Connect with us

Култура

По пътя към мечтите с новия роман на Иво Христов

Avatar

Публикувано

на

„По пътя към мечтите“ ще потопи читателите в една история за болката и силата да се справяме с нея в търсене на щастието.

„По пътя към мечтите“ е новата книга на писателя Иво Христов, когото медиите определят като „българския Стивън Кинг“. Това е книга с мисия – издателство „Оз books“ дарява приходите от продажбата на романа за лечението на младия писател. Иво Христов получава диагноза „неврофиброматоза – тип 2“, когато е на 12 години, и оттогава води непрестанна борба с болестта. През последните години писателят претърпява 14 операции, но не спира да твори и зад гърба си вече има десет издадени книги. „По пътя към мечтите“ е най-новият му роман, с който ще отведе читателите на пътешествие в търсене на щастието.

Сюжетът на романа разкрива историята на млад и влюбен писател, който мечтае да издаде първата си стихосбирка. Антон е поет. Или поне толкова му се иска да бъде, че превръща лошото момче на руската поезия Сергей Есенин в свой Бог. И подобно на кумира си търси вдъхновение и утеха в жените и алкохола.

След подписването на мечтания договор за издаването на първата си стихосбирка, Антон разбира, че е тежко болен. Парализиран от страх и несигурност, изпълнен със съмнения за таланта си и изтерзан от болка, той приема предложение за участие в поетичен пленер в Гърция.

Но между бълнуването и бленуването, между лъкатушенето и подмолните хлъзгавини на съдбата се прокрадва съзиданието. Когато гръм удари, ехото може да затихне в задушевност и съзидание, в съпричастност и подкрепа, които единствено любовта ни носи.

Advertisement

Иво Христов пише книгата в продължение на тринайсет месеца, докато се бори за собствения си живот. Този период е истинско изпитание за волята на автора, но през цялото време Иво не спира да пише и непрестанно мисли за посланията и идеите, които иска да предаде с творбата си.

С „По пътя към мечтите“ Иво Христов се надява да вдъхнови читателите упорито да продължават по пътя на мечтите си въпреки всички трудности, които животът поднася. 

Continue Reading
Advertisement