Connect with us

Lifestyle

Президентът на ММК посети България

Avatar

Публикувано

на

130 SOU

PrezidentstvoПрезидентът на Международна младежка камара (Junior Chamber International – JCI) за 2015 г. Исмаил Хазнедар бе на официална двудневна визита в България. В рамките на посещението си г-н Хазнедар, президентът на  JCI-България за 2015 г. Николай Стоянов и членове на националната организация проведоха редица срещи с представители на институциите и бизнеса.

Със съветника по икономика и иновации на Президента на Републиката г-н Евгени Ангелов бяха обсъдени възможностите за активното участие на JCI-България при реализирането на „Българската Коледа”, както и в проекта „Младежка визия за развитие на България”.

На срещата с председателя на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов отправи официална покана за членство на JCI-България в ръководената от него институция. Бяха обсъдени и конкретни проекти и събития, в които двете организация биха могли да си партнират.

На среща в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия бяха дискутирани възможностите за популяризиране на българските компании и страната ни на международни и световни конгреси на JCI.

Акцентът в разговорите по време на трите срещи бе поставен върху предстоящото организиране в България на световния проект на Международна младежка камара TOYP – Ten Outstanding Young Persons. В рамките на проекта ще бъдат наградени десет изявени млади личности със значителен принос за обществото в България. Номинациите ще се правят в 10 различни категории, а победителите ще бъдат избрани от специално подбрано жури.

TOYP е проведен за първи път през 1938г., а от 1983г. е признат за официален проект на организацията. През 2015 г. JCI Bulgaria ще организира за пръв път в България TOYP.

Advertisement

По време на посещението си в България г-н Исмаил Хазнедар посети и 130-то СОУ „Стефан Караджа” в София, където проведе открит урок на тема „Доброволчество”.

Junior Chamber International (JCI) е международна неправителствена организация обединяваща млади, амбициозни и активни хора от цял свят, за които креативността не е просто дума. Те създават и надграждат над вече създаденото.

JCI е създадена през 1944 г. в щата Мисури, САЩ, и към момента има представителства в над 115 държави. В България JCI съществува от 2010 година с локални секции в София, Пловдив, Варна и Русе. Организацията работи по проекти свързани с бизнеса, социалните и културни дейности, международната дейност и обученията.

IANMSP

Continue Reading
Advertisement