме на различни етапи от живота.

Продължете понататък
Кинопреди 4 седмици

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama

Културапреди 6 дни

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Lifestyleпреди 6 дни

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Lifestyleпреди 6 дни

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

Tехнологиипреди 3 седмици

А1 пуска в продажба бюджетния и много издръжлив Xiaomi Redmi 9T

Tехнологиипреди 3 седмици

Google Street View отново по българските пътища

Културапреди 6 дни

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

Културапреди 6 дни

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Телевизияпреди 6 дни

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

Кинопреди 6 дни

“Круела” с нов зрелищен трейлър

Горещо