Connect with us

Кино

Празнувайте Коледа в Кино Арена с „Лешникотрошачката“

Avatar

Публикувано

на

d0bbd0b5d188d0bdd0b8d jpg

Кралският балет с удоволствие съобщава, че многообичаната продукция на Питър Райт „Лешникотрошачката“ ще бъде излъчена в кината Арена тази Коледа. В понеделник, 26 декември 2022 г., публиката в България и в още 20 страни по света ще може да гледа зашеметяващ актьорски състав, който включва главната танцьорка Фуми Канеко като Захарната Фея и главния танцьор Уилям Брейсуел като Принца.

Продукцията на Кралския балет остава вярна на духа на оригиналната руска класика, включваща комбинация от солови и ансамблови пиеси, които представят Компанията в най-добрия й вид. Създаден през 1984 г., но значително преработен след тази дата, той е произведение на трайната магия – поставено върху неустоимата партитура на Чайковски и включващо широки снежни пейзажи, магически сценични изкуства и спираща шоуто серия от танци, изпълнявани в мечтаната Страна на сладкишите.

С великолепен стил от Джулия Тревелян и осветление от Марк Хендерсън, Лешникотрошачката е идеална семейна продукция – привлекателна както за фенове, така и за първи път и предлагаща перфектната възможност за стартиране на празничния сезон със стил.

Кинопрограмата на Роял Опера Хаус доставя опера и балет на публиката по целия свят от 2008 г. насам. За сезон 2022/23 г. удивителните 13 продукции от Кралския балет и Кралската опера ще бъдат излъчени в повече от 1300 кина от Обединеното кралство чак до Нова Зеландия. Всяко предаване предлага на публиката най-доброто място в залата и включва ексклузивни кадри зад кулисите, интервюта и вникване в процеса на репетициите. Програмата представлява неразделна част от нашия план за осигуряване на бъдещето ни, разширяване на публиката и продължаване на подпомагането на жизненоважното възстановяване на киното в страната и в чужбина.

Advertisement

ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА

Хореография Питър Райт по Лев Иванов

Музика Пьотър Илич Чайковски

Оригинален сценарий Мариус Петипа по приказката на E.T.A. Хофман

Продукция и сценарий Питър Райт

Advertisement

Дизайнер Джулия Тревелян Оман

Дизайнер на осветление Марк Хендерсън

Консултант по продукцията Роланд Джон Уайли

Диригенти Бари Уърдсуърт/ Джонатан Ло

Advertisement
Continue Reading
Advertisement