Открийте ни и в

Lifestyle

Предстои Международна конференция на тема “Взаимодействието между механизмите за закрила на жертвите на трафик и предоставянето на убежище”

MIKA

публикувано

на

Предстои Международна конференция на тема "Взаимодействието между механизмите за закрила на жертвите на трафик и предоставянето на убежище" 26

снимка: www.theironjen.com

Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) към Министерски съвет, Съвета на Европа и Върховния комисариат на ООН за бежанците в България (ВКБООН), съвместно с фондация “Ханс Зайдел”, организират международна конференция “Взаимодействието между механизмите за закрила на жертвите на трафик и предоставянето на убежище”, която ще се проведе в периода 23 – 24 юни 2015 г. в  хотел Хилтън, гр. София.

Събитието съвпада с 10 годишнината от създаването на Конвенцията на Съвета на Европа за борба с трафика на хора и четвъртия пореден период на мониторинг и оценка за прилагането на конвенцията в страните, които са я ратифицирали.

На конференцията ще присъстват представители на държавните институции, които имат отношение по проблема от съответните страни, както и от Съвета на Европа, ВКБООН, фондация „Ханс Зайдел“, Международната организация по миграция, Международния център за развитие на миграционните политики, представители на правните и академични среди, както и на неправителствения сектор от България, Гърция, Италия, Унгария, Малта, Македония, Полша, Сърбия, Испания, Швеция, Турция и Великобритания и др.

Хората, търсещи закрила все по-често стават мишена на каналджии, които могат да се възползват по различни начини от уязвимата ситуация, в която те се намират. С нарастването на броя бежанци, които търсят убежище в Европа, се увеличава и броят на потенциални жертви на трафик на хора. Европейските страни се съсредоточават предимно върху процедурите по оценка на молбите за предоставяне на статут за бежанци, както и върху условията по приемане на търсещите убежище. В тази връзка, специфичните нужди на жертвите на трафик на хора заслужават и по-особено внимание. Настоящето събитие ще даде една изключителна възможност да се определят рамките, в които Конвенцията на Съвета на Европа за борба с трафика на хора и Женевската конвенция за статута на бежанците от 1951 г. могат да си взаимодействат и да се допълват, така че да бъде осигурена възможно най-добрата закрила и подкрепа на пострадалите.

В тази връзка, участниците ще обсъдят основно проблемите, свързани с идентификацията на жертвите на трафик на хора в контекста на процедурите за предоставяне на статут за бежанци. Един от другите основни проблеми, който ще бъде разгледан е свързан с оценката на нуждите от закрила на жертвите, и по-специално положението на непридружените малолетни и непълнолетни лица. Дискусията ще бъде последвана от два работни модула, единият с фокус върху закрилата на жертвите, а другият върху ефекта от регламента „Дъблин III“ в контекста на трафика на хора.

Непосредствено преди събитието, г-н Герт Вестервеен, представител на ВКБООН пред Европейските институции в Страсбург заяви:

„Бежанците и търсещите убежище могат да се превърнат в жертви на трафик, особено във времето, в което безпрецедентен брой хора се опитват да се спасят от насилието и нарушаването на човешките права, и са принудени да преминават границите по нерегламентиран начин. Те напълно заслужават подходяща закрила и помощ, чрез международните инструменти, които могат да ги осигурят.“.

„Тъй като редица европейски страни са изправени пред масивни вълни от мигранти, много от тези хора са в риск да се превърнат в жертви на трафик, когато веднъж достигнат до страните на дестинация. Изключително важно е идентификационните процедури за жертви на трафик на хора да работят добре, така че те да могат да се възползват от подкрепата и закрилата, гарантирани от Конвенцията на Съвета на Европа за борба с трафика на хора.“, заяви г-н Джанлука Еспозито, представител на Съвета на Европа.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева?

MIKA

публикувано

на

от

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева? 27

снимка: ПР

Младост, красота, професионализъм, отдаденост, страст – това са само част от думите, с които можем да определим младата гримьорка, Никол Бойчева. С открит интерес наблюдаваме снимките в нейната медия – красива дама със съвършен грим, изпипан до последния детайл и широка усмивка, грееща на лицето ѝ.

Никол е втора година студент в един от най-престижните университети в България – Нов Български Университет. Как съчетава образованието с работата, какви предизвикателства среща по пътя в кариерата си и други интересни факти от професионалния ѝ живот ще разберете в следната статия.

Никол е един обикновен човек. Никога не е смятала себе си за нещо повече от другите. Тя е една много цветна личност, с изключително много интереси и мечти, както си личи от гримовете, които прави.

Създаването на NSB Beauty крие много интересна история. Самата инстаграм страница @_nsb_beauty_, е създадена в началото на първата Ковид карантина(2020г.). Тогава Никол решила да покаже публично страстта си към грима. Тъй като разполагала с много свободно време, е имала възможност да изпробва някои нови неща, както и да експериментира с многообразни визии. Така стремежът ѝ да става по-добра се усилвал с всяка следваща визия.

Опитвах се да усъвършенствам уменията си, да изпробвам нови техники и многобройни цветове. От там много хора се свързаха с мен, за да направя техния дневен или арт грим.“.

Любовта и страстта на госпожица Бойчева към грима се появили преди няколко години. Както всички нас, тя е започнала да учи как да се гримира от клипове в YouTube и статии в различни женски списания. И като всяко начало – не е било лесно и не винаги грима е изглеждал добре. Тя споделя, че чрез грима, успява да покажа себе си и колко цветна личност е. Рисуването върху лицето ѝ и експериментирането с различни визии, помага на вътрешното ѝ Аз да излезе наяве. Професионално започнала да се занимава с грим със започването на пандемията миналата година. Тогава е намерила време да преоткрие себе си и своята любов към грима.

Предизвикателствата в нейната професия не спират. Никол все още се бори с това да пробие в сферата на гримьорството, но колкото и препятствия да срещне по пътя към успеха, не смята да се отказва.

Талантът и меракът в работата на гримьора вървят ръка за ръка. Бойчева смята себе си за талантлива личност, защото се учи бързо. От дете проявява творчески заложби – рисува добре и обича да твори различни неща с ръцете си.

За талантливата гримьорка работата е удоволствие. Тя може да направи от всеки грим изкуство и да накара всеки неин клиент да се почувства специален и да получи грима, за който винаги си е мечтал, дори и по-добър. Тя е амбициозна, млада и готова за нови предизвикателства.

Продължете понататък

Lifestyle

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021

MIKA

публикувано

на

от

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021 28

снимка: ПР

За първи път заедно на сцена ще се срещнат гласът на космическото момиче Керана и виртуозната цигулка на Васко Василев

Композицията е създадена специално за събитието, което тази година под знака на 100-годишнината на Съюза на артистите, и ще бъде изпълнена на живо за първи път по време на официалната церемония по връчването на 47-мите Награди ИКАР на 11 май в Народния театър.

Идеята Керана и Васко Василев да се съберат в обща песен идва спонтанно, а  предизвикателството да работят заедно в своеобразен дует се оказва истинско вдъхновение и за двамата. „Едно“ е по текст и музика на Керана, която успя да се докаже като изключително многопластов артист не само чрез успеха на  алтернативната рок група „Керана и космонавтите“, но и чрез едноименната роля на Евита в мюзикъла на Опера Пловдив. Васко Василев пък се оказа, че е наредил целият си график по датата на церемонията и пристига буквално за няколко часа в страната.

От години с Христо Мутафчиев обсъждаме възможност да участвам в церемонията на наградите ИКАР и все не успявахме да синхронизираме дата, в която да мога. Объркването на всички графици за концерти заради пандемията се оказа добра възможност най-после да се случи тази идея и съм много щастлив, още повече, че ще споделя сцената с такъв зашеметяващ артист като Керана“, споделя Васко Василев.

Софийският театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2021 г., както и част от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма. Генерален спонсор на събитието е Фабрика Ден и Нощ ООД – качествени продукти с марка „Боровец“.

Наши дългогодишни партньори са Първа инвестиционна банка, Астра-Зенека България – подкрепа за Здравния фонд на САБ, NESCAFÉ® Dolce Gusto, Филип Морис – България, Lenovo – България, Минерална вода H2O, NOUHAU Saloon, Тип Топ Куриер, Винарска изба Брестовица, Руский Стандарт, Dewer`s, Hill Clinic, Атера Дизайн; Медийни партньори: Българска национална телевизия, БГ Радио, АртАкция, ВЪПРЕКИ.com, Love Theatre.bg С подкрепата на: Театър Азарян, Национален дворец на културата,  Народен театър „Иван Вазов“, Столичен куклен театър,  Общински културен институт Дом на културата „Красно село“.

Продължете понататък
Скандал, който свали правителство 39
Кинопреди 4 седмици

Скандал, който свали правителство

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 40
Културапреди 4 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 41
Културапреди 4 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 42
Lifestyleпреди 4 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 43
Културапреди 4 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 4 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 45
Телевизияпреди 4 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 4 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 47
Обществопреди 4 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

CMTEN разкри "Music Box" 48
Премиерапреди 4 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо