Открийте ни и в

Lifestyle

По-висока ли е цената за наемане на кола в столицата?

MIKA

публикувано

на

Лошо явление е, че през последните години България се раздели на две части – столица и провинция. Няма как да бъде скрит фактът, обаче, че наистина нещата в София стоят доста по-различно, отколкото в останалите областни градове.

Главната причина за това е, че хората, работещи в София вземат понякога в пъти по-високи месечни възнаграждения спрямо колеги от същия бранш, но намиращи се в провинциалната част на страната. Това прави въпросът дали е по-висока цената за наемане на автомобил в столицата съвсем резонен.

Отговорът зависи от вас

Ако се доверите на фирма като SpeedyCars.eu, то тогава няма да имате проблеми с достъпността на наетия автомобил, но както във всеки бранш, в този с рент-а-кар услугите също има не толкова почтени хора. Коректността е рядкост в бранша и затова препоръчваме да не се доверявате с лека ръка на непроверени фирми, от които нямате големи впечатления.

Общо взето, формират се три основни съвета, които ще ви помогнат да стигнете до възможно по-ниска цена за наемане на автомобил. Това, че го правите в столицата няма да бъде голям фактор.

Съвет #1: Изберете конкретни марка и модел на автомобила

Това е основополагащо, за да си гарантирате лично спокойствие от това, че знаете точно какво искате. Нещо повече – това ще ви даде страшно много конкретика в търсенето на цена за точно това, което ви интересува.

С избора на точни марка и модел, вие вече сте свършили 50% от нужното, което зависи от вас. Сега остава само да се свържете с рент-а-кар фирма като SpeedyCars.eu, което ще ви гарантира най-достъпна цена в столицата и така ще успеете да спестите повече пари, които да вложите в прекарването на перфектната почивка, например.

Съвет #2: Предварително определете точния си бюджет

Много по-лесно става всичко, когато човек знае собствените си възможности и е напълно наясно с това до какво ниво може да скочи. Ако трябва да сме 100% точни, то изпълнението на тази стъпка може би е основополагаща, за да може по-лесно да отметнете и втората.

Няма как да се подмине фактът, че в столицата цените са малко по-високи, но това не е нещо фатално ако наистина сте решили, че ще заложите на най-практичния вариант по време на тазгодишната почивка. Понякога дори марката и модела да са от висок клас, цената може да бъде доста под предварително уточнения бюджет заради ниския клас екстри, с които е снабден автомобилът.

Съвет #3: Отделете достатъчно дълго време, в което да потърсите най-добрата цена

Интернет е пълен с всякакви „превъзходни“ оферти, от които най-добре е да се пазите. По-ниската цена за наемане на автомобил сега, съвсем спокойно би се превърнала в кошмарна цифра после.

Както се спомена в началото, в бранша с рент-а-кар услуги присъстват всякакви „играчи“, които само чакат да проявите капка невнимание и да изкарат дивиденти от това. Бъдете бдителни и не се хвърляйте като удавници за сламка още на първата оферта.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

MIKA

публикувано

на

от

Софтуерът предлага редица иновации за хотелиерския бранш, създавайки безконтактна и по-безопасна среда за техните гости

Българската платформа за дигитализация на заведенията TouchMenu навлезе успешно и в хотелиерския бранш у нас. Софтуерът предлага редица нови възможности за управление на отношенията с гостите на хотелите и може да реши много от проблемите, възникнали заради пандемията от COVID-19. Припомняме, че платформата стартира като дигитално меню за заведения, която позволява на клиентите да си поръчват направо през телефона, както и да откриват подходящо заведение в близост до тях.

„През последните месеци разширихме много функционалността на TouchMenu и си дадохме сметка, че и други малки и средни бизнеси в България имат нужда от подобни технологични решения. Типичен пример са хотелите, които в момента са изправени пред редица предизвикателства. Затова и разработихме много нови функционалности, които улесняват работата на техния персонал и общуването с клиентите, създавайки цялостна безконтактна среда за поръчка на хотелски услуги “ – сподели Тодор Бобев, създател на платформата.

Тя позволява на хотелите да се представят по-добре пред потенциалните си клиенти, да общуват по-лесно с тях, както и да предлагат през него различни услуги – спа процедури, ски оборудване, поръчки от хотелските заведения и други. Тя поддържа също и разплащания с кредитни карти, като те се пренасочват директно по сметката на съответния хотел или ресторант, а TouchMenu не е посредник при транзакциите. Добавена е и опция при поръчка клиентът да избере сумата да се добави към сметката на стаята, наета от него. В близко бъдеще в приложението ще заработи и функционалност за запазване на часове.

За да подпомогне на българския туризъм в настоящия труден момент, софтуерната фирма предлага и зимен пакет. Той позволява на хотелите в зимните ни курорти, които започнат да използват TouchMenu до края на април, да го ползват безплатно за един месец. Целта е през този период те да се уверят в огромните предимства на платформата.

„Желанието ни е да помогнем на българския бизнес в настоящата ситуация и разполагаме с технологични решения за много от техните проблеми. Затова и логично искаме да ги направим много по-достъпни за заведения, хотели и други компании. Можем да спомогнем за създаването в тях на една безконтактна среда, за избягване струпванията на хора, за по-гъвкава комуникация и не на последно място – да им дадем нови канали за продажба“ – посочи още Тодор Бобев.

Основателят на TouchMenu добави още, че платформата може да бъде внедрена и да заработи в нов обект буквално за два работни дни. Междувременно през последните месеци тя е обновила изцяло и своята визия, лого и уебсайт. Променена е и политиката за дистрибуция, а компанията в момента е в процес на набиране на търговски партньори.

Продължете понататък

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 4 часа

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди 4 часа

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди 5 часа

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди 5 часа

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Кинопреди 6 часа

Документален филм за Ботев представя неизвестни факти за великия българин

Културапреди 8 часа

Как продължава най-скъпият германски сериал досега: Това виждаме в трети сезон на „Вавилон в Берлин“

Музикапреди 9 часа

Olivia Rodrigo постига рекорди с “drivers license”

Музикапреди 10 часа

Hayley Williams продължава редицата си от кавъри на песни

Обществопреди 10 часа

Димитрис Папайоану открива13-ото издание на международния фестивал за съвременен танц 

Обществопреди 24 часа

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Горещо