Открийте ни и в

Lifestyle

Предстои XXV Италиански фестивал на красотата и прическата

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Първият семинар от кампанията “Надеждата е красива” за обучение на фризьори, които да помагат на преминали през лечение със средствата на химиотерапията дами, е сред акцентите в програмата на 25-ия Италиански фестивал на красотата и прическата. Лекционно-практическият модул е в първия ден на специализираната модна проява, която ще се проведе от 1-ви до 3-ти април в Палата 2 на Международен панаир-Пловдив. В рамките на юбилейното издание ще бъдат демонстрирани актуални тенденции, продукти и техники във фризьорството, аплодирани броени дни преди това на престижните световни форуми – Седмицата на модата в Милано и “Cosmoprof”-Болоня, съобщиха организаторите от “Christian of Roma”.

Началото на кампанията “Надеждата е красива” бе поставено миналата пролет, когато стилистът Станимир Нанчев-Стенли от Казанлък подари 50 перуки на борещи се с коварния проблем жени. На предния Италиански фестивал организаторите от “Christian of Roma” доразвиха идеята с иницииране на “Щанд на солидарността” и я превърнаха в национална кампания със серия от обучения в партньорство с Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. В първия от семинарите – на 1 април, лектор с дългогодишна практика в областта ще обучи професионалните фризьори на специфичните техники и подходи при обслужване на дами с подобни проблеми. Това ще ги профилира и ще повиши компетентността им за общуване с такъв тип клиенти, обясниха от “Christian of Roma”. Самите салони, предлагащи специфичната услуга, са включени в сайта на пациентската асоциация.

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”640″]Demonstracii[/media-credit]

Дебют на Италианския фестивал на красотата и прическата тази пролет прави култовото списание “YOU” с първия си брой на български език, благодарение на фирма “Christian of Roma”. Издава се в Италия и излиза в още 25 страни. Изцяло от българския екип на списанието е създадена рубриката “Hair School”. В нея детайлно са разяснени начините и техниките за изработване на прически с илюстрации по метода “step-by-step” (от англ. – “стъпка по стъпка”). Луксозното списание за фризьори е с фотографии на най-актуалните прически, техники и тенденции, изработени от световни асове в подстригването, колористиката и стайлинга във висшата и в салонната мода. Включени са и материали за най-новите продукти на марките “Alfaparf”, “BES”, “Rolland” с техните нови концепции и лица. За първи път от създаването на многоезичния журнал в него има и статии за българските обучаващи на тези световноизвестни брандове. Списание “YOU” ще излиза 2 пъти годишно – пролет/лято и есен/зима, в рамките на двата фестивала в Пловдив и в София, обявиха родните издатели от “Christian of Roma”.

Те ще изпратят 150 български фризьори на безплатно участие в специализираното изложение “Hair & Beauty Show YOU” през ноември в Италия. “Списанието “YOU” е официално издание на този форум. Партньорството между двата фестивала е добра възможност родните фризьори да се докоснат до иновативни образци във висшата и в салонната мода буквално дни след създаването им”, обясни управителят на “Christian of Roma” Елена Кристиано.

Непоказвани досега у нас революционни методи, осигуряващи за изключително увредените коси щадящо третиране дори с най-агресивни разкрасителни манипулации, ще бъдат демонстрирани в Палата 2. Авангардната система на английския производител “Revolution`Hair Concept”, който за пръв път участва във Фестивала, е разработена за прилагане само в салоните. При комбинирането на продукта “Revoplex” с традиционното боядисване, обезцветяване, изсветляване или друга химическа процедура, увреждането на косъма се предотвратява още преди самото начало на манипулациите. Действието на ключовите съставки, съживяващи увредените коси успоредно с разкрасителното третиране, ще бъде разяснявано в демонстрации на специален щанд от експерта Памела Дюти. Британката ще представи и уникална терапия с извлечен от Каспийско море черен хайвер, обясниха организаторите.

Първа изява пред публиката в Пловдив ще има и марката от САЩ “Sexy Hair”. Топфризьорите от Америка заедно с българските си колеги Владимир Атанасов и Асен Налбантов ще показват на щанда и от сцената най-новите продукти и техники за постигане на удивителни прически. Сред тях е последната линия с романтичното име “California Dreamin`”. Предизвикалият истински фурор миналата пролет руснак Руслан Татянин отново пристига за 3-дневния Италиански фестивал, издадоха организаторите. Като представител на “Alfaparf” виртуозът на “дългите” прически ще работи в тандем с една от най-добрите колористки в света – британката Вивика Дейвис. С двама нови стилисти – Елена Пизанели и Сами Киарето, ще се представи традиционният участник фирма “Rolland”. В Палата 2 ще се изяви и любимецът на пловдивската публика Саверио Палма от “BES”-Милано заедно с екипа от българските стилисти на модната група – Георги Георгиев-Жоро Ефекта, Гергана Томова, Тодор Тодоров, Кристияна Дочева, Николай Кацаров, Венета Салабашева, Ваня Иванова. За посетителите и гостите на Фестивала са предвидени много изненади и шоу-програми.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

ВУЗФ обяви прием в най-новата си магистратура по финансов и здравен мениджмънт

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Начело на новата магистратура застава проф. д-р Григор Димитров, член на УС на НЗОК и директор „Осигурителни отношения“ в БСК

В пика на пандемията от COVID-19, Висшето училище по застраховане и финанси, което винаги е създавало и предлагало най-актуалните, търсени и необходими на бизнеса специалности, и този път сложи началото на нова много навременна и нужна програма. През академичната 2020/2021 година ВУЗФ стартира магистърската програма “Финансов мениджмънт на социалните и здравни системи”.

Завършилите студенти ще притежават умения и компетенции за анализ на социалноосигурителните и здравни системи, така необходими днес. Учебният план е специално създаден, за да може да отговори на нуждите на международните тенденции за реформи в осигурителните системи.

Част от специализираните дисциплини са “Управление на социалното осигуряване”, “Иновации и предприемачество в социалните системи”, “Организация и финансиране на здравна система”, “Превенция срещу злоупотреби и измами в социалното и здравно осигуряване”, които да отговарят на световните тенденции за структурна и организационна реформа в осигурителните системи и др.

Сред водещите лектори и инициатор за създаването на програмата е проф. д-р Григор Димитров, преподавател във ВУЗФ, доктор по икономика, експерт по проблемите на пенсионното и здравното осигуряване, трудовите и индустриалните отношения и управление на човешките ресурси. Той е и главен директор “Осигурителни отношения” в Българската стопанска камара и член на Надзорния съвет на НЗОК.

Лектори в програмата са доказани експерти в областта на социалното и здравното осигуряване, сред които настоящият директор на НЗОК проф. Петко Салчев, бившият здравен министър д-р Илко Семерджиев, бившият социален министър и управител на НОИ проф. д-р Йордан Христосков и проф. д-р Златица Петрова.

Стартът на новата програма е част от стремежа на ВУЗФ да създаде ключови експерти в системите на социалното и здравно осигуряване на национално и регионално равнище.

Кандидатите, които искат да се запишат за обучение в магистърската програма на университета за пролетния семестър на учебната 2020/2021, могат да кандидатстват онлайн до края февруари на сайта на ВУЗФ – vuzf.bg.

ВУЗФ предлага възможност за изцяло онлайн кандидатстване и индивидуална консултация за всеки кандидат-студент, който има необходимост от допълнителна информация или насока. Консултацията може да се проведе и онлайн в удобен ден и час за кандидат-студента чрез записване на е-mail: marketing@vuzf.bg или на телефон 02/40 15 807, 0888 443 096.

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air стартира нов летен маршрут от Бургас

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа**, пуска нов летен маршрут от Бургас до Вроцлав. Стартирайки от 19 юни 2021 г., най-новата услуга на WIZZ ще се извършва 1 път седмично, събота, предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на красивата полска дестинация. Местата по маршрута са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 77.99 лв.*

Предвид необичайната епидемична обстановка, пускането на тази нова услуги е поредното доказателство за силната ангажираност на авиокомпанията към българския пазар, към развитието на местния туризъм, както и към осигуряване на още по-достъпни и безопасни възможности за пътуване на местните пътници.

Най-новата дестинация в българската мрежа на Wizz Air – Вроцлав, е известна със своята красива средновековна архитектура и десетки исторически забележителности. Това е най-големият град в Западна Полша и един от най-очарователните. Много от сградите в стария град на Вроцлав са боядисани с ярки цветове, които отразяват младежкия и креативен дух на дестинацията и могат да развеселят всеки дори в най-мрачния ден. Но живата архитектура на Вроцлав не е единствената причина да се смята, че градът е осеян с някаква магия, тъй като освен от хората той е населен и с гноми! Над 300 малки статуи на джуджета са разпръснати из целия град и непрекъснато се появяват още. Малките творения са се утвърдили като местен символ на свободата и намирането им се е превърнало в туристическа атракция и забавна игра в стила на Pokemon Go.

Когато и да решат да летят до Вроцлав или която и да е друга дестинация от мрежата на Wizz Air, авиокомпанията любезно напомня на пътниците да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.

За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на пътниците да добавят WIZZ Flex към резервацията си. По този начин пътниците ще могат да променят датата на пътуването си или дестинацията, както и да отменят полета си, до 3 часа преди заминаване без такса и да получат незабавно 100% от първоначалната цена на билета в WIZZ акаунта си.

МаршрутДниСтартова датаЦени от*
Бургас – Вроцлавсъбота19 юни 2021 г.77.99 лв.

Андраш Радо, мениджър за корпоративни комуникации на Wizz Air, каза: „Въпреки че пътуванията в момента са ограничени от националните и международни разпоредби, за Wizz Air България е ключов пазар и екипът ни е посветен на развитието на българската ни мрежа, като спазваме всички национални здравни мерки. Днес с удоволствие добавяме нов летен маршрут към бургаската ни мрежа, като същевременно се придържаме към най-високите здравни стандарти чрез нашите санитарни протоколи. Уверени сме, че супер атрактивните ни тарифи и страхотната мрежа на Wizz Air ще допринесат за разрастването на българския туристически сектор през най-силния сезон – летния. Нашите засилени мерки за безопасност пък ще осигурят възможно най-санитарните условия на борда на най-зелената флотилия в Европа.“

Продължете понататък

Горещо